رئیس اتحادیه فروشندگان میوه: ۲۰ درصد میوههای بازار رنگ مصنوعی دارند
ايلنا/ رئيس اتحاديه فروشندگان ميوه و ترهبار تهران گفت: برخي کشاورزان و واسطهها براي اينکه ميوههايي مثل پرتقال و نارنگي را زودتر به بازار عرضه کنند و ميوه شکل اصلي خودش را داشته باشد، رنگآوري ميکنند.
اسدالله کارگر درباره وضعيت ميوههاي رنگشده در بازار اظهار داشت: معمولا برخي کشاورزان و واسطهها براي اينکه ميوههايي مثل پرتقال و نارنگي را زودتر به بازار عرضه کنند و ميوه شکل اصلي خودش را داشته باشد، رنگآوري ميکنند که اصولي نيست، رنگ طبيعي نارنگي سبز و زرد است اما وقتي کاملا زرد است يعني رنگآوري شده است.
وي با بيان اينکه 20 درصد ميوههاي موجود در بازار به صورت رنگآوري شده عرضه ميشوند، افزود: اکنون مرکباتي مثل پرتقال و نارنگي جزء ميوههاي نوبر هستند و هنوز به توليد انبوه نرسيدهاند، بنابراين وقتي کامل رنگ دارند يعني به طور مصنوعي رنگآوري شدهاند. جهت ماندگاري نيز در برخي ميوهها پارافين استفاده ميشود که با شستوشو هم از بين نميرود و از نظر وزارت بهداشت نبايد مورد استفاده قرار گيرد، البته اکنون مردم نيز آگاه شده و اين ميوهها با استقبال کمتري مواجه ميشود.
رئيس اتحاديه فروشندگان ميوه و ترهبار تهران در ادامه درباره واردات گلابي نيز گفت: بهترين گلابي به لحاظ طعم و مزه متعلق به ايران است که بهترين نوع نيز شاهپسند و نطنزي است. تنها موز، نارگيل، آناناس و انبه مجاز به واردات هستند و واردات هر ميوهاي غير از اين 4 قلم غيررسمي و قاچاق محسوب ميشود که در مورد گلابي در حد 15 تا 20 درصد وارداتي است.