بازار ارز در سربالایی سوخت کم آورد

دنياي اقتصاد/بازار ارز در حال بروز نشانههاي کاهشي است، برخي از معاملهگران معتقدند که توان بازارساز ارزي براي عرضه و مديريت بازار تحليل رفته است.
به نظر ميآيد نرخ دلار براي صعود بيشتر، فعلا سوخت لازم را ندارد. بازار از فاز هيجاني خارج شده و همانطور که پيشتر کارشناسان پيشبيني ميکردند، اثر ماشه نيز پيشخور شده بود. بازارساز ارزي نيز توانست در روزهاي ابتدايي هفته، ضرب التهابات را بگيرد تا نرخ ارز وارد سطوح پيشبيني شده برخي از دالالان نشود. برخي نوسانگيران براي ورود به بازار، در انتظار تثبيت نرخ بالاي سطح ۲۷,۵۰۰ توماني بودند، اما چنين اتفاقي نيفتاد و امروز نيز در قيمتهاي اوليه، دلار به سمت کف کانال ۲۷ حرکت کرد. حرکتي که ميتواند نگراني را براي افرادي که در سطوح بالا اقدام به خريد کردهاند، افزايش دهد.
توان ارزي بازارساز
برخي از معاملهگران معتقدند که توان بازارساز ارزي براي عرضه و مديريت بازار تحليل رفته و به همين دليل، کوچکترين تقاضايي ميتواند بازار را از روند کاهشي خارج کند. از نظر آنها با نزديک شدن انتخابات آمريکا، پيشبيني بازار از رئيس جمهور آتي ميتواند جهت بازار را تعيين کند. همچنين از نظر آنها در سمت حواله نيز کاستيهايي وجود دارد. با اين حال يک نکته از نظر آنها غافل مانده است. اخيرا اعلام شد که دولت براي واردات کالاهاي اساسي حدود 5 ميليارد دلار در سال جاري تامين کرده است. با توجه به اينکه درآمدهاي ارزي دولت امسال نزديک به صفر بوده، احتمالا بخش اعظم اين منابع را بانک مرکزي تامين کرده است. اگرچه اين ميزان دلار رانتي، از توان ارزي بازارساز کاسته، اما اين واقعيت را نشان ميدهد که بانک مرکزي هنوز در چنته، کارتهايي براي رو کردن در بازار دارد. پيشنهاد بانک مرکزي نيز در اين زمينه، حذف ارز 4200 و حمايت يارانهاي از خانوارها است. هر گاه دولت در يک تصميم غافلگير کننده چنين تصميمي بگيرد، يک سيگنال کاهشي ديگر به بازار مخابره ميشود. علاوه بر اينها، همين که بانک مرکزي ميلياردها دلار براي کالاهاي اساسي هزينه کرده، يعني همچنان حضور بازارساز را در بازار بايد جدي تلقي کرد.