نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
اقتصادی

آغاز بهره برداری رسمی از پروژه‌های ملی 30 هزار میلیاردی وزارت نفت

منبع
ايسنا
بروزرسانی
آغاز بهره برداری رسمی از پروژه‌های ملی 30 هزار میلیاردی وزارت نفت

ايسنا/بهره برداري از طرح‌ها و پروژه هاي ملي وزارت نفت در سه استان کشور توسط رييس جمهوري از طريق ويدئوکنفرانس آغاز شد.

حسن روحاني امروز در سي و چهارمين پويش ملي تدبير و اميد، طرح هاي ملي وزارت نفت در استان هاي چهارمحال و بختياري، خوزستان و بوشهر  را از طريق ويدئوکنفرانس افتتاح کرد.   پتروشيمي اوره و آمونياک لردگان، واحد فرآورش ۵۰ هزار بشکه‌اي نفت خام غرب کارون و مخازن متمرکز ذخيره سازي ميعانات گازي پارس جنوبي پروژه‌ها و طرح هاي ملي وزارت نفت است که بهره برداري از آن امروز آغاز شد.  براي افتتاح اين طرح‌ها ۳۰ هزار ميليارد تومان اعتبار اختصاص يافته است.

نخستين واحد پيش‌ساخته فرآورش نفت در غرب کارون به بهره‌برداري رسيد
نخستين واحد پيش‌ساخته فرآورش نفت در غرب کارون  به بهره‌برداري رسمي رسيد. واحد پيش‌ساخته فرآورش نفت (Skid-Mounted) که امروز به‌طور رسمي به بهره‌برداري رسيد، به عنوان اولين واحد فرآورش نفت سيار در کشور است که به صورت قرارداد اجاره به مدت ۲ سال (قابل تمديد تا ۳ سال) و با سرمايه گذاري بخش خصوصي منعقد شده و تمامي عمليات مربوط به طراحي، ساخت و تامين تجهيزات، به همراه اجرا، تست و راه اندازي و بهره برداري در دوره قرارداد از سوي پيمانکار پروژه انجام مي شود.


ارزش قرارداد امضاشده حدود ۴۷ ميليون دلار، محل ساخت ضلع جنوبي ميدان نفتي آزادگان جنوبي (غرب کارون)، تعداد چاه‌هاي تغذيه‌کننده ۳۵ حلقه و ظرفيت فرآورش آن روزانه ۵۰ هزار بشکه نفت است که قابليت توسعه تا ۸۰ هزار بشکه نيز وجود دارد.
روش فرآورش نفت در اين تاسيسات بر مبناي استفاده از بخار آب سوپرهيت با هدف تغيير و تبادل دما بوده و قابليت انتقال و جابجايي کارخانه به مکان ديگر در صورت نياز وجود خواهد داشت.

مخازن متمرکز ذخيره‌سازي پارس جنوبي افتتاح شد
همچنين مخازن متمرکز ذخيره‌سازي پارس جنوبي به ارزش ۲۹.۲ ميليون يورو و ۲۲۰ ميليارد تومان با دستور رئيس‌جمهوري به بهره‌برداري رسمي رسيد. پروژه احداث تأسيسات ذخيره‌سازي و ايستگاه‌هاي اندازه‌گيري ميعانات گازي به‌منظور ذخيره‌سازي ميعانات گازي تعدادي از پالايشگاه‌هاي پارس جنوبي با ظرفيت اسمي ۶۴۰ هزار مترمکعب معادل ۴ ميليون بشکه اجرا شد.
در اين پروژه به کارفرمايي شرکت نفت و گاز پارس، هشت دستگاه مخزن هر يک به ظرفيت ۸۰ هزار مترمکعب (۵۰۰ هزار بشکه) و در مجموع با ظرفيت ۶۴۰ هزار مترمکعب به‌صورت سقف شناور و دو دستگاه مخزن آتش‌نشاني و مخازن سوخت، شبکه لوله‌کشي و سيستم‌هاي برق و ابزار دقيق، سيستم‌هاي اندازه‌گيري و بوسترهاي انتقال ميعانات و پمپ‌هاي مربوطه و ساختمان‌هاي صنعتي و اداري، ساخته شده است.

اين مخازن ظرفيت تأمين خوراک روزانه ۴۸۰ هزار بشکه ميعانات گازي پالايشگاه ستاره خليج فارس را از طريق ايستگاه‌هاي پمپاژ اين پالايشگاه در ضلع غربي تأسيسات و نيز ارسال ميعانات گازي به سمت گوي شناور (SPM) شماره ۱ و ۲ از طريق خطوط ۳۰ اينچ ورودي - خروجي تا سقف ۶۰۰ هزار بشکه در روز را دارند.

پروژه ساخت تأسيسات ذخيره‌سازي و ايستگاه‌هاي اندازه‌گيري ميعانات گازي در قالب سه پروژه EPC۱، EPC۲، EPC‌۳ (مهندسي، تأمين تجهيزات و اجرا) ازسوي پيمانکاران و مشاوران نارديس طرح‌هاي انرژي، شرکت ماشين‌سازي اراک و شرکت مهندسين مشاور پارس اجرا و با تأمين سرمايه از منابع داخلي شرکت ملي نفت ايران و تسهيلات صندوق توسعه ملي (ماده ۱۲ قانون رفع موانع توليد) اجرا شده است.

پتروشيمي لردگان به بهره‌برداري رسمي رسيد
همچنين امروز پتروشيمي لردگان به‌عنوان يکي از طرح‌هاي جهش دوم صنعت پتروشيمي با ظرفيت توليد سالانه ۱۰۷۵ هزار تن اوره و ۶۷۷ هزار تن آمونياک با فرمان رئيس‌جمهوري به بهره‌برداري رسيد که ارزش محصولات اين مجتمع ۲۴۰ ميليون دلار است.

کلنگ پتروشيمي لردگان در سال ۸۵ زمين زده شد، اما به‌دليل تحريم‌ها و تأمين نشدن منابع مالي مورد نياز دچار وقفه شد، اما با پيگيري‌هاي انجام‌شده در دولت يازدهم و دوازدهم با وجود تحريم‌هاي شديد، تکميل و به‌طور کامل به دست متخصصان ايراني راه‌اندازي و عملياتي شد، همچنين حدود ۶۰ درصد تجهيزات استفاده‌شده در اين مجتمع داخلي هستند.

واحد يوتيليتي پتروشيمي لردگان پارسال و واحدهاي اوره و آمونياک امسال عملياتي شدند. اين مجتمع به سالانه ۳۲۰ ميليون مترمکعب گاز طبيعي براي سوخت و ۴۲۹ ميليون مترمکعب گاز طبيعي به‌عنوان خوراک نياز دارد که از خط لوله گاز سراسري تأمين مي‌شود.

۷۵۴ ميليون يورو و ۱۱۲۳۰ ميليارد ريال در پروژه پتروشيمي لردگان سرمايه‌گذاري‌شده که از محل استقراض از شرکت ملي صنايع پتروشيمي، آورده نقدي و غيرنقدي گروه پتروشيمي سرمايه‌گذاري ايرانيان، تسهيلات ريالي بانک سپه، اوراق مشارکت و تسهيلات خط اعتباري چين تأمين شده است.
احداث پتروشيمي لردگان به‌طور متوسط زمينه اشتغال ۲۸۰۰ نفر به‌صورت مستقيم و ۴۵۰ نفر غيرمستقيم را در زمان اجراي پروژه ايجاد کرد و در زمان بهره‌برداري نيز براي ۷۰۰ نفر به‌طور مستقيم و بيش از ۱۵۰۰ نفر به‌صورت غيرمستقيم اشتغال ايجاد مي‌شود.
شرکت گروه پتروشيمي سرمايه‌گذاري ايرانيان (پترول) با ۶۵.۹۴ درصد سهامدار عمده پتروشيمي لردگان است؛ سهامداران حقيقي با ۲۶.۵ درصد، مهندسي همپا و شرکت‌هاي وابسته با ۳.۰۳ درصد، صنايع پتروشيمي خليج‌فارس با ۱.۱۵ درصد، صندوق سرمايه‌گذاري. ا. ب. خليج‌فارس با ۲.۳۵ درصد و ديگر سهامداران حقوقي با ۱.۰۳ درصد سهم ديگر سهامداران اين پروژه هستند.

صاحب ليسانس واحد آمونياک، شرکت آموينکا کازاله سوئيس و واحد اوره، شرکت استامي کربن هلند، پيمانکار واحدهاي فرآيندي و يوتيليتي نيز کنسرسيوم AVIC/HFEC و مهندسي بخش يوتيليتي HFEC است.
شرکت کودشيميايي اوره لردگان در زميني به مساحت ۱۰۰ هکتار در منطقه فلارد شهرستان لردگان در استان چهارمحال و بختياري ساخته شده است. اين مجتمع در فهرست طرح‌هاي جهش دوم صنعت پتروشيمي و برنامه افتتاح ۱۷ طرح پتروشيمي در سال ۹۹ قرار دارد که امروز افتتاح شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره