اقتصاد نيوز/در هفته اول شهريور ماه قيمت ها اکثر محصولات ايران خودرو و سايپا در بازار آزاد کاهش قيمت را تجربه کردند.با افت اين هفته،اين سومين بار پياپي است که بازدهي قيمت اکثر خودرها نزولي مي شود.

بازار خودرو در هفته اول شهريورماه در کاهش قيمت هتريک کرد و بازدهي نزولي قيمت اکثر خودرو ها وارد سومين هفته پياپي شد.ولي با وجود شيب نزولي، فروشندگان خودرو تاکيد دارند بازار کماکان در رکود است و خريد و فروش جدي صورت نمي گيرد.
در هفته هاي قبل برخي انتظار داشتند که با ريزش شاخص بورس بخشي از نقدينگي خارج از آن وارد بازار خودرو شود اما اين اتفاق صورت نگرفت و فروشندگان از کسادي بازار سخن مي گفتند.

اين اتفاق موجب شد که در هفته جاري برخي معامله گران در فرضيه انتقال پول از بورس به بازار خودرو بازنگري کنند و اين فرض را جايگزين کنند که با صعود بورس بازار خودرو ها مي تواند دوباره داغ شود و روند دنده عقب قيمتي متوقف شود.ولي اين فرض هم فعلا نگرفته است زيرا بورس در روزهاي سه شنبه و چهارشنبه صعودي شد اما اکثر خودروها در بازار کاهش ارزش داشتند.در بهترين حالت برخي محصولات مانند سمند و تيبا ارزش آخر هفته گذشته را توانستند حفظ کنند.


اثر محرم بر بازار خودرو
جديد ترين فرضيه که براي کاهش قيمت ها يا سکون قيمتي در بازار مطرح است اثر محرم بر بازار است.برخي فعالان بازار مي گويند: کاهش داد و ستدها مي تواند به دليل افت تقاضاس ناشي آغاز ماه محرم نيز باشد.به گفته آنان شروع ماه محرم در سال هاي گذشته نيز روي بازار خودرو تاثير گذار بوده و سطح داد و ستدها در اين بازار را کاهش داده است.

اثر نرخ ارز بر بازار خودرو
اما برخي ديگر از فعالان با کم اثر دانستن متغيرهاي فصلي تاکيد دارند روند بازار ارز و کاهش نوسان آن در هفته هاي گذشته از التهاب قيمت ها در بازار خودرو کاسته است.به گفته آنها بازار خودرو اين روزها بيشتر از اينکه از آغاز محرم تاثير بگيرد از نوسانات نرخ ارز اثر مي پذيرد.نوسان نرخ ارز در دو هفته گذشته بسيار محدود شده بود و در يک بازه مشخص حبس بود اما اين هفته توانست از بازه محبوس خارج شود.

اثر کرونا بر بازار خودرو
گروهي ديگر از معامله گران اما بر ماندگاري ويروس کرونا و رکود بر بازار خودرو اصرار دارند.به گفته آنان بخشي از خريداران مصرفي به دليل کرونا از انجام سفر در تابستان مسافرت منصرف شده اند اين انصراف به صورت بالقوه مي تواند روي تقاضا براي خودرو اثر بگذارد.زيرا کاهش تمايل به سفر مي تواند کاهش تقاضا براي خريد خودرو را به دنبال داشته باشد.

اثر تورم بر کاهش تقاضا
اما دسته اي ديگر از تحليل گران تاکيد دارند روندهاي تورمي گذشته موجب شده تقاضاي عقب نشيني کرده از بازار هنوز توان برگشت را نداشته باشد.از طرف ديگر قله هاي قيمتي در بازار خودرو به حدي بالا است که خريداران قادر به فتح آن نيستند.


البته اين وجه متوجه تقاضاي مصرفي است اما در حال حاضر تقاضاي سرمايه گذاري هم در بازار غيبت دارد و همين موضوع سبب شده بازار در حوزه سرمايه گذاري هم با رونق روبرو نباشد.

تعديل در قيمت عرضه
اما در سمت عرضه نيز انتظارات بدبينانه تا حدودي تعديل شده است. افت قيمت خودروهاي پرتيراژ طي هفته کاري گذشته شاهدي بر اين تعديل انتظارات است.در زمان هايي که قيمت ها روند نزولي به خود مي گيرند بخش عمده اي از فروشندگان از بازار خودرو خارج مي شود و منتظر بهبود شرايط مي مانند.

در اين ميان اندک معاملاتي که صورت مي گيرد از طرف فروشندگاني است که به دليل نياز مالي خودروي خود را به بازار عرضه کرده و تا حدودي با خريداران راه مي آيند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar