نماد آخرین خبر

دلار صعودی شد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
دلار صعودی شد

ايسنا/ارزش دلار مقابل همه ارزهاي مهم صعودي شد.

دفتر کنترل بودجه کنترل آمريکا در ارزيابي خود از وضعيت اقتصادي اين کشور پيش بيني کرده رشد اقتصادي امسال بزرگ ترين اقتصاد جهان به ۴.۶ درصد برسد که اگرچه دو درصد کمتر از برآورد قبلي است اما نسبت به رشد سال قبل ۸.۱ درصد بيشتر خواهد بود. از طرف ديگر وضعيت اقتصادي اروپا کماکان نااميد کننده باقي مانده و تا پايان دسامبر ۲۰۲۰ نرخ بيکاري در منطقه يورو با ۰.۱  درصد افزايش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به ۷.۵ درصد رسيد اما اين نرخ در سطح اتحاديه اروپا بدون تغيير نسبت به ماه قبل در سطح ۸.۴ درصد باقي ماند. اين نرخ بيکاري بالاترين نرخ بيکاري ثبت شده در کشورهاي عضو منطقه يورو در سه ماه اخير بوده است.

وزارت ارتباطات و امور داخلي ژاپن اعلام کرد نرخ بيکاري در اين کشور تا پايان ماه دسامبر بدون تغيير نسبت به ماه قبل به ۲.۹ درصد رسيده است. اين کمترين نرخ بيکاري ثبت شده در اين کشور از ژوييه ۲۰۲۰ تاکنون بوده است. با در نظر گرفتن فاکتورهاي فصلي شمار بيکاران ژاپني در حال حاضر حدود دو ميليون و ۴۰۰۰ نفر برآورد مي شود که ۶۰۰۰ نفر بيشتر از شمار بيکاران ثبت شده در مدت مشابه سال ۲۰۱۹ بوده است.

وضعيت اقتصادي کشورهاي اروپايي هنوز فاصله زيادي تا سطح مطلوب دارد و رشد اقتصادي بسياري از آن ها در محدوده صفر درصدي يا منفي قرار دارد. اقتصاد آلمان سال ۲۰۲۰ را با رشد منفي پنج درصدي به پايان رساند که اگرچه بهتر از عملکرد سال ۲۰۰۹ با رشد منفي ۵.۷ درصد است اما يکي از بدترين عملکردهاي اقتصاد اين کشور در تاريخ معاصر محسوب مي شود. پيتر آلتماير- وزير اقتصاد آلمان با دشوار خواندن شرايط کنوني گفته است انتظار ندارد تا پيش از سال ۲۰۲۲ اقتصاد آلمان به شرايط قبل از بحران کرونا بازگردد. در سه ماهه چهارم سال قبل نيز رشد اقتصادي آلمان تنها ۰.۱ درصد بوده است.  

مرکز آمار فرانسه در گزارشي اعلام کرد در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰، متوسط رشد اقتصادي اين کشور منفي ۱.۳ درصد اندازه‌گيري شده است که ۰.۲ درصد کمتر از نرخ پيش‌بيني شده قبلي و ۱۹.۸ درصد کمتر از رشد اقتصادي ثبت شده اين کشور در سه ماهه قبلي بوده است. بر مبناي سالانه نيز متوسط رشد اقتصادي فرانسه در دوازده ماه منتهي به دسامبر منفي ۸.۳ درصد اندازه گيري شده است.

برخلاف برخي انتظارات، چين و آمريکا در دوره بايدن هم دست کم در ابتداي مسير روابط کم تنشي را تجربه نکرده اند و اختلافات دو طرف تا حد زيادي پا بر جا مانده است. چوي تيانکاي- سفير چين در آمريکا در نخستين اظهار نظر مقامات ارشد چيني در خصوص رابطه با آمريکا گفته است چين همواره به دنبال همزيستي مسالمت آميز با آمريکا است و واشنگتن نبايد از خط قرمزها عبور کند. تيانکاي با بيان اينکه آمريکا داراي سو برداشت از مناسبات با چين است افزود: اين يک برداشت غلط است که برخي مقامات آمريکايي چين را رقيب استراتژيک خود مي دانند.  
احتياط معامله گران نسبت به روزهاي آينده بيش از پيش بيشتر شده به ويژه حالا که شمار مبتلايان به کرونا در جهان از رقم ۱۰۰ ميليون نفر نيز فراتر رفته است. در اروپا دولت آلمان پيش بيني خود از رشد اقتصادي امسال اين کشور را به سه درصد کاهش داده که بسيار کمتر از رشد پيش بيني شده ۴.۴ درصدي قبلي است. آلمان در روزهاي اخير شاهد افزايش بي سابقه شمار مبتلايان و قربانيان کرونا بوده و دولت در نتيجه اين اتفاق و با هدف کاستن از سرعت شيوع ويروس مجبور به اعمال برخي محدوديت ها شده است.  

شاخص مديران خريد آلمان نشان مي دهد ديد مديران اقتصادي نسبت به شرايط اقتصاد در ماه هاي پيش رو کمي بهتر شده است. با اين حال هنوز اين شاخص با سطح قبل از کرونا فاصله معناداري دارد و تا زماني که واکسن ها اثربخشي قابل توجهي نداشته باشند روند فعلي ادامه دارد. الزام به تزريق واکسن در حداقل دو نوبت و عدم دسترسي کشورهاي فقير به واکسن از جمله دلايلي است که معامله گران را نسبت به اتمام بحران کرونا تا پايان سال نگران مي کند. سازمان بهداشت جهاني نيز از کشورهاي ثروتمند خواسته است به کشورهاي کم توان تر براي تهيه واکسن کمک کنند چرا که بدون آن کانون هاي شيوع بيماري باقي خواهند ماند.  

کريستين لاگارد- رييس سابق صندوق بين المللي پول و رييس فعلي بانک مرکزي اروپا- با بيان اينکه اميدوار است سال ۲۰۲۱ سالي براي احياي اقتصاد جهاني باشد گفته است هنوز با سطح کم سابقه اي از نااطميناني نسبت به آينده مواجه هستيم. لاگارد که در مجمع جهاني اقتصاد به سخنراني مي پرداخت در بخش ديگر سخنانش با اشاره به افزايش مجدد آمار مبتلايان به کرونا در جهان گفت سياست هاي حمايتي بانک مرکزي اروپا براي تقويت رشد اقتصادي در سال ۲۰۲۱ هم ادامه خواهد يافت و پيش بيني مي کنم رشد اقتصادي منطقه يورو امسال به طور متوسط حدود ۳.۹ درصد باشد.  

داده هاي اقتصادي از آسيا و اروپا هنوز اميدوار کننده نيستند. در ژاپن ميزان توليدات صنعتي تا پايان هفته سوم ژانويه رشد منفي داشته است و انتظار مي رود اين روند در صورت اعمال قرنطينه يا محدوديت هاي تجاري تشديد شود. همچنين متوسط نرخ تورم ژاپن در ۱۲ ماه منتهي به دسامبر با ۰.۳ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به منفي ۱.۲ رسيد که اين رقم، يکي از کمترين تورم هاي ثبت شده در اين کشور طي دو سال اخير بوده است. بانک مرکزي ژاپن رسيدن به تورم دو درصدي را هدفگذاري کرده است.   


تاکنون بيش از ۱۰۳ ميليون و ۷۲۰ هزار و ۲۲۸ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در اين بين دو ميليون و ۲۴۲ هزار و ۱۹۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بين کشورهاي مختلف، بالاترين تلفات مربوط به آمريکا با ۴۵۲ هزار و ۴۲۸ نفر، برزيل با ۲۲۴ هزار و ۵۳۴ نفر، مکزيک با ۱۵۸ هزار و ۵۳۶ نفر، هند با ۱۵۴ هزار و ۵۲۱ نفر و انگليس با ۱۰۶ هزار و ۵۶۴ نفر بوده است.

شدت گرفتن سرعت شيوع کرونا باعث شده است تا شاهد رقم خوردن رکوردهاي جديد از مرگ و مير روزانه ويروس کرونا باشيم تا جايي که روز بيستم ژانويه با ثبت از ۱۷ هزار و ۳۷۴ فوتي در يک شبانه روز رکورد قبلي را که مربوط روز بيست و نهم دسامبر با ثبت از ۱۴ هزار و ۱۱۷ فوتي بود، شکست.  

کيت جوکيس- استراتژيست ارزي بانک سوسيت ژنرال گفت: به زبان ساده از نظر معامله گران ارزش فعلي دلار بيش از حدي است که بايد باشد و براي همين فکر مي کنم روزهاي بد دلار ادامه دارد. بازارها به آن چه در حوزه سياست گذاري پولي رخ مي دهد واکنش نشان مي دهند و با وضعيت فعلي فشار زيادي روي دلار است. در مقايسه با ماه هاي ابتدايي سال جذابيت دلار براي بسياري از معامله گران کاهش پيدا کرده است.  

شاخص دلار

 شاخص دلار که نرخ برابري آن در مقابل سبدي از ارزهاي جهاني را اندازه مي‌گيرد، در معاملات امروز با ۰.۴۶ درصد افزايش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۰.۹۵۷ واحد بسته شد. نرخ برابري هر فرانک سوئيس نيز معادل ۱.۱۱۵ دلار اعلام شد (نرخ هاي فوق بر حسب ساعت پاياني معاملات بازارهاي ارزي نيويورک محاسبه شده است).

ارزهاي اروپايي

در تازه‌ترين دور از معاملات، پوند با ۰.۲۳ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازاي ۱.۳۶۷ دلار مبادله شد. يورو ۰.۵۸ درصد پايين رفت و با رفتن به کانال ۱.۲۰ به ۱.۲۰۶ دلار رسيد.

ارزهاي آسيايي

 در معاملات بازارهاي ارزي آسيايي، هر دلار با ۰.۲۶ درصد افزايش به ۱۰۴.۹۸ ين رسيد. در برابر همتاي استراليايي، هر دلار آمريکا به ازاي ۱.۳۱۱ دلار مبادله شد. همچنين نرخ برابري دلار معادل ۶.۴۶۸ يوان چين اعلام شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar