نماد آخرین خبر

تورم ژاپن در حال صفر شدن

منبع
ايسنا
بروزرسانی
تورم ژاپن در حال صفر شدن

ايسنا/نرخ تورم سومين اقتصاد بزرگ جهان به ۰.۲ درصد رسيد.

متوسط نرخ تورم ژاپن در ۱۲ ماه منتهي به ژوييه با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۰.۲ رسيد که اين رقم، يکي از کمترين تورم هاي ثبت شده در اين کشور طي چهار سال اخير بوده است.

 در بين بخش‌هاي مختلف، آموزش با تورم منفي ۱۰.۳ درصدي بيشترين تاثير را در نزولي شدن نرخ تورم داشته است و پس از اين بخش نيز آب و برق با تورم مفي ۱.۹ درصدي و حمل و نقل با تورم منفي ۰.۲ درصد قرار دارند. از سوي ديگر نيز بيشترين تورم مربوط به مواد غذايي و نوشيدني با ۰.۸ درصد بوده است و پس از اين بخش، لباس و پوشاک با ۰.۶ درصد قرار دارند.

بانک مرکزي ژاپن با توجه به نرخ تورم پايين و کمبود نيروي کار در دوراهي سختي براي تعيين مسير آينده سياست‌هاي پولي خود قرار گرفته است. سياست‌هاي انبساطي بانک مرکزي ژاپن در حال حاضر بزرگ‌ترين بسته محرک در بين کشورهاي جهان محسوب مي‌شود و اکنون برخي از اقتصاددانان با انتقاد از اين سياست خواستار تغيير رويه کنوني اين کشور شده‌اند.

هم‌چنين هسته تورمي که تغييرات قيمت گروه مواد غذايي و انرژي را به دليل نوسانات بالاي آن‌ها در نظر نمي‌گيرد در ۱۲ ماه منتهي به ژوييه با ۰.۲ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به منفي ۰.۴ درصد رسيده که يکي از پايين‌ترين سطوح ثبت شده در طول ۱۰ ماه اخير بوده است. متوسط نرخ تورم ژاپن در بازه زماني ۱۹۵۸ تا ۲۰۱۹ معادل ۲.۹۵ درصد بوده است که بالاترين تورم ثبت شده مربوط به فوريه ۱۹۷۴ با ۲۴.۹ درصد  و کمترين تورم ثبت شده مربوط به اکتبر ۲۰۰۹ با منفي ۲.۵ درصد بوده است.

بر مبناي ماهانه نيز نرخ تورم ماه آگوست با ۰.۳ درصد افزايش نسبت به ماه قبل به منفي ۰.۱ درصد رسيده است.  

بانک مرکزي ژاپن دستيابي به تورم دو درصدي را هدف‌گذاري کرده که در از تحقق چنين هدفي در طول سه سال اخير ناکام مانده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره