استعلام کرونای مسافران اجباری شد

ايسنا/استعلام الکترونيکي وضعيت مبتلايان به کرونا براي مسافران هوايي، ريلي و زميني داخل کشور و رانندگان تاکسيهاي اينترنتي اجباري شد.
چندي پيش امير ناظمي -رئيس سازمان فناوري اطلاعات- اعلام کرد: طبق يک بررسي با وزارت بهداشت، مشخص شد ۲۰ درصد مبتلايان به کرونا، قرنطينه را رعايت نميکنند. با ابلاغ وزارت بهداشت بر پايه دولت الکترونيکي، به زودي مبتلايان کوويد ۱۹ امکان استفاده از قطار بين شهري، پروازهاي هواپيمايي و تاکسيهاي اينترنتي را در دوران بيماري و قرنطينه ندارند.
عليرضا رئيسي -معاون بهداشت وزير بهداشت- نيز اعلام کرد: در راستاي اجراي بند ۷ مصوبه جلسه چهل و دوم ستاد ملي مديريت کرونا در مورد عدم جابجايي مسافران داراي تست کروناي مثبت و با عنايت به تسريع در قطع زنجيره انتقال کرونا، از تاريخ ۲۸ آبان هرگونه جابجايي مسافر به صورت هوايي، زميني و دريايي بدون دريافت نتيجه تست کرونا ممنوع است.
همچنين محمدجواد آذري جهرمي -وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات- درباره فعاليت تاکسيهاي اينترنتي هم اعلام کرد که با اتصال به دولت الکترونيکي، بررسي رانندگان خود با بانک اطلاعاتي مبتلايان به کرونا را آغاز کردند و ساير تاکسيهاي اينترنتي هم در اين هفته موظفند به دولت الکترونيکي متصل شوند.
عدم جابجايي مسافران داراي تست کروناي مثبت
در اين راستا به نقل از سازمان فناوري اطلاعات ايران، بهنام وليزاده -سرپرست معاونت دولت الکترونيکي- با اشاره به ضرورت اجراي بند (۷) مصوبه جلسه چهل و دوم ستاد ملي مديريت کرونا در خصوص عدم جابجايي مسافران داراي تست کروناي مثبت و لزوم تسريع در قطع زنجيره انتقال کرونا اظهار کرد: از اين پس کليه شرکتهاي هواپيمايي و نيز «ارايهدهنده سامانههاي فروش بليت مسافري به صورت انفرادي و چارتري» که در حال حاضر سامانههاي آنها در دفاتر خدمات مسافربري و گردشگري کشور در حال استفاده است، ملزم هستند ضمن انجام تنظيمات فني لازم از طريق گذرگاه خدمات الکترونيکي سروا (PGSB) که در سازمان فناوري اطلاعات ايران ايجاد و راهاندازي شده است از امکان «استعلام الکترونيکي و ممانعت فروش بليت» استفاده کنند.
وي که علت ايجاد اين قابليت را افرادي ميداند که با وجود آگاهي از بيماري اقدام به مسافرت با استفاده از وسايل حمل و نقل مسافربري ميکنند، در تکميل جزييات بيشتر اقدام يادشده گفت: در اين شيوه استعلام بر اساس پارامترهاي ورودي از جمله کدملي و تاريخ سفر، نتيجه وضعيت ابتلاي فرد به کرونا در تاريخ ارسال شده، مشخص ميشود. چنانچه نتيجه استعلام الکترونيکي بر اساس تاريخ سفر وي ممنوع باشد از فروش بليت تا زماني که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي مجوز دهد، ممانعت خواهد شد.
سرپرست معاونت دولت الکترونيکي همچنين تصريح کرد با اجرايي شدن اين مصوبه، کليه شرکتهاي ارايه دهنده خدمات تاکسي اينترنتي نيز ملزم به استعلام الکترونيکي روزانه وضعيت ابتلا به بيماري رانندگان خود هستند و شرکت موظف است در صورت مثبت بودن پاسخ در تاريخ آن روز، اپليکيشن راننده مبتلا را غيرفعال و مسدود کنند.
وليزاده در خصوص مسافران اتوبوسهاي بينشهري نيز گفت، شرکتهاي مذکور موظف هستند که نسبت به اصلاح فرمت صدور بليت براي مسافران و ثبت کدملي مسافران و استعلام کدملي مسافران خود با سامانه مذکور اقدام کنند.
از زمان راهاندازي آزمايشي اين سرويس از هفته گذشته تاکنون بيش از ۷۵۰ هزار استعلام از سوي شرکتهاي هواپيمايي، شرکت رجا، شرکتهاي تاکسي اينترنتي و شرکتهاي فروش بليت انجام شده است.