ثبت بیش از 240 میلیون دلار تجارت چمدانی در سال 98

فارس/ معاون فني گمرک از انجام 246 ميليون دلار تجارت چمداني در سال 98 با کشورهاي مشترک المنافع خبر داد و گفت: اين حجم تجارت نسبت به سال 97 بيش از 11 درصد رشد دارد.
مهرداد جمال ارونقي در مورد حجم تجارت چمداني با کشورهاي مشترک المنافع CIS اظهار داشت: در کنار مبادلات تجاري ايران با کشورهاي عضو CIS، تجارت محدود و کوچک ديگري نيز در گمرکات مرزي مستقر در شمال، شمال شرق و شمال غرب کشور از طريق مرزنشينان اين مناطق با مرزنشينان ساکن کشورهاي فوق صورت ميگيرد که محدود به اقلام کالايي خاصي بوده و به آن تجارت چمداني گفته ميشود.
معاون امور فني گمرک ايران با اشاره به گزارش دفتر فناوري اطلاعات و ارتباطات فرادادههاي گمرک گفت: در سال ۱۳۹۸، حدود ۲۲۲ ميليون يورو معادل ۲۴۶ ميليون دلار و در هر روز به طور متوسط ۶۷۵ هزار دلار کالا از طريق تجارت چمداني از گمرکات مرزي به کشورهاي CIS ارسال شده است.
وي ادامه داد: سال ۱۳۹۷ صادرات به طريق تجارت چمداني، حدود ۱۹۳ ميليون يورو معادل ۲۲۲ ميليون دلار بود که حاکي از افزايش ۱۱٫۱۱ درصدي ارزش دلاري تجارت چمداني طي سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷ دارد.
ارونقي در مورد بيشترين حجم تجارت چمداني در گمرکات اعلام کرد: سال ۱۳۹۸، گمرک بيله سوار با اختصاص ۸۴ ميليون دلار با ۳۴٫۲۹ درصد از ارزش تجارت چمداني رتبه اول، گمرک آستارا با اختصاص ۷۲ ميليون دلار با ۲۹.۴۲ درصد از ارزش تجارت چمداني رتبه دوم، گمرک سرخس با اختصاص ۲۱ ميليون دلار يا ۸,۴۰ درصد از ارزش تجارت چمداني رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.
معاون گمرک با بيان اينکه در سال پيش از آن، گمرک سرو با اختصاص ۶۴ ميليون دلار با ۲۹٫۰۶ درصد از ارزش تجارت چمداني رتبه اول، گمرک بيله سوار با اختصاص ۶۱ ميليون دلار با ۲۷٫۴۵ درصد از ارزش تجارت چمداني رتبه دوم، گمرک آستارا با اختصاص ۵۴ ميليون دلار با ۲۴.۱۶ درصد از ارزش تجارت چمداني رتبه سوم را به خود اختصاص داده اند.
به گفته اين مقام مسئول، در سال ۱۳۹۸، بيشترين افزايش ارزش صادرات به طريق تجارت چمداني، مربوط به گمرکات سرخس، باجگيران و نوردوز، به ترتيب با ۲۴۰۱,۷۱، ۵۷۹,۶۴ و ۵۷۴٫۰۳ درصد رشد نسبت به سال ۱۳۹۷ دارد.
وي ادامه داد: بيشترين کاهش ارزش، مربوط به گمرکات سرو، دوغارون و جلفا، به ترتيب با ۸۷ , ۴۳ ، ۶۲٫۳۶ و ۲۴, ۳۰ درصد، بوده است.