تبانی ایرلاینها برای افزایش قیمت بلیط هواپیما ؟

ايمنا/ دبير انجمن شرکتهاي هواپيمايي ضمن رد کردن مسئله تباني ايرلاينها براي بالا بردن قيمت بليت هواپيما، گفت: بر خلاف مسائلي که بعضاً مطرح ميشود، از مرداد سال ۱۳۹۷ تا کنون حتي يک دلار ارز دولتي به شرکتهاي هواپيمايي داده نشده است.
در پي تعيين تکليف قيمت بليط هواپيما که طي هفتههاي گذشته روند بررسي آن طولاني شده است، قيمت بليط برخي پروازهاي داخلي افزايش يافت در حالي که قرار بود تا مشخص شدن نتيجه جلسات اين اتفاق نيافتد. در اين ميان عواملي مانند سودجويي برخي چارترکنندهها و سايتهاي فروش بليط هواپيما و تباني ايرلاينها براي بالا بردن نرخ را مطرح کردند.
مقصود اسعدي ساماني، دبير انجمن شرکتهاي هواپيمايي، در گفتوگو با ايسنا اظهار کرد: هماهنگي يا تباني بين شرکتهاي هواپيمايي براي بالا بردن قيمت بليط هواپيما وجود ندارد و اگر نرخ بليط هواپيما در دامنه نرخي تعريف شده بالا يا پايين بيايد طبيعي و مسبوق به سابقه بوده است.
وي با تاکيد بر اينکه اگر ايرلايني قيمت بليط هواپيما را از سقف مجاز تعيين شده بالاتر فروخته باشد مرتکب تخلف شده و سازمان هواپيمايي ميتواند با او برخورد کند، افزود: برخي رسانهها اعلام کرده بودند که ايرلاينها امسال هم ارز ۴۲۰۰ توماني دولتي دريافت کردهاند در حالي که اين مسئله به هيچ وجه صحت ندارد، چرا که از مرداد ماه سال ۱۳۹۷ تا کنون هيچ ارز ۴۲۰۰ توماني به شرکتهاي هواپيمايي تخصيص پيدا نکرده و اسناد و مدارک آن موجود است.
دبير انجمن شرکتهاي هواپيمايي ادامه داد: البته از فروردين همان سال اعلام شد که ارز ترک نرخي خواهد شد و ۴,۲۰۰ تومان است. همچنين مسئولان دولت اعلام کردند هر کسي به غير از اين نرخ، ارز ديگري و با قيمت ديگري پرداخت يا دريافت کند، تخلف مرتکب شده و با او برخورد ميشود. در آن زمان ايرلاينها گرچه ارز ۴۲۰۰ توماني را در آن شرايط دريافت کردند اما در همان سال ۱۳۹۷ حدود ۳۰ ميليون نفر مسافر را جابهجا کردند.
اسعدي ساماني تصريح کرد: برخي افراد که نقشي هم در حوزه هوانوردي ندارند، اطلاعات نادرستي به نمايندگان مجلس داده بودند اما فروشنده بليط صلاحيت دخالت در نرخ بليط ندارد. بر همين اساس گزارش مفصلي را در جلسه اخيري که با نمايندگان مجلس داشتيم به آنها ارائه داديم و مقرر شد در جلسهاي که با سازمان هواپيمايي در هفته جاري برگزار ميشود، تکليف اين مسئله را روشن کنيم.