نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
اقتصادی

طرحی هوشمندانه و ارزان برای تولید بنزین و محصولات پتروشیمی

منبع
ايسنا
بروزرسانی
طرحی هوشمندانه و ارزان برای تولید بنزین و محصولات پتروشیمی

ايسنا/ محققان دانشگاه صنعتي اميرکبير در صدد برآمدند تا با استفاده از طرحي هوشمندانه و روشي ارزان بنزين و محصولات حوزه پتروشيمي را با گاز طبيعي به توليد برسانند.


دکتر اسحاق مراديان، دانش‌آموخته دانشگاه صنعتي اميرکبير و مجري طرح «مطالعه بر روي انتخاب پذيري الفين‌هاي سبک در فرآيند MTO با استفاده از  نانوکاتاليست‌هاي کامپوزيتي ساپو تهيه شده توسط امواج ماوراء صوت»، گفت: توليد محصولات پتروشيمي و بنزين به وسيله نفت انجام مي‌پذيرد و منابع نفتي بسيار گران قيمت و رو به کاهش هستند. 

وي افزود: از طرفي منابع گازي کشورمان بسيار فراوان و ارزان قيمت هستند، از اين رو توليد اين محصولات به کمک گاز طبيعي به سبب جلوگيري از خام فروشي و تبديل گاز طبيعي به محصولات با ارزش افزوده بالاتر بسيار با اهميت است.
وي با بيان اينکه اين طرح در مرحله آزمايشگاهي منجر به توليد محصولات پتروشيمي شده است، خاطر نشان کرد: معمولا يک کاتاليست براي توليد محصولات پتروشيمي در فرايند و تجهيزات به کار مي‌رود که اين کاتاليست براي اولين بار در دنيا با کمک مواد معدني طبيعي و از معادن معدني داخلي طراحي و ساخته شده است.

وي با بيان اينکه استفاده از نفت در ساخت کاتاليست بسيار هزينه‌بر است، افزود: در اين پروژه از گاز طبيعي بهره برديم و اين گاز را به روش MTO به الفين‌هاي سبک تبديل کرديم.
وي ادامه داد: همچنين در اين پروژه براي کاهش زمان واکنش ساخت و کاهش هزينه‌هاي مرسوم پالايشگاهي و استفاده از خواص نانويي مواد از امواج اولتراسونيک در مرحله طراحي و ساخت کاتاليستي استفاده کرديم.
وي با بيان اينکه اين پروژه قابليت اجرا در پتروشيمي‌ها و پالايشگاه‌هاي توليد بنزين را دارد، بيان کرد: اين پروژه در دنيا فقط در چين به بهره‌برداري رسيده است و ايران با اين تغييرات بوجود آمده مي‌تواند در بخشي از کار به عنوان پيشرو و کشور اول دنيا باشد.

وي با اشاره به مزاياي اين پروژه گفت: ارزان قيمت بودن فرآيند، جلوگيري از خام فروشي، استفاده از گاز طبيعي و معادن معدني کشور و تبديل آن‌ها به محصولات با ارزش افزوده بالاتر، وجود ذخائر عظيم گازي و معادن زئوليتي فراوان و ارزان قيمت، افزايش صادرات و ارزآوري، پيشرو در تکنولوژي‌هاي جديد دنيا و ... از مزيت‌هاي اين پروژه به شماره مي‌رود.
خروجي‌هاي اين طرح به صورت ثبت اختراع و 3 مقاله ISI با تاييديه بنياد نخبگان و ستاد فناوري نانو بوده است که منجر به قرارداد با پتروشيمي شده است.

وي افزود: در حال حاضر توانستيم قراردادي با مرکز پژوهش‌هاي پتروشيمي منعقد کنيم.
بر اساس اعلام دانشگاه اميرکبير، استاد راهنما و اساتيد مشاور اين پروژه دکتر روئين حلاج، دکتر سيما عسکري از اعضاي هيئت علمي دانشگاه صنعتي اميرکبير و دکتر پريسا مقيم پور بيژني از اعضاي هيئت علمي  پژوهشگاه پتروشيمي بوده اند.
همچنين حمايت  کامل و قاطع دکتر خداداد غريب‌پور رئيس هيات عامل ايميدرو و معاون وزير صنعت،  معدن و تجارت به جهت جلوگيري از خام‌فروشي معادن شبه زئوليتي تحت نظر سازمان و بررسي و استفاده بدون محدوديت از اين معادن همکاري لازم در اين طرح را داشته‌اند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره