نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
اقتصادی

پشت پرده کمبود روغن چیست؟

منبع
فرارو
بروزرسانی
پشت پرده کمبود روغن چیست؟

فرارو/ رئيس انجمن صنفي صنايع روغن نباتي مي‌گويد: در دو ماه گذشته بيش از ۱۰۰ دلار در هر تن قيمت روغن خام و دانه‌هاي روغني افزايش يافته است که همين عامل در روند خريد دانه‌هاي روغني و روغن خام ايران تاثير گذاشته است.

افزايش قيمت جهاني دانه‌هاي روغني و چالش نقل و انتقال پول باعث شد بازار ايران با کمبود روغن مواجه شود. احسان عزيزي، واردکننده دانه‌هاي روغني گفته است: افزايش نرخ دانه‌هاي روغني از سوي روسيه و بازارهاي جهاني و همچنين افزايش تقاضا و کف قيمت خريد همسايه‌ها و رقباي ايران (چين و ترکيه) در بازار منطقه باعث شده بازار ايران با کمبود روغن مواجه شود.

رئيس انجمن صنفي صنايع روغن نباتي با تائيد افزايش هزينه‌هاي جهاني دانه روغني به تجارت‌نيوز مي‌گويد: در دو ماه گذشته بيش از 100 دلار در هر تن قيمت روغن خام و دانه‌هاي روغني افزايش يافته است که همين عامل در روند خريد دانه‌هاي روغني و روغن خام ايران تاثير گذاشته است.

ابوالحسن خليلي مي‌گويد: علت افزايش 10 تا 13 درصدي قيمت روغن در بازار داخل افزايش قيمت جهاني روغن است. به هر حال کشور در شرايط تحريمي قرار دارد و مشکل نقل و انتقال ارز هم در سال 99 دو چندان شده است. همين چالش نقل و انتقال پول باعث شده در بازار با برخي کمبودها مواجه شويم.

تاثير چهار عامل در کمبود روغن
گزارش‌هاي ميداني حاکي از اين است که برخي از واحدهاي صنفي همچنان با معضل کمبود روغن در قفسه‌ها مواجه هستند. سوالي که ايجاد مي‌شود، اين است که پشت پرده کمبود روغن در بازار چيست؟ چه عاملي باعث شد که روغن در قفسه برخي فروشگاه‌ها پيدا نشود؟ در اين رابطه احسان عزيزي، واردکننده دانه‌هاي روغني به چهار عامل اشاره مي‌کند و مي‌گويد: 1-افزايش نرخ دانه‌هاي روغني از سوي روسيه و بازارهاي جهاني، 2- تاثيرات افزايش قيمت جهاني بر بازار توليد، 3-افزايش تقاضا و افزايش کف قيمت خريد همسايه‌ها و رقباي ايران در بازار منطقه (چين و ترکيه) و 4- کم شدن ميل بازار جهان به ارائه خدمات به تجار ايراني به دليل مشکلات در پرداخت بهاي خريد باعث شده که بازار ايران با کمبود روغن مواجه شود.

اين فعال اقتصادي به افزايش خريد چين و ترکيه از دانه‌هاي روغني روسيه اشاره مي‌کند و مي‌گويد: امسال چين و ترکيه تقاضاي‌ خود را در خريد دانه‌هاي روغني بالا بُردند، همين افزايش تقاضا از سوي اين دو کشور در روسيه باعث شده که قيمت دانه‌هاي روغني در اين کشور افزايش يابد.

بايد اعلام کرد که چين هر دو هفته يک بار تقاضاي خودش را در خريد دانه‌هاي روغني بالا مي‌برد از طرف ديگر ترکيه نيز عوارض واردات دانه‌هاي روغني از روسيه به سمت کشورش را صفر کرده است. همين عامل باعث شد که روسيه واردات دانه‌هاي روغني را به اين دو کشور بيشتر کند.

روسيه تمايلي براي فروش دانه روغني به ايران ندارد
احسان عزيزي معتقد است همين افزايش ميزان تقاضا و اعمال افزايش قيمت دانه‌هاي روغني از سمت روسيه براي ساير کشورهاي همسايه باعث شده که روسيه تمايلي براي فروش دانه‌هاي روغني به ايران نداشته باشد. کما اينکه تجار ايراني به دليل تحريم‌ها با مشکل نقل و انتقال ارز مواجه هستند.

او با اشاره به تاثير تشديد تحريم‌ها و کُند شدن مبادلات تجاري بيان کرد: با اعمال تشديد تحريم‌‌ها هزينه حمل و نقل براي تجار ايراني افزايش يافته است. در حقيقت واردات هر کالاي اساسي براي تجار ايراني بين هشت تا 10 درصد بيشتر از ساير بازارهاي بين‌المللي آب مي‌خورد؛ چرا که تجار براي جا به جايي پول بايد کميسيون بيشتري را به واسطه‌ها پرداخت کنند. همين موضوع قيمت کالا را براي ايراني‌ها افزايش مي‌دهد.

همچنين روز چهارشنبه سازمان حمايت اعلام کرد که « افزايش قيمت روغن متاثر از قيمت جهاني آن بوده است.»

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره