افزایش ۲ برابری صادرات نفت با راهکارهای مویرگی زنگنه

ايرنا/به فاصله ۱۰ روز از صحبتهاي «بيژن زنگنه» در مجلس مبني بر گشايشهايي براي صادرات نفت با استفاده از راهکارهاي مويرگي، حالا خبرگزاري رويترز تاييد کرده که صادرات نفت ايران در ماه جاري به شدت افزايش داشته و تا ۱.۵ ميليون بشکه در روز نيز برآورد ميشود.
يکي از انتقاداتي که بيژن زنگنه را براي چندمين بار در روز ۲۵ شهريور راهي بهارستان کرد اين بود که به اعتقاد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، وزارت نفت در پيدا کردن مسيرهايي براي صادرات نفت ناکام بوده و اگر اختيار اين کار را به ساير نهادها ميسپرد، صادرات نفت ايران حتي در شرايط تحريم کاهش پيدا نميکرد.
اين در حالي است که ايران از سال ۹۷ که آمريکا از برجام خارج و تحريم صادرات نفت ايران را به سختي اعمال کرد، همواره به دنبال آن بوده تا با دور زدن تحريمها، اجازه به صفر رساندن صادرات نفت را ندهد.
البته اين ادعاي آمريکا بيپاسخ نماند رهبر معظم انقلاب سال گذشته درباره تلاش آمريکا براي مسدود کردن راههاي صادرات نفت ايران افزودند: ملت فعال و مسوولان هوشيار ايران نشان دادهاند اگر همت کنند همه بنبستها را ميشکنند و قطعاً اين تلاش آمريکاييها هم به جايي نميرسد و جمهوري اسلامي هر مقدار لازم داشته باشد و اراده کند، نفت صادر خواهد کرد.
ايران در اين راه البته موفق بود تا آنجا که وزير خارجه آمريکا پيش از اين گفته بود که دولت ترامپ در حال برنامهريزي به منظور به صفر رساندن صادرات نفت ايران است؛ اما به نظر ميرسد که «کشتيهاي شبح» براي تامين تقاضاي نفت مشتريان ايران استفاده ميشوند.
بيژن زنگنه نيز در پاسخ به اين سوال که آيا ايران از تانکرهاي شبح استفاده ميکند گفته بود که ما از هر روشي استفاده کرده و هر کاري که بتوانيم براي صادرات نفت ميکنيم و در مقابل ممنوعيتها و تحريمها تسليم نميشويم. اينجا همه روشهاي خوب هستند. صادرات نفت در واقع حق قانوني ماست.
از سوي ديگر اين صحبت زنگنه علاوه بر آنکه بر حق قانوني ايران بر فروش نفت تاکيد ميکند، همچنين غيرقانوني و غيرعادلانه بودن تحريمهاي نفتي آمريکا را نيز به اثبات ميرساند.
در شرايط فعلي البته صادرات نفت ايران در کل از منطقه خاکستري عبور ميکند. دراين ميان روشهاي متعددي وجود دارد که سادهترين آن خاموش کردن رادار نفتکشهاي ايراني است تا رديابي آنها را غيرممکن کند.