نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
اقتصادی

سایه سیاه کرونا بر اقتصاد جهان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
سایه سیاه کرونا بر اقتصاد جهان

ايرنا/ در حالي که اکثر کشورهاي جهان به سبب شيوع بيماري کرونا با بحران شديد مالي دست و پنجه نرم مي کنند و رشد اقتصادي آنها با کاهش روبرو شده است، اما اقتصاد چين به عنوان دومين اقتصاد جهان پس از چند ماه رکود، بار ديگر در مدار افزايشي قرار گرفته است.

آمارها حاکي است رشد اقتصادي در سه ماه دوم سال جاري ميلادي ۲۰۲۰ در کشورهايي مانند هند (۲۳.۹- درصد)، انگلستان (۲۱.۷- درصد), (ايتاليا ۱۷.۷- درصد)، آلمان (۱۱.۳- درصد)، ترکيه (۹.۹- درصد)، آمريکا ( ۹.۱- درصد)، روسيه ( ۸- درصد) با کاهش روبرو شده است.

گفتني است چين به عنوان نخستين کشوري که کرونا را تجربه کرد بيشترين خسارت‌ها را بابت شيوع اين بيماري در سه ماهه نخست سال جاري ميلادي متحمل شده است، اما آمارهاي سه ماهه دوم همين سال نشان مي دهد که اقتصاد اين کشور با پشت سر گذاشتن يک دوره رکود کوتاه مدت، بار ديگر در حال رشد است. آمارها حاکي است چين در مدت زمان مشابه رشد 3.2 درصدي را تجربه کرده است.

بر اساس داده هاي منتشر شده از سوي اداره ملي آمار چين، توليد ناخالص داخلي (جي دي پي) اين کشور در سه ماهه نخست سال جاري ميلادي در مقايسه با دوره مشابه سال گذشته، ۶.۸ درصد کاهش يافته است موضوعي که نشان مي دهد کرونا تا چه اندازه بر اقتصاد اين کشور تاثير منفي گذاشته است.

کارشناسان مي گويند اين رقم غيرمنتظره نبوده است زيرا سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ به دليل شيوع ويروس کرونا و تعطيلي بازار چين، يک دوره خاص محسوب مي شود، چين در اين سه ماه با چالش جدي شيوع کرونا مواجه بود و نجات و درمان بيماران را در اولويت قرار داد و با بستن کارخانه ها و تعطيلي واحدهاي توليدي، به دنبال مهار کرونا بود.

همچنين آمارهاي گمرک چين نشان مي دهد حجم واردات و صادرات چين در ماه آگوست (۱۰ مرداد تا ۱۰ شهريور) ۲.۸۸ تريليون يوان (هر دلار ۶.۷ يوان) بود که در مقايسه با دوره مشابه سال گذشته ۶ درصد افزايش يافته است.

بر باور کارشناسان، انعطاف پذيري شگفت آور چين در صادرات در ميان همه گيري کرونا به برخي از عوامل خاص از جمله افزايش صادرات تجهيزات محافظت شخصي، محصولات صنايع دستي و کاهش صادرات توسط برخي از رقباي اين کشور در بازار ناشي مي شود.

گفتني است براساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته توسط کارشناسان سازمان تجارت جهاني به سبب شيوع  بيماري کرونا ، فعاليت‌هاي اقتصادي و تجارت جهاني کالا در سال ٢٠٢٠ افت ١٣ تا ٣٢ درصدي را تجربه مي کند.

اين سازمان تجاري که در سال ۱۹۹۵ تاسيس شده، بر اين باور است سقوط بازارهاي مالي به سبب اين بيماري مرگبار در سال ميلادي ۲۰۲۰ از بحران اقتصادي سال ۲۰۰۸ نيز بيشتر خواهد شد و در صورت همکاري تمام کشورها بازگشت به شرايط عادي ممکن است از سال ۲۰۲۱ آغاز شود.

گفتني است وزارت صنعت، معدن و تجارت ايران،‌ ارزش تجارت خارجي اين کشور در پنج ماه نخست امسال به ۲۴ ميليارد و ۶۰۰ ميليون دلار رسيده که ۱۰ ميليارد و ۹۰۰ ميليون دلار آن به صادرات اختصاص دارد.

به گزارش ايرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، از مجموع ۵۲ ميليون تن کالا به ارزش ۲۴ ميليارد و ۶۰۰ ميليون دلار تجارت خارجي ايران در پنج ماه نخست امسال، سهم صادرات ۳۸ ميليون تن به ارزش ۱۰ ميليارد و ۹۰۰ ميليون دلار و سهم واردات ۱۳.۸ ميليون تن به ارزش ۱۳ ميليارد و ۷۰۰ ميليون دلار است.

مبادلات تجاري ايران با کشورهاي خارجي در مردادماه به ۹ ميليون و ۸۲۲ هزار تن و ارزش پنج ميليارد و ۳۷ ميليون دلار رسيده است.

سهم صادرات نيز هفت ميليون و ۷۸۱ هزار تن به ارزش دو ميليارد و ۱۶۲ ميليون دلار بوده و همچنين سهم واردات، ۲ ميليون و ۴۱ هزار تن به ارزش ۲ ميليارد و ۸۷۵ ميليون دلار بوده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره