کاهش قیمت تخم مرغ و کره در گرو تخصیص ارز به نهادههای دامی

ايسنا/ نايب رئيس کميسيون کشاورزي مجلس «افزايش قيمت نهادههاي دامي» را علت افزايش قيمت نهايي محصولاتي مثل مرغ، تخم مرغ، کره و... دانست و گفت: اگر بانک مرکزي، ارز کافي براي نهادههاي دامي در نظر بگيرد، قيمت تخم مرغ، مرغ و کره کاهش مييابد و بازار به حد تعادل ميرسد.
جلال محمودزاده در گفتوگو با ايسنا در مورد افزايش قيمت تخم مرغ گفت: مسئولاني از بانک مرکزي و سازمان برنامه و بودجه را به کميسيون کشاورزي مجلس دعوت کرديم تا آنها را براي تخصيص ارز دولتي به نهادههاي کشاورزي مجاب کنيم، اما به اندازه کافي ارز دولتي به واردکنندههاي دامي تخصيص نميدهند. قيمت نهاده به شدت گران شده است. سويا، از ۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۳ هزار تومان رسيده است. ذرت از هزار و ۷۰۰ تومان به ۴ هزار تومان رسيده است.
نايب رئيس کميسيون کشاورزي مجلس «افزايش قيمت نهادههاي دامي» را علت افزايش قيمت نهايي محصولاتي مثل مرغ، تخم مرغ، کره و ... دانست و گفت: همه اين محصولات به دام وابسته هستند. دام نيز به نهاده وابسته است. از طرف ديگر مرغداران کشور، در سطح وسيعي جوجه ريزي نکردهاند و مرغداريها خالي است.
نماينده مردم مهاباد در مجلس افزود: هم اکنون پشتيباني دام، به اندازه ۳ روز به توليدکنندهها نهاده ميدهد يعني توليدکنندهها ۲۷ روز نهاده خريداري ميکنند. اگر در زمينه مرغ با همين روند پيش برويم، توليد کم خواهد شد و قيمت بالا خواهد رفت. دولت هم در اين شرايط مجبور ميشود که مرغ وارد کند.
وي در پاسخ به اين پرسش که راهکار حل مشکلات چيست؟ گفت: بانک مرکزي ميگويد ارز کافي براي تخصيص به نهادههاي دامي و کشاورزي ندارد. اگر بانک مرکزي، ارز کافي براي نهادههاي دامي در نظر بگيرد، قيمت تخم مرغ، مرغ و کره کاهش مييابد و بازار به حد تعادل ميرسد.
محمودزاده تأکيد کرد: ما نميتوانيم اقتصاد را با زور کنترل کنيم. اقتصاد عرصه عرضه و تقاضاست. نميتوانيم به مرغدار فشار بياوريم و بگوييم که بايد مرغش را فلان قيمت به مصرف کننده بدهد. اگر به مرغدار فشار بياوريم، مرغدار ديگر توليد نميکند. آنگاه کم شدن توليد، موجب افزايش قيمت ميشود.