نماد آخرین خبر

ریزش دوباره دلار در دنیا

منبع
ايسنا
بروزرسانی
ریزش دوباره دلار در دنیا

ايسنا/ ارزش جهاني دلار در برابر بسياري از همتايانش مجددا ريزش کرد.

به گزارش رويترز، اظهارات جديد رئيس بانک مرکزي آمريکا بر ابهامات مسير آينده سياست گذاري بزرگ ترين بانک مرکزي جهان افزوده است. جروم پاول- رئيس بانک مرکزي آمريکا که پيشتر  گفته بود تحت سياست گذاري جديد، نرخ تورم به تدريج از سطح هدف گذاري شده دو درصدي عبور خواهد کرد، در يک موضع گيري جديد گفت قرار است نرخ تورم در محدوده دو درصدي نوسان کند و اجازه داده نخواهد شد که اختلاف تورم با سطح دو درصدي هدف گذاري شده خيلي زياد شود.

تحليل گران ارزي معتقدند معناي سخنان پاول اين خواهد بود که نرخ بهره براي مدت طولاني تري از حد انتظار قبلي در سطح بسيار کم حفظ خواهد شد و حتي ممکن است در يک سنت شکني، بانک مرکزي آمريکا تصميم بگيرد راه همتايان خود در اروپا و ژاپن را در پيش گيرد و نرخ بهره را به سطح منفي برساند.

سياست گذاري قبلي تورمي از سال ۲۰۱۲ تاکنون چارچوب اصلي سياست گذاري هاي پولي و مالي فدرال رزرو بوده است. پاول در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينکه نرخ تورم بسيار پايين فعلي مي تواند ريسک هاي محسوسي را متوجه اقتصاد کند، افزود: انتظار بسياري از فعالان بازار در حال حاضر اين است که نرخ تورم را به سمت بالا سوق دهد.

تزريق صدها ميليارد دلار نقدينگي به اشکال مختلف هنوز نتوانسته است نيازهاي بازارهاي مالي را به طور کامل برطرف کند و نگراني از طولاني تر شدن احياي رشد اقتصادي آمريکا باعث کاهش انگيزه معامله گران به نگهداري دلار شده است. هنوز شاخص هاي کلان اقتصادي زيادي بيانگر وضعيت بحراني در آمريکا هستند و در پيش بودن انتخابات رياست جمهوري نيز بر ابهام هاي پيش رو افزوده است چرا که جو بايدن- نامزد دموکرات ها ديدگاه متضادي با ترامپ در حوزه بسياري از مسائل اقتصادي دارد و پيروزي وي و اجراي برخي از سياست هاي وعده داده شده نظير احياي نظام درماني دوران رياست جمهوري باراک اوباما مي تواند باعث تغييرات زيادي در مخارج و شرايط بودجه اي دولت شود. بايدن هم چنين گفته است اگر پزشکان تعطيلي فعاليت هاي اقتصادي را براي کنترل کرونا توصيه کنند به حرف آن ها گوش خواهد داد.

هنوز مشخص نيست که سياستمداران آمريکايي به مانند سران اروپايي بر سر اجرايي شدن حمايت هاي بيشتر به توافق برسند چرا که اختلاف نظر بين سران جمهوري خواه و دموکرات بر سر بسته حمايتي ادامه دارد و اين بار استيون منوچين گفته است دموکرات ها با خيره سري از هر گونه مذاکره براي رسيدن به يک توافق معقول که به نفع شهروندان و مصرف کنندگان آمريکايي باشد، طفره مي روند.

خبر خوب براي اقتصاد امريکا در شرايط وخيم فعلي مي تواند آن باشد که مخارج مصرف کننده که بار حدود دو سوم کل رشد اقتصاد آمريکا را بر دوش مي کشد تا پايان ماه ژوئيه در مقايسه با ماه قبل خود ۱.۹ درصد رشد کرده است. بدان معنا که بيش از ۲۰۰ ميليارد دلار مخارج بيشتري در سطح خرد اقتصاد ( ۸۲ ميليارد دلار در بخش کالا و ۱۲۱ ميليارد دلار در بخش خدمات) صورت گرفته است و اين مساله مي تواند براي به حرکت درآوردن موتور رشد اقتصادي در سه ماهه سوم سال کمک کند.

جو مانيمبو- تحليل گر بازار ارز در موسسه "وسترن يونيون پيمنت" گفت: دلار کار سختي را در برابر ساير رقبا دارد چرا که محيط کلان اقتصاد آمريکا اصلا شبيه شرايط قبل از زمان کرونا نيست و وجود فشار سنگين روي اقتصاد اين کشور کاملا حس مي شود. اولويت سياستگذاران مالي بايد اکنون روي اين مساله باشد که جلوي عرضه سنگين دلار توسط معامله گران را بگيرند.

با وجود انتشار اخبار مربوط به پيشرفت دارويي مقابله با کرونا، اين ويروس کماکان در حال گرفتن جان شمار زيادي از مردم جهان است و بيم آن مي رود که وضعيت با فرا رسيدن فصل پاييز از اين هم بدتر شود. سازمان بهداشت جهاني هشدار داده که ممکن است هيچ گاه ايمني دائمي در برابر ويروس کرونا ايجاد نشود و افراد مبتلا به کرونا نبايد گمان کنند که ديگر به اين بيماري مبتلا نخواهند شد.

تاکنون بيش از ۲۴ ميليون و ۸۰۲ هزار و ۷۶۳ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در اين بين ۸۳۸ هزار و ۶۹۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند.  در بين کشورهاي مختلف، بالاترين تلفات مربوط به آمريکا با ۱۸۵ هزار و ۴۴۴ نفر، برزيل با ۱۱۸ هزار و ۹۸۸ نفر، هند با ۶۲ هزار و ۷۱۳ نفر، مکزيک با ۶۱ هزار و ۵۹۴ نفر و انگليس با ۴۱ هزار و ۴۸۶ نفر بوده است.

دريک هالپني،  استراتژيست مسائل ارزي در بانک ميتسوبيشي: فکر مي کنم معامله گران منتظر رسيدن به تخمين دقيق تري از نتيجه احتمالي انتخابات رياست جمهوري آمريکا هستند. مساله مهم ديگر اين است که بلاخره چه زماني به واکسن مقابله با کرونا دست پيدا خواهيم کرد. اينکه سال آينده نيز کرونا در سطح جهان يکه تازي براي بازارهاي مالي اصلا خبر خوبي محسوب نخواهد شد. 

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابري آن در مقابل سبدي از ارزهاي جهاني را اندازه مي‌گيرد، در معاملات امروز با ۰.۷۱ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۳۳۸ واحد بسته شد. نرخ برابري هر فرانک سوئيس نيز معادل ۱.۱۰۵ دلار اعلام شد.  

ارزهاي اروپايي

تعطيلي گسترده کسب و کارها و اخلال در زنجيره تجاري در نتيجه شيوع کرونا به طرز محسوسي روي عملکرد اقتصادي کشورهاي اروپايي تاثير گذاشته است تا جايي که مرکز آمار آلمان در گزارشي اعلام کرد بزرگ‌ترين اقتصاد اروپا در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ به ميزان ۹.۷ درصد کوچک شده که اين رشد، ضعيف‌ترين رشد اقتصادي آلمان از زمان ثبت داده هاي رشد در سال ۱۹۷۰ ميلادي تاکنون محسوب مي‌شود. هم چنين در مقايسه با رشد مشابه فصل قبل نيز رشد اقتصادي ۵.۲ درصد کمتر شده است.

در تازه‌ترين دور از معاملات، پوند با ۰.۵۵ درصد افزايش نسبت به روز قبل خود و به ازاي ۱.۳۳۳ دلار مبادله شد. يورو ۰.۹۶ درصد بالا رفت و با باقي ماندن در کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۸۹ دلار رسيد.

به عقيده شماري از تحليل گران ارزي، اگرچه امکان ريزش دلار در ماه هاي آينده بالا است اما اين ارز به عنوان ارز اصلي جهاني در موقعيت مستحکم تري از آن قرار دارد که انتظار سقوط آزاد آن را داشت. پاتريک شوويتس- مدير دارايي بانک جي پي مورگان گفت: نرخ بهره در ژاپن و منطقه يورو منفي است و حمايت هاي خوبي به شکل اعتبار و تزريق نقدينگي در اين کشورها انجام شده است اما نبايد فراموش کرد اقتصاد آمريکا وضعيت بسيار بهتري از ژاپن و اروپا دارد و اين در بلندمدت معادلات را به نفع دلار تغيير مي دهد.  

ارزهاي آسيايي

بانک مرکزي چين کماکان به برنامه تزريق نقدينگي به بازارهاي مالي با هدف کاستن از تبعات اقتصادي کرونا ادامه مي دهد. طبق اعلام خبرگزاري دولتي چين، بانک مرکزي اين کشور در قالب عمليات ريپو ۱۵۰ ميليارد يوان (حدود ۲۱.۷ ميليارد دلار) نقدينگي جديد به بازار تزريق کرده است. در قالب عمليات ريپو، بانک مرکزي تضمين مي دهد اوراق بهادار در اختيار بانک ها را با نرخ سود معين در سررسيد معين از آنها بخرد. عمليات ريپو بانک مرکزي چين در قالب دو برنامه کوتاه مدت (هفت روزه) و ميان مدت ( ۱۵ روزه) صورت مي گيرد.  

در معاملات بازارهاي ارزي آسيايي، هر دلار با ۱.۱ درصد کاهش به ۱۰۵.۳۹۱ ين رسيد. در برابر همتاي استراليايي، هر دلار آمريکا به ازاي ۱.۳۵۹ دلار مبادله شد. همچنين نرخ برابري دلار معادل ۶.۸۶۵ يوان چين اعلام شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره