خبرآنلاين/در دومين روز هفته، روند افزايشي دلار ادامه يافت؛ اسکناس آمريکايي در کانال ۲۶ هزار توماني پيش‌روي کرد. اين در حالي بود که برخي فعالان معتقد بودند، بازارها با رسيدن به اين سقف‌هاي تاريخي، با فشار فروش مواجه خواهند شد.
اين اتفاق در روز يکشنبه رخ نداد و دلار با ۵۵۰ تومان رشد به بهاي ۲۶ هزار و ۶۵۰ تومان رسيد. برخي تحليلگران سه عامل را در نوساني شدن بازار ارز و سکه موثر دانسته‌اند.

گروهي باور دارند، مشکلات واردکنندگان در تامين ارز از سامانه نيما در رشد قيمت دلار نقش داشته است. عده‌اي عنوان مي‌کردند، ورود تقاضا از بازار موازي سهام به بازار سکه و دلار عامل افزايشي شدن قيمت‌ها بوده است. در اين ميان، گروهي بر اتفاقات سياسي تاکيد دارند و معتقدند، خطر افزايش تحريم‌ها موجب بالا رفتن سطح تقاضا در بازار ارز و سکه شده است.

مشکل در بخش رسمي

برخي از بازيگران تجاري در روزهاي اخير گزارش داده‌اند که از سامانه نيما در ماه‌هاي گذشته اقدام به خريد ارز کرده‌اند ولي موفق نشده‌اند آن را تحويل بگيرند. شماري از تحليلگران اعتقاد دارند، چنين مشکلاتي مي‌تواند موجب شود برخي از تجار ترجيح دهند که ارز موردنياز خود را با قيمت بالاتر از بازار آزاد تهيه کنند. در کنار اين، کساني که تعهدات ارزي دارند، اگر نتوانند ارز مورد نياز خود را از نيما تهيه کنند، به ناچار به بازار آزاد مراجعه خواهند کرد.
چنين اخباري در حالي شنيده مي‌شود که برخي از فعالان عنوان مي‌کنند که توانسته‌اند از اين سامانه ارز مورد نياز خود را تهيه کنند. در آخرين خبرها گفته مي‌شد، سقف قيمتي در سامانه نيما براي قيمت يورو در نظر گرفته شده بود، ولي بعدتر عنوان شد که اين محدوديت برداشته شده است.

ورود تقاضا از سمت سهام
گروهي از فعالان عنوان مي‌کنند، کاهش‌هاي اخير در بازار سهام موجب شده است که بخشي از نقدينگي از اين بازار خارج شود و به سوي ساير بازارها حرکت کند. در اين ميان گفته مي‌شود که در بازار ارز، حداقل تقاضاي زيادي به صورت اسکناس وجود ندارد. بانک مرکزي هم قبل‌تر تقاضاي نقدي بازار به صورت روزانه را بين ۵ تا ۸ ميليون دلار تخمين زده بود. دراين ميان گفته مي‌شود که در بازار سکه تقاضا بالاتر رفته است.

در واقع از نگاه گروهي از بازيگران بازار، شايد تقاضا از بازار سهام به سوي بازار ارز به ميزان قابل توجهي نرفته باشد، ولي در بازار سکه شواهدي از ورود جديد نقدينگي مشاهده شده است. اين گروه عنوان مي‌کنند، ممکن است تقاضا از بازار سهام تا حدي به سوي بازار سکه رفته باشد و افزايش قيمت‌ها در بازار سکه، قيمت دلار را هم تحت‌تاثير قرار داده باشد. با اين حال، گروهي از فعالان هم عنوان مي‌کنند، نمي‌توان با قطعيت از ورود نقدينگي سهام به بازار سکه سخن گفت.

از نظر اين دسته، بازار ارز و سکه دلايل زيادي براي رشد قيمت داشته‌اند و قيمت‌ها در اندازه‌اي بالا بوده‌اند که سرمايه‌گذاران جديد از خريد در اين قيمت‌ها هراس داشته باشند. به‌نظر مي‌رسد سياست‌گذار نياز است که به جاي تقويت يک بازار و ناديده گرفتن شرايط ساير بازارها، تدابير بيشتري را براي کاهش سرعت رشد نقدينگي طراحي کند و هم زمان سعي کند با تغييراتي، پول را از سرمايه‌گذاري‌هاي پرريسک مانند ارز و بورس دور کند و به مکان‌هاي امن چون بانک‌ها ببرد.

نگراني از اتفاقات آتي سياسي
به گفته فعالان، يکي ديگر از عواملي که موجب شده است سطح تقاضا در بازار ارز بالا برود و تمايل براي عرضه ارز هم تا حدي افت کند، مربوط به نگراني‌هاي سياسي است. برخي از معامله‌گران احساس مي‌کنند که در پايان شهريورماه، آمريکا ماشه را خواهد چکاند و به تبع آن تحريم‌هايي که قبل از برجام شوراي امنيت برقرار کرده بود، بازخواهند گشت.


اين در حالي است که عده ديگري هم عنوان مي‌کنند، چنين اتفاقي رخ نخواهد داد. از نگاه اين گروه، آنچه از لحاظ سياسي بازار را تحت تاثير قرار داد، احساس نگراني برخي از معامله‌گران است و همين عامل هم موجب شده که گروهي ترجيح بدهند ريال خود را به طلا و دلار تبديل کنند. گروه ديگري نيز در بازار عنوان مي‌کنند، جنس نوسانات اخير بازار، هيجاني است و با کاهش اين هيجان، قيمت‌ها فروکش خواهد کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar