مهر/  عضو شوراي عالي کار با بيان اينکه دورکاري هم کار روزانه محسوب مي شود و کارفرما موظف است حقوق کارکنان را کامل پرداخت کند، گفت: در صورت کاهش دستمزد، کارگران مي توانند به ادارت کار شکايت کنند.


ناصر چمني اظهار داشت: آنطور که شنيده شده، متأسفانه برخي از کارفرمايان به بهانه دورکاري و اينکه افراد به صورت ناقص کار مي‌کنند، دستمزدي کمتر از حداقل‌هاي قانوني به کارگران پرداخت مي‌کنند و يا اينکه از پرداخت حق بيمه شانه خالي مي‌کنند.

عضو کارگري شوراي عالي کار افزود: اين در حاليست که دورکاري و يا شيفت بندي شدن کارگران به دليل کرونا اصلاً نمي‌تواند عاملي براي کاهش دستمزد باشد؛ دورکاري هم کار روزانه محسوب مي‌شود و کارفرما موظف است حقوق کارکنان خود را با رعايت تمامي مؤلفه‌هاي حقوق همچون بن کارگري، حق مسکن، حق اولاد و… واريز کند.

وي ادامه داد: کارفرماها بايد در نظر داشته باشند که کارگران مقصر اين دورکاري‌ها نيستند و اگر کارفرما مي‌توانست الزامات بهداشتي را در محل کار به خوبي فراهم کند، شايد اصلاً نيازي به دورکاري نمي‌شد. بايد در نظر داشت که کارگر از قصد دورکاري نمي‌کند و در اين زمينه مقصر نيست از اين رو کارفرما بايد حقوق را به صورت کامل واريز کند.

رئيس کانون عالي انجمن‌هاي صنفي کارگران کشور افزود: در صورتي که کارگران با کاهش حقوق به دليل دورکاري يا شيفت بندي مواجه شدند، مي‌توانند با مراجعه به ادارات کار، از کارفرما به دليل ديون ممتازه و عدم پرداخت کامل دستمزد شکايت کنند.

وي با تاکيد بر اينکه موارد ذکر شده در قانون بايد در واريز دستمزد رعايت شود، گفت: تنها در صورتي کارفرما مي‌تواند حقوقي کمتر از مصوب قانون پرداخت کند که با در زمان عقد قرارداد با کارگر و يا نمايندگان کارگري به توافق رسيده باشد و اگر کارگري توافق نکرد، کارفرما به هيچ عنوان حق کاهش دستمزد را ندارد.

چمني تصريح کرد: به عنوان نمونه در زمان وقوع بلاياي طبيعي و امثالهم، به دليل تعطيل شدن شرکت يا کارخانه به مدت ۲ يا ۳ يا هر چند ماه، کارفرما با کارگران به توافق مي‌رسد که در اين مدت حقوق کمتري را واريز کند. در باقي موارد که کارگري در کاهش دستمزد رضايت نداشته باشد، کارفرما نمي‌تواند قانون را ناديده بگيرد.

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar