نماد آخرین خبر

صعود جهانی دلار

منبع
ايسنا
بروزرسانی
صعود جهانی دلار

ايسنا/شاخص دلار صعود نيرومندي را تجربه کرد.

سرعت نگران کننده شيوع کرونا به ويژه در اروپا بار ديگر معامله گران را به وحشت انداخته و اکنون زمزمه هايي از بازگشت قرنطينه هاي سراسري در قاره سبز به گوش مي رسد. در آمريکا، لهستان، فرانسه، آلمان و انگليس رکوردهاي جديدي از ثبت مبتلايان روزانه گزارش شده و شمار قربانيان نيز مجددا در حال بازگشت به پيک هاي ثبت شده قبلي است. پيش از اين سازمان بهداشت جهاني با دعوت از کشورهاي جهان براي همکاري با يکديگر هشدار داده بود تاخير در توسعه واکسن مي تواند شمار قربانيان را تا دو ميليون نفر نيز افزايش دهد.  

در شرايطي که کريستين لاگارد- رئيس بانک مرکزي اروپا از استفاده حداکثري از ابزارهاي در اختيار اين بانک براي تقويت طرف تقاضا و رشد اقتصادي خبر داده، مرکز آمار اتحاديه اروپا در گزارشي نااميدکننده اعلام کرد متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه يورو در ۱۲ماه منتهي به سپتامبر با ۰.۲ درصد کاهش نسبت به رقم مشابه منتهي به ماه قبل به منفي ۰.۳ درصد رسيده که اين نرخ تورم در فاصله زيادي از سطح دو درصدي هدف‌گذاري شده توسط بانک مرکزي اين منطقه باقي مانده است. همچنين متوسط نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهي به سپتامبر در ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا ۰.۳ درصد اندازه‌گيري شده که ۰.۱ درصد کمتر از رقم ثبت شده ماه قبل بوده است.

دانشگاه آکسفورد که در حال حاضر يکي از پيشروترين مراکز علمي جهان در مقابله با ويروس کرونا محسوب مي شود از رضايت بخش بودن نتيجه اوليه آزمايش واکسن ساخت خود بر روي افراد ميانسال و سالمند خبر داده هر چند که اعلام کرده است هنوز براي تعميم استفاده از اين واکسن روي همه مردم جهان اطمينان خاطر وجود ندارد و نياز به آزمايش هاي بيشتري است. جهش هاي ژنتيکي ويروس کرونا و رفتار متفاوت آن در نقاط مختلف جهان رسيدن به نسخه اي واحد براي مقابله با آن را بسيار دشوار ساخته است.   

با وجود ادعاهاي قبلي ترامپ و برخي مقامات دولت وي در توزيع واکسن کرونا تا پيش از انتخابات، به نظر نمي رسد تا پايان سال خبري از واکسن کرونا باشد به ويژه آن که هنوز نتايج استفاده از نمونه هاي اوليه در مقياس وسيع مشخص نشده است. آماده نشدن واکسن مقابله با کرونا در شرايطي رخ مي دهد که ابتلا به کوويد-۱۹ همزمان با شروع فصل سرما در بسياري از کشورهاي جهان به سطح نگران کننده اي رسيده و اين مساله باعث بازگشت برخي از محدوديت ها شده است. وضعيت به ويژه در اروپا هشدارآميز است و فعالان بازار نگران اند ضربه ديگري به پيکر کم جان اقتصاد اين کشورها وارد شود. لهستان، مجارستان و جمهوري چک از رکوردشکني تعداد مبتلايان روزانه به کرونا خبر داده اند و در ورشو- ساعت مجاز براي حضور مردم در فروشگاه ها محدود شده است.  

تاکنون بيش از ۴۴ ميليون و ۶۰۱ هزار و ۷۷۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در اين بين يک ميليون و ۱۷۶ هزار و ۶۷۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بين کشورهاي مختلف، بالاترين تلفات مربوط به آمريکا با ۲۳۲ هزار و ۷۰۹ نفر، برزيل با ۱۵۸ هزار و ۱۰۱ نفر، هند با ۱۲۰ هزار و ۵۲۴ نفر، مکزيک با ۸۹ هزار و ۸۱۴ نفر و انگليس با ۴۵ هزار و ۶۷۵ نفر بوده است.
فضاي ريسک بر سر بازارهاي ارز بيش از پيش تشديد شده است. معامله گران نگران اند فضاي تنش بين آمريکا و شرکاي تجاري بزرگش تا پيش از انتخابات روي دور تند افزايشي باشد و اين مساله بيش از پيش فشار روي اقتصاد جهاني را که به دليل کرونا با مشکلات زيادي روبروست، تشديد کند. دور جديد اين اختلافات به ويژه در حوزه سرمايه گذاري و ارز برجسته شده است.  

 آن طور که روزنامه دولتي ساوث چاينا مورنينگ پست گزارش داده، چين ممکن است تنوع بخشي به ذخاير ارزي خود را با هدف کاهش وابستگي اقتصاد خود به دلار و آسيب پذيري کمتر از تحريم هاي احتمالي آمريکا در آينده تشديد کند. آمارهاي منتشرشده توسط وزارت خزانه داري آمريکا نيز نشان مي دهد روند کاهش وابستگي چين به دلار کماکان ادامه دارد و ميزان اوراق قرضه دلاري در اختيار اين کشور تا پايان ماه آگوست به ۱.۰۷ تريليون دلار رسيده که اين رقم از سال ۲۰۱۷ تاکنون بي سابقه بوده است.

تقابل چين و آمريکا روي سرمايه گذاري هاي متقابل اتباع دو کشور نيز تاثير محسوسي داشته تا جايي که خريد خانه در آمريکا توسط اتباع چيني طي ۹ ماه نخست امسال نسبت به بازه مشابه زماني سال قبل حدود ۶۰ درصد کاهش يافته است. چيني ها از هشت سال پيش تاکنون بزرگ ترين خريداران خارجي خانه در آمريکا بوده اند و کاهش ۶۰ درصدي خانه توسط آن ها بدان معنا بوده که ۱۱.۵ ميليارد دلار سرمايه خارجي کمتر وارد چرخه اقتصاد آمريکا شده است.  

روزهاي پرنوسان دلار در بازارهاي ارزي ادامه دارد و انتظار مي رود دست کم تا زمان برگزاري انتخابات رياست جمهوري آمريکا اين وضعيت ادامه خواهد داشت. باتوجه به اختلاف کم آراي جو بايدن و دونالد ترامپ در نظرسنجي هاي مختلف، پيش بيني پيروز انتخابات و مسير دلار چندان کار راحتي نيست و معامله گران در خصوص زمان مناسب براي خريد يا فروش دلار با يکديگر هم عقيده نيستند. انتخابات رياست جمهوري روز سوم نوامبر ( ۱۳ آبان) برگزار خواهد شد اما به دليل کرونا و طولاني بودن فرآيند اعلام نتيجه شمارش آراي پستي احتمالا اعلام نتايج با تاخير مواجه خواهد شد.  

تداوم روند افزايش کسري بودجه دولت آمريکا باعث نگراني معامله گران از وادار شدن فدرال رزرو به چاپ پول بيشتر شده است. دفتر کنترل بودجه آمريکا در گزارشي اعلام کرده است همزمان با افزايش هزينه هاي دولت براي حمايت از بخش هاي مختلف اقتصادي اين کشور در برابر پيامدهاي ويروس کرونا، کسري بودجه دولت در  سال مالي ۲۰۲۰ به ۳.۱۳ تريليون دلار رسيده است که اين رقم با وجود کمتر بودن نسبت به برآوردهاي قبلي، يک رکورد کاملا تازه محسوب مي شود.

ادوارد مويا- کارشناس مسايل ارزي در موسسه اواندا - گفت: هر چند که شاهد انتشار برخي از اخبار اميدوارکننده هستيم اما واقعيت اين است که چشم انداز اقتصادي جهان خيلي نسبت به قبل تغييري نکرده است. از نظر بازارها احتمال پيروزي دموکرات ها در انتخابات بيشتر شده و اگر کنترل دولت و مجلس سنا و کنگره به دست آن ها بيافتد احتمالا شاهد افزايش فشار مالياتي روي شرکت هاي بزرگ و ثروتمندان خواهيم بود که شايد دلخواه برخي فعالان اقتصادي نباشد اما از طرف ديگر اين نکته هم مطرح است که بايدن فرد مناسب تري براي مقابله با کرونا خواهد بود.  

شاخص دلار
 شاخص دلار که نرخ برابري آن در مقابل سبدي از ارزهاي جهاني را اندازه مي‌گيرد، در معاملات امروز با ۰.۵۴ درصد افزايش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۳.۳۴ واحد بسته شد. نرخ برابري هر فرانک سوئيس نيز معادل ۱.۰۹۹ دلار اعلام شد (نرخ هاي فوق بر حسب ساعت پاياني معاملات بازارهاي ارزي نيويورک محاسبه شده است).

ارزهاي اروپايي
در تازه‌ترين دور از معاملات، پوند با ۰.۵۸ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازاي ۱.۲۹۸ دلار مبادله شد. يورو ۰.۶۵ درصد پايين رفت و با از دست دادن کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۷۴ دلار رسيد.

ارزهاي آسيايي
 در معاملات بازارهاي ارزي آسيايي، هر دلار با ۰.۱۱ درصد کاهش به ۱۰۴.۳۰۳  ين رسيد. در برابر همتاي استراليايي، هر دلار آمريکا به ازاي ۱.۴۱۷ دلار مبادله شد. همچنين نرخ برابري دلار معادل ۶.۷۲۸ يوان چين اعلام شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره