نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
اقتصادی

توزیع مرغ گرم در بازار با قیمت ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
توزیع مرغ گرم در بازار با قیمت ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان

ايرنا/معاون توسعه صنايع تبديلي و کسب‌وکارهاي کشاورزي وزارت جهاد کشاورزي گفت: شرکت پشتيباني امور دام کشور از چند روز گذشته روزانه نزديک به ۳۰۰ تن مرغ گرم را با قيمت کيلويي ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان در بازار عرضه مي‌کند که پايين‌تر از قيمت مصوب است.

 «اميد گيلانپور» افزود: توزيع روزانه مرغ گرم در تهران انجام شده و برنامه‌ريزي کرديم تا در استان‌هاي ديگر هم اين مرغ توزيع شود و قيمت براي مصرف‌کننده کاهش يابد.
معاون وزير جهاد کشاورزي درباره علل افزايش قيمت مرغ در بازار، اظهار داشت:‌ افزايش قيمت مرغ در روزهاي گذشته، ناشي از اتفاقاتي است که از ابتداي سال ۹۹ بخش توليد با آن روبه‌رو بوده است.
وي افزود: براي توليد محصولات پروتئين دامي، نيازمند واردات نهاده‌هاي دامي هستيم و تحريم موجب محدوديت تامين ارز و پاندومي کرونا موجب افزايش قيمت غلات و نهاده‌هاي دامي در جهان شد.
گيلانپور تصريح ‌کرد: محدوديت ارز و افزايش قيمت نهاده‌هاي دامي در جهان، ميزان نهاده قابل دسترس براي کشور را کاهش داد و موجب شد تامين نهاده براي توليد کاهش يابد.

وي ادامه‌ داد: تا پايان آبان‌ماه نزديک به ۲.۵ ميليون تن نهاده کمتر از ميزان مورد نياز تامين شد و اين کمبود، ترکيب نامناسب آن و توزيع نهاده در زمان نامناسب سبب شد که توليد با ريسک زيادي مواجه شود.
اين مسوول گفت: با وجود اينکه قيمت گوشت مرغ شيب افزايشي قابل قبولي داشت، اما توليدکنندگان به دليل عدم اطمينان از دسترسي به نهاده دامي انگيزه جوجه‌ريزي را از دست دادند.

معاون توسعه صنايع تبديلي و کسب‌وکارهاي کشاورزي وزارت جهاد کشاورزي در رابطه با زيان وارده به توليدکنندگان جوجه يک‌روزه، خاطرنشان‌ کرد: بخش ديگري از حلقه اين زنجيره يعني توليدکنندگان جوجه يک‌روزه هم به دليل بي‌توجهي نهادهاي قيمت‌گذار به هشدارهاي ما مبني بر ضرر و زيان بخش جوجه يک‌روزه در زمان کاهش جوجه‌ريزي، دچار افت شديد قيمت در هفته‌هاي متوالي به کمتر از قيمت مصوب شدند.

وي افزود: در اين شرايط توليدکنندگان جوجه يک‌روزه ميزان توليد را کاهش دادند و همين امر موجب کاهش جوجه‌ريزي در واحدهاي جوجه گوشتي در مهر ماه شد و امروز تبعات کاهش جوجه‌ريزي در اين ماه را شاهد هستيم.

گيلانپور با اشاره به اين که مساله مهم در توليد، پيوستگي تامين نهاده‌ها و ايجاد اطمينان در توليدکنندگان است، عنوان ‌کرد: اگر شرايط تحريم وضعيتي را براي کشور به وجود آورده که نمي‌توانيم به تثبيت قيمت‌ها براي توليدکنندگان مطمئن باشيم، بايد بتوانيم نهاده‌ها را به ميزان کافي تامين کنيم.
وي ادامه‌ داد: با وجود همه تلاش‌ها در بانک مرکزي و وزارت صنعت، معدن و تجارت، توليدکنندگان نهاده کمتري دريافت کردند و شاهد افزايش شديد قيمت بوديم.
اين مسوول تاکيد کرد: بخش کشاورزي به عنوان يک بخش اقتصادي به بازار و مصرف‌کننده توجه دارد. مصرف کننده بايد به قيمت مناسب کالا را تهيه کند و تقاضاي خود را افزايش دهد.

وظيفه بازارگاه فقط توزيع نهاده است
گيلانپور در ادامه با اشاره به عملکرد سامانه بازارگاه در تامين نهاده‌ دام و طيور، گفت: سامانه بازارگاه خلق نهاده نمي‌کند و اين سامانه وظيفه دارد نهاده وارد شده به کشور را با يک سير منطقي بين توليدکنندگان عرضه کند.
وي افزود: اصلاحاتي در سامانه بازارگاه انجام شد تا مطمئن شويم توليدکننده‌اي اين نهاده را دريافت مي‌کند که در زمان دريافت آن در حال توليد بوده و ميزان نهاده متناسب با توليدي است که انجام مي‌دهد. در عين حال توليد انجام شده بايد با قيمت‌هاي مصوب در اختيار مردم قرار گيرد.

معاون توسعه صنايع تبديلي وزارت جهاد کشاورزي، يکي از اهداف ارز ترجيحي را رسيدن محصولات پروتييني با قيمت مصوب به دست مصرف‌کنندگان برشمرد و اظهار داشت:‌ عدم تامين کافي، با ترکيب نامناسب و تواتر زماني نامناسب موجب شد مقدار نهاده به ميزان کافي در اختيار توليدکنندگان قرار نگيرد و در نتيجه ميزان تقاضاي نهاده در سامانه بازارگاه به مراتب بيش از عرضه آن در اين سامانه بود.

وي ادامه‌ داد: در چنين شرايطي نه فقط سامانه بازارگاه، بلکه هوشمندترين سامانه يعني بازار هم نمي‌تواند در مقابل افزايش قيمت‌ها مقاومت کند.
گيلانپور خاطرنشان‌ کرد: سامانه بازارگاه ميزان نهاده اختصاص يافته و توليد هر واحد توليدي را شفاف کرده و ما به طور مشخص مي‌دانيم هر توليدکننده چه ميزان نهاده دريافت و چه ميزان کالا توليد کرده است.
وي تاکيد کرد: همه تلاش خود را مي‌کنيم که با دسترسي‌هاي ايجاد شده با سامانه تجارت و گمرک، همه نهاده‌هاي ترخيص شده از گمرک را در بازارگاه عرضه کنيم.

واگذاري مجدد مسووليت تنظيم بازار مرغ به وزارت جهاد کشاورزي
معاون وزير جهاد کشاورزي در واکنش به اظهارات مطرح شده در رسانه‌ها مبني بر واگذاري مجدد مسووليت تنظيم بازار مرغ به وزارت جهاد کشاورزي، تصريح کرد: مرغي که امروز به دست مصرف‌کننده رسيده نزديک به ۴۰ روز پيش جوجه‌ريزي شده و توليد جوجه آن هم به زمان دورتري باز مي‌گردد، بنابراين مشکلي که امروز به وجود آمده پديده يک هفته تا ۱۰ روز اخير نيست.

گيلانپور با اشاره به نارسايي‌هاي چگونگي بازگشت وظايف منتزع شده از وزارت جهاد کشاورزي، تاکيد کرد: هرجا مسووليتي واگذار مي‌شود بايد اختيارات آن هم واگذار شود، قانون تکليف را مشخص کرده و معلوم است چه وظايفي بايد به وزارت جهاد کشاورزي منتقل شود.

وي گفت: اگر ما به عنوان دستگاه تخصصي بايد همه وظايف اين قانون را انجام دهيم، لازمه آن اين است که همه وظايف و اختيارات به صورت کامل بازگردد تا بتوانيم به وظايف خود عمل کنيم.
معاون توسعه صنايع تبديلي و کسب‌وکارهاي کشاورزي وزارت جهاد کشاورزي خاطرنشان‌ کرد: اگر قرار است پاسخگويي‌ها به ما بازگردد، اما اختياراتي براي پاسخگويي به مسووليت‌ها نداشته باشيم، کار درستي براي بخش انجام نمي‌شود، بنابراين اگر اختيارات وظايف به ما منتقل شود، پاسخگوي عملکرد خود خواهيم بود.
پيشتر دبيرکل کانون سراسري مرغ تخمگذار به ايرنا گفت: ضعف‌هاي شديد مديريتي در اداره سامانه بازارگاه و روندهاي پيچيده اداري موجب اختلالات شديد و جبران‌ناپذير در صنعت طيور کشور شده است؛ به‌طوري که در موارد متعدد نابساماني در صنعت طيور کشور و آثار ناخوشايند آن در بازار اين محصولات را شاهديم.

«سيد فرزاد طلاکش» بيان‌ داشت: بنا به گفته معاون امور توليدات دامي وزرات جهاد کشاورزي، تاکنون ۵۰ درصد ذرت و ۳۰ درصد کنجاله سويا از طريق سامانه بازارگاه و با نرخ مصوب به دست مرغداران رسيده و بديهي است در شرايطي که هيچ مرغي در حال پرورش گرسنه نمانده، بقيه نهاده‌ها در اختيار سوداگران قرار گرفته است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره