علت عدم کاهش قیمت دلار

تجارت نيوز/ اگرچه دلار هفته را با روندي کاهشي آغاز کرد اما خيلي طول نکشيد که بار ديگر ارز به قيمت قبلي خود در کانال ۲۹ هزار توماني بازگشت. اما چرا کاهش قيمت دلار ادامه پيدا نکرد؟
دلار اين هفته را با روندي کاهشي آغاز کرد. روزهاي شنبه و يکشنبه اسکناس آمريکايي در بازار رسمي در کانال ۲۷هزار تومان و در بازار آزاد پس از مدتها در کانال ۲۸ هزار توماني معامله شد.
بيماري ترامپ، ورود حجم عظيمي از نقدينگي در يک روز به بورس، حرفهاي اميدوارکننده همتي درباره بازگشتارزهاي صادراتي، افزايش عرضه و احتمال تزريق ارز به بازار از جمله عواملي بود که در ابتداي هفته براي عقبگرد دلار ميان معاملهگران مطرح ميشد.
ريزش بيش از دو هزار توماني در دو روز ابتدايي بازار ارز برخي را به ادامه روند کاهشي دلار اميدوار کرد. خبرهاي ديگري مبني بر بازگشت هشت ميليارد دلار ارز صادراتي، رشد صادرات نفتي، غيرنفتي و فرآوردههاي نفتي، تکيه به وعده همتي درباره آزادسازي ارزهاي بلوکه شده ايران و البته احتمال از دور خارج شدن ترامپ در اثر کرونا و افزايش شانس پيروزي بايدن به اميدواري دامن زده بود.
اما در ميانه هفته بارديگر ورق برگشت و دلار دوباره به کانال 29هزار توماني وارد شد. حتي روز سهشنبه وقت مچاندازي دوباره نوسانگيران دلار با بازارساز بود. گروه اول بهدنبال آن بودند که قيمت اسکناس آمريکايي را به کانال ۳۰ هزار تومان ببرند و بازارساز بهدنبال نگه داشتن اين ارز در کانال ۲۹ هزار توماني بود.
از نگاه بازارساز ورود به منطقه ۳۰ هزار توماني براي نوسانگيران دلار ممنوع است. هر زمان قيمت دلار به اين سطح نزديک شده است، گفته ميشود که عرضه ارز توسط بانک مرکزي افزايش پيدا کرده است.
بنابراين اين بار نيز بازارساز از دو کانال متفاوت سعي کرد که با نوسانگيران دلار مقابله کند؛ اولي، عرضه حواله درهم و ديگري عرضه ارز توسط صرافيهاي بانکي با قيمتهايي نزديک به بازار آزاد.
چند فرض درباره بازگشت قيمت دلار
انتهاي هفته گذشته مهدي پورمهر، کارشناس در گفتگو با تجارتنيوز، ريزش قيمت دلار را پيشبيني کرده بود. البته او گفته بود که بايد به دو نکته توجه داشت يکي اين که بازار ما پر از سفتهباز است که منتظر هستند با پايين آمدن دلار، عدهاي ارز را بفروشند و آنان بخرند و بعد قيمت را بالا ببرند. دوم اين که دولت به دنبال استفاده از بازار ارز براي تامين کسري بودجهاش است، بنابراين ممکن است دلار کمي کاهش يابد ولي بلافاصله افزايش پيدا کند.
علاوه بر اين کامبيز افسري نيز کارشناس ارزي ديگري بود که درباره آينده بازار ارز به تجارتنيوزگفته بود : يک ريزش خواهيم داشت. هر زمان که قيمتها به صورت شارپي بالا برود، يک ريزش در پي خواهد داشت. اين يک قانون است در بازار ارز که وقتي قيمت به اين شکل بالا ميرود، عدهاي فروشنده ميشوند و يک دفعه قيمت ريزش پيدا ميکند. البته اين به آن معنا نيست که ريزش قيمت دائمي است، بلکه موقتي است و به زودي باز خواهد گشت. چرا که ريزش پشتوانه محکمي ندارد و بيشتر ناشي از فضاي رواني است.