ضد حال بورسهای جهانی به سهامداران

ايسنا/ بيشتر شاخصهاي مهم بورسي جهان ريزش کردند.
به گزارش رويترز، عملکرد بازار کار آمريکا کماکان تحت تاثير پيامدهاي کرونا با نوسانات زيادي مواجه است تا جايي که داده هاي منتشر شده توسط وزارت اين کشور نشان مي دهد شمار متقاضيان مزاياي بيکاري در يک هفته اخير به ۸۸۴ هزار نفر رسيده که بيشتر از انتظارات قبلي بوده است. تداوم اين روند مي تواند حفظ نرخ بيکاري در محدوده تک رقمي را دشوار سازد.
اختلافات بين دموکرات ها و جمهوري خواهان بر سر لايحه حمايتي جديد ادامه دارد و نمايندگان جمهوري خواه در مجلس سنا پس از شکست بسته پيشنهادي دولت ترامپ، يک بسته حمايتي جديد ۳۰۰ ميليارد دلاري را پيشنهاد کرده اند که اعتبار در نظر گرفته شده براي آن فاصله بسيار زيادي تا مبلغ سه تريليون دلار مد نظر دموکرات ها دارد.
به نظر مي رسد که شرکت هاي بزرگ آمريکايي بر خلاف رئيس جمهور اين کشور، تمايلي به خروج از بازار چين ندارند. نتايج يک نظرسنجي صورت گرفته توسط اتاق بازرگاني آمريکا نشان مي دهد که ۹۲.۱ درصد شرکت هاي آمريکايي برنامه اي براي خروج از بازار چين ندارند و تنها ۵.۱ درصد شرکت هايي که بيش از ۵۰۰ ميليون دلار در سال درآمد دارند گفته اند احتمال خروج از بازار چين را زير نظر دارند. هم چنين تنها ۴.۳ درصد اين شرکت ها گفته اند که خط توليد خود در چين را به جاي ديگري منتقل خواهند کرد.
مناقشات تجاري بين چين و آمريکا بار ديگر شدت گرفته است تا جايي که رئيس جمهور آمريکا بار ديگر از احتمال قطع مناسبات تجاري با چين خبر داده است. مايک پمپئو- وزير خارجه آمريکا نيز در اظهاراتي تحريک آميز مرکز فرهنگي چين موسوم به " کنفسيوس" را ترويج گري ايدئولوژي کمونيستي حکومت چين خوانده است. آمريکا هم چنين ويزاي حدود ۱۰۰۰ نفر از اتباع چيني (دانشجويي و فرصت مطالعاتي) را به بهانه ارتباط آن ها با ارتش چين ابطال کرد که اين اقدام توسط وزارت خارجه چين محکوم شد.
پيش از اين وزارت خارجه آمريکا تصميم گرفته بود حضور شهروندان اين کشور در رويدادهاي فرهنگي و علمي که توسط سفارت چين و يا کنسولگري ها در اين کشور برگزار مي شوند را محدود کند. هم چنين برخي از منابع خبري از احتمال تحريم بزرگ ترين سازنده تراشه چين توسط آمريکا خبر داده اند.
خبر بد براي اقتصاد آمريکا اين است که شاخص خوش بيني به اقتصاد در ماه سپتامبر به ۴۵ واحد رسيده که اين رقم ۱.۸ واحد کمتر از رقم ثبت شده براي ماه قبل بوده است. اين براي ششمين ماه متوالي است که اين شاخص در روند نزولي حرکت مي کند و به نپر مي رسد که با توجه به تداوم شرايط کرونايي، بسياري از فعالان اقتصادي خوش بيني خود را نسبت به ماه هاي آينده از دست داده اند به ويژه اينکه آمريکا اصلي ترين کانون درگير با کرونا در جهان محسوب مي شود. انتظار مي رود در صورتي که کماکان در دستيابي به واکسن کرونا موفقيتي حاصل نشود، سرمايه هاي بيشتري روانه دارايي هاي امن نظير طلا شود و قيمت اين دارايي ها را بيش از پيش افزايش دهد. اکنون قيمت مسکن نيز در بسياري از کشورهاي اروپايي و آمريکا به رکوردهاي جديدي دست يافته است.
تاکنون بيش از ۲۸ ميليون و ۲۳۶ هزار و ۵۷ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در اين بين ۹۱۱ هزار و ۴۲۹ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بين کشورهاي مختلف، بالاترين تلفات مربوط به آمريکا با ۱۹۵ هزار و ۹۲۴ نفر، برزيل با ۱۲۸ هزار و ۸۵۷ نفر، هند با ۷۶ هزار و ۳۰۴ نفر، مکزيک با ۶۹ هزار و ۹۵ نفر و انگليس با ۴۱ هزار و ۶۰۸ نفر بوده است.
ديويد کاستين- تحليل گر بازار بانک گلدمن ساکس گفت: تحليل تکنيکال نمادهاي اصلي بازار نشان مي دهد وضعيت اميدوارکننده است و در روزهاي اخير شاهد بهبود محيط کلان اقتصادي نيز بوده ايم. اگر در زمينه واکسن مقابله با کرونا به دستاوردهاي قابل اتکاي جديدي برسيم آن وقت شاهد يک دوره طولاني و باثبات در صعود شاخص ها خواهيم بود اما حتي بدون آن هم انتظار داريم شاخص ها در سطح بالاتري از جايي که ماه قبل در آن قرار داشتند، بايستند.
بورس آمريکا
در وال استريت، همه شاخصها ريزشي بودند تا جايي که هر سه شاخص اصلي بورسي در سطح پايين تري از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ايدانستريال اوريج» با ۱.۲۳ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۷ هزار و ۵۹۶.۳۶ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پي ۵۰۰» با ۱.۷۳ درصد ريزش تا سطح ۳۳۴۰.۰۶ واحدي پايين رفت و ديگر شاخص مهم بورسي آمريکا يعني «نزدک کامپوزيت» با ۱.۶۹ درصد عقب نشيني در سطح ۱۰ هزار و ۹۵۲.۸۶ واحدي بسته شد.
بورسهاي اروپايي
از سوي ديگر مذاکرات اتحاديه اروپا و انگليس بر سر رسيدن به توافق بر سر آينده روابط به بن بست خورده است. منابع خبري انگليسي گزارش داده اند نخست وزير اين کشور که تا پيش از اين مدعي اشتياق کشورش براي دستيابي به توافق با اتحاديه اروپا شده بود در اقدامي عجيب به دنبال تعيين ضرب العجل براي دستيابي به توافق بر سر آينده روابط با اتحاديه اروپا است. طبق اعلام فايننشيال تايمز، دولت انگليس در نظر دارد در صورت نرسيدن به توافق تا ماه اکتبر، خاتمه مذاکرات را اعلام کند که اين به معناي حاکم شدن مقررات سازمان تجارت جهاني در روابط طرفين خواهد بود.
ميشل بارنيه- مذاکره کننده ارشد اتحاديه اروپا در امور برگزيت با نگران کننده خواندن اين گزارشات گفته است شرايط دشواري پيش روي آينده مذاکرات قرار دارد چرا که بريتانيايي ها هم مي خواهند بيشترين امتياز را بگيرند و هم کمترين امتياز را بدهند. پيش از وي نيز وزراي خارجه آلمان و فرانسه از انگليس به دليل مواضع خود در مذاکرات انتقاد کرده بودند.
در معاملات بازارهاي بورس در اروپا، شاخص "فوتسي ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۱۶ درصد ريزش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۰۰۳.۳۲ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۰.۲۱ درصدي و ايستادن در سطح ۱۳ هزار و ۲۰۸.۸۹ واحدي به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاريس با عقب گرد ۰.۳۸ درصدي در سطح ۵۰۲۳.۹۳ واحد بسته شد. در مادريد شاخص "ايبکس ۳۵" ۰.۳۱ درصد پايين رفت و به ۶۹۹۹.۲۰ واحد رسيد.
بورسهاي آسيايي
در معاملات بورسهاي آسيا، شاخصها عملکرد مختلفي داشتند؛ تا جايي که شاخص "نيک کي ۲۲۵" بورس توکيو ژاپن با صعود ۰.۸۸ درصدي تا سطح ۲۳ هزار و ۲۳۵.۴۷ واحدي بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۶۴ درصد پايين رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۳۱۳.۵۴ واحد بسته شد. در چين شاخص "شانگهاي کامپوزيت" ريزش ۰.۰۶ درصدي را تجربه کرد و در سطح ۴۵۸۱.۹۱ واحد بسته شد.
در استراليا شاخص "اس اند پي اس اند ايکس ۲۰۰" بورس سيدني با ۰.۵۱ درصد افزايش و ايستادن در سطح ۵۹۰۸.۸۲ واحدي به کار خود خاتمه داد. در بين ديگر شاخصهاي مهم آسيايي، شاخص " تاپيکس" ژاپن صعودي بود.
نفت
در بازار طلاي سياه روند قيمتها نزولي بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اينتر مديت" با ۱.۳۷ درصد ريزش به ۳۷.۱۱ دلار رسيد و نفت خام برنت درياي شمال با ريزش ۱.۲۸ درصدي به ازاي ۳۹.۸۶ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همچنين در بازار فلزات گرانبها، بهاي هر اونس طلا با افت ۰.۳ درصدي نسبت به روز قبل در سطح ۱۹۴۳.۰۱ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افت ۰.۲۹ درصدي به ازاي ۲۷.۰۱ دلار مبادله شد.