رونق سرمایهگذاری خارجی در ایران بهرغم رکود جهانی ناشی از کرونا
ايرنا/آمارها نشان ميدهد اگر چه به سبب شيوع بيماري کرونا ميزان سرمايهگذاري مستقيم خارجي در اکثر کشورهاي جهان با کاهش روبرو شده، اين شاخص در ايران حدود سه برابر شده است.
بر اساس جديدترين پيشبيني سازمان ملل متحد، تا پايان سال جاري ميلادي ميزان سرمايهگذاري مستقيم در جهان با کاهش ۴۰ درصدي روبرو مي شود و سال ۲۰۲۱ نيز با کاهش ۵ تا ۱۰ درصدي مواجه خواهد شد.
به گزارش راشاتودي، گزارش سازمان ملل نشان مي دهد ميزان سرمايه گذاري مستقيم خارجي که سال ۲۰۱۹ ميلادي حدود يک تريليون و ۵۴۰ ميليارد دلار بود، در سال ۲۰۲۰ براي اولين بار از سال ۲۰۰۵ ميللادي به کمتر از يک تريليون دلار ريزش خواهد کرد.
کارشناسان بر اين باورند که روند رونق سرمايه گذاري خارجي در جهان از سال ۲۰۲۲ آغاز خواهد شد.
رشد سه برابري سرمايهگذاري خارجي در ايران
کاهش روند سرمايه گذاري خارجي در عرصه بين لمللي در حالي است که به گفته مديرکل دفتر سرمايهگذاري خارجي سازمان سرمايهگذاري و کمکهاي اقتصادي و فني ايران، با وجود اعمال شديدترين تحريمها و شرايط خاص کشور، شاهد تداوم حضور سرمايهگذاران در ايران هستيم و حجم سرمايهگذاري خارجي در سال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل سه برابر شده است.
«ابوالفضل کودهيي» رويکرد سرمايهگذاران خارجي به ايران را مثبت ارزيابي کرد و افزود: افزايش حجم سرمايهگذاري بيانگر آن است که اگر در هر شرايطي کار با جديت دنبال شود، نتايج خوبي کسب خواهيم کرد.
وي تصريح کرد: در آخرين نشست هيات سرمايهگذاري خارجي ايران براي ۴۵ طرح سرمايهگذاري، مجوز صادر شده که ۳۲ طرح آن جديد و بقيه شامل افزايش سرمايه گذاري است.
کودهيي ادامه داد: حجم سرمايهگذاري اين طرح ها ۱.۶ ميليارد دلار از کشورهاي مختلف است که در گسترده جغرافياي ۱۲ استان اجرا مي شود.
مديرکل دفتر سرمايهگذاري خارجي سازمان سرمايهگذاري و کمکهاي اقتصادي و فني ايران، از فعال شدن پنجره واحد سرمايه گذاري و فضاي کسب و کار خبر داد و گفت: اين پنجره درگاه مجازي سرمايهگذاري است که موجب رونق و شتاب بخشي به کارها ميشود.