نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
اقتصادی

پله اول کاهش بهای سکه

منبع
دنياي اقتصاد
بروزرسانی
پله اول کاهش بهای سکه

دنياي اقتصاد/در اولين روز هفته، اولين افت قيمت سکه پس از ۵ افزايش متوالي به ثبت رسيد. ديروز، هر سکه تمام بهار آزادي در معاملات عمده ۳۰۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهاي ۱۴ ميليون و ۳۰۰ هزار تومان رسيد. در بازار معاملات نقدي و خرد هم، قيمت فروش اين فلز گران بها به پايين مرز ۱۵ ميليون توماني بازگشت. افراد عادي ديروز مي‌توانستند در محدوده ۱۴ ميليون و ۸۰۰ هزار توماني اقدام به خريد سکه امامي کنند. در صورتي که افت قيمت در معاملات عمده و فردايي ادامه پيدا کند، مي‌توان انتظار افت بيشتر قيمت در معاملات نقدي و خرد را داشت.
 
يکي از عواملي که موجب شد سکه تمام بهار آزادي در جهت کاهشي حرکت کند، نزول بهاي دلار بود. روز شنبه، دلار ۴۸۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهاي ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان رسيد. به گفته فعالان، يکي از دلايلي که موجب شد قيمت‌ها در روز شنبه نزولي شوند، مثبت شدن تست کروناي دونالدترامپ بود. در واقع اين موضوع موجب شد که معامله‌گران هر دو بازار حداقل به‌صورت موقت خريدهاي خود را کاهش دهند و عده‌اي هم تصميم بگيرند که درموقعيت فروش قرار بگيرند. با اينکه قيمت سکه روز شنبه افت کرد، ولي حباب قيمتي آن هم چنان بالاي يک ميليون تومان باقي ماند. در صورتي که افت قيمت دلار ادامه پيدا کند، احتمال بيشتري وجود دارد که بهاي سکه يکباره دچار ريزش شود. با اين حال، سکه‌بازان هم چنان به افزايش بيشتر قيمت دلار دل بسته‌اند.

زماني براي اصلاح قيمت‌ها
در حالي که عده‌اي افت قيمت‌ها را به بيمار شدن دونالد ترامپ نسبت مي‌دهند، گروهي از فعالان هم باور داشتند، پس از چند روز افزايش متوالي، طبيعي بود که برخي از معامله‌گران از خريدهاي خود سودگيري کنند و به‌صورت موقت فروشنده شوند. بيمار شدن دونالد ترامپ از اين جهت مي‌توانست وضعيت بازار ارز و سکه را تحت تاثير قرار دهد که معامله‌گران تصور کنند، شانس رئيس‌جمهوري فعلي آمريکا براي پيروزي در انتخابات نوامبر پايين آمده است. از آن جا که در دوران دونالد ترامپ تحريم‌هاي زيادي عليه ايران اعمال شد و استراتژي به نام فشار حداکثري از سوي آمريکا در قبال ايران اجرا شد، معامله‌گران تصور مي‌کنند، ماندن او به معناي ادامه دار بودن تحريم‌هاست. اين در حالي است که رقيب ترامپ يعني بايدن عنوان کرده است در صورت پيروزي به برجام بازخواهد گشت. همين مساله موجب مي‌شود که برخي معامله‌گران نسبت به برد ترامپ ديد افزايشي و نسبت به پيروزي بايدن ديد کاهشي براي دلار و سکه داشته باشند.


در اين ميان، سکه در هفته‌هاي اخير نسبت به دلار زودتر به استقبال افزايش قيمت‌ها رفته است. در اين شرايط به نظر مي‌رسد سکه مي‌تواند زودتر از اسکناس آمريکايي هم به سمت قيمت‌هاي پايين‌تر برود.

جدا از افت قيمت سکه و دلار، ديروز نرخ حواله درهم هم از محدوده ۸ هزار و ۲۰۰ توماني پايين آمد و به حوالي ۸ هزار و ۱۰۰ تومان رسيد. با اين حال، معامله‌گران باور داشتند، براي اينکه ريزش دلار در بازار ارز داخلي جدي‌تر شود، نياز است که حواله درهم به زير مرز ۸ هزار توماني بازگردد و پايين سطح ۷ هزار و ۹۵۰ توماني معامله شود. نرخ حواله درهم و دلار با يکديگر همبستگي زيادي دارند و در سال‌هاي اخير افت يکي به کاهش ديگري منجر شده است. جدا از درهم، پايين آمدن ارزش دلار در هرات افغانستان هم مي‌تواند ذهنيت کاهشي معامله‌گران در بازار داخلي را فعال‌تر کند.

گروهي از فعالان هم باور دارند، کاهش فعاليت نوسان‌گيران در معاملات فردايي مي‌تواند زمينه ساز ادامه افت قيمت‌ها شود. در اين ميان، ديدگاه بازارساز هم از اهميت زيادي برخوردار است. بايد ديد بازارساز تا زمان انجام انتخابات آمريکا ترجيح مي‌دهد چه استراتژي را صورت دهد؟ آيا بيشتر به‌دنبال حفظ قيمت‌ها در سطوح بالا و با نوسانات پايين خواهد بود يا ترجيح مي‌دهد با عرضه زياد، قيمت دلار را از سطح ۳۰ هزار توماني دچار افت شديدي کند و زمينه‌اي را ايجاد کند که دلارهاي بالاخريد روي دست معامله‌گران باقي بماند. اين ديدگاه در حالي مطرح مي‌شود که افزايشي‌هاي بازار هم چنان اميدوار هستند دلار به سوي قيمت‌هاي بالاتر گام بردارد. از نگاه آنها عبور از مرز ۳۰ هزار تومان دشوار شده است، ولي در صورتي که بتواند اين مرز را بشکند، قدم گذاشتن به سوي سطوح بالاتر راحت‌تر خواهد بود، چراکه تقاضاي خفته بيشتري وارد بازار خواهد شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره