نگاه سهامداران به سرمایهگذاری در بورس باید بلند مدت باشد

ايرنا/يک کارشناس بازار سرمايه گفت: بازار سرمايه بازاري کوتاه مدت براي مدت يک يا دو ماه نيست، بلکه بازاري بلندمدت است که سهامداران بايد با نگاه ميان مدت سه ساله يا بلندمدت پنج ساله براي سرمايهگذاري به اين بازار نگاه کنند.
"سيروان اميني" امروز (دوشنبه) به عوامل تاثيرگذار در افت شاخص بورس اشاره کرد و افزود: ريزش اخير بورس را بايد از دو ديدگاه داخلي و خارجي مورد بررسي قرار داد.
وي اظهار داشت: از ديد داخلي، مطرح شدن بحث بودجه و تغييرات ايجاد شده در حوزه کلان اقتصادي براي سال آينده که در متغيرهاي
بودجه خود را نشان داده است باعث تحت تاثير قرار گرفتن بازار سهام شد.
اميني خاطرنشان کرد: يکي از متغيرهاي اصلي که به شدت بازار را تحت تاثير قرار داد بحث نامشخص بودن وضعيت انتخاباتي آمريکا بود که مي توانست به شدت آينده سياسي ايران را تحت شعاع قرار دهد، اين موضوع براي مدتي بازار را تحت تاثير قرار داد و زمينه اصلاح پرشتاب شاخص بورس را فراهم کرده بود.
اين کارشناس بازار سرمايه با بيان اينکه مطرح شدن موضوع نرخ هاي جهاني که در ارزهاي ديجيتال رخ داده بود، زمينه پيش بردن سرمايه گذاري ها را به آن سمت فراهم کرد، اظهار داشت: به طور طبيعي اين موضوع بر بحث بازار سرمايه تاثيرگذار بود و تمايل بيشتري در جامعه در آن حوزه به عنوان منبع جديد براي سرمايه گذاري مطرح شد که در بخش عمده اي از جامعه تاثير گذاشت.
وي ادامه داد: روند نزولي شاخص بورس از مدت هاي قبل، عدم همسان بودن و عدم ثبات رويه در عملکرد متوليان بورس، بازار سهام را تحت تاثير قرار داد زيرا باعث شد تا برنامه مدوني که بتواند بازار را تحت تاثير مثبت قرار دهد و باعث روزهاي خوش در اين بازار شود، وجود نداشت.
اميني تاکيد کرد: اين عوامل دست به دست يکديگر داد تا سرمايه گذاران خرد انتظاري که از اين بازار از ابتداي سال با آنها همراه بودند از دست بدهند و به مرور ضمن خروج سرمايه هاي خود از بازار، ديگر تمايلي براي اينکه منابع خود را در اين بازار حفظ کنند نداشته باشند.
اين کارشناس بازار سرمايه افزود: مهمترين عاملي که باعث تفاوت سرمايه گذاري در بورس با ديگر بازارها شده است، طول مدت سرمايه گذاري در اين بازار است که اين بازار، بازاري کوتاه مدت براي مدت يک يا دو ماهه نيست بلکه بازار بلندمدتي است که بايد سهامداران با نگاه ميان مدت سه ساله يا بلندمدت پنج ساله به اين بازار نگاه کنند.
وي افزود: اگر از همان ابتدا چنين مسايلي را به عنوان آموزشي به افراد اعلام مي کرديم ديگر شاهد فشار فروش هاي سنگين از طرف سهامداران نبوديم.
اميني تاکيد کرد: ابزارهايي مانند اوراق تبعه که در بازار براي مردم تعريف شده است براي حرفه اي هاي بازار بوده است اما افرادي که مبلغ اندکي را وارد اين بازار کرده امد اين اوراق نمي تواند مانند ديگر ابزارها کمک کننده براي حفظ تعادل در بازار باشد.
اين کارشناس بازار سرمايه اظهار داشت: نگاه بلندمدت به سرمايه گذاري در بورس، سهامداران را با ضرر و زيان همراه نمي کند و بازار با تغيير و اصلاح شديد مواجه نمي شود.
به گفته وي، گزارش هايي که شرکت ها در مورد عملکرد 9 ماهه خود مي دهند گزارش بسيار خوبي هستند که به طور حتم بر روند بازار تاثيرگذار خواهد بود.
اميني تاکيد کرد: اگر سهامداران در چند ماه اصلاح بازار صبوري مي کردند و زمينه ايجاد اين فشار فروش در بازار فراهم نمي شد، به طور حتم اکنون سهامداران در کنار انتشار گزارش مثبت شرکت ها، قيمت ارز و افزايش قيمت کاموديتي ها بازدهي مثبتي را از اين بازار کسب مي کردند.
اين کارشناس بازار سرمايه با بيان اينکه فشار فروش در چند ماه اخير به شدت بازار را تحت تاثير قرار داد و باعث ريزش شديد بازار شد، گفت: اگر چنين اتفاقي رخ نمي داد بازار مي توانست با توجه به موقعيتي که اکنون دارد متعادل تر باشد و ديگر شاهد اين ريزش هاي شديد در شاخص کل نبوديم.
به گفته وي، پيش بيني از بازار بستگي به سياست ها يا متغيرهاي کلان داخلي و بيرون کشور دارد.
اميني با اشاره به اينکه انتخاب رييس جمهور آمريکا که بيش از ٢٠ درصد اقتصاد دنيار را در اختيار دارد در يکسال آينده در بازارهاي جهاني تاثيرگذار خواهد بود، خاطرنشان کرد: جدا کردن کشور از اقتصاد جهاني و بازگشت دوباره به اين اقتصاد، نويدهاي خوبي را به کشورهايي مي دهد که تا چند وقت گذشته تحت تاثير سياست هاي ناصحيح قرار گرفته بودند، اين موضوع به طور حتم بر برخي از صنايع کشور تاثير گذار خواهد بود.
اين کارشناس بازار سرمايه اظهار داشت: روشن تر شدن قضيه بودجه براي سال آينده و انتخابات رياست جمهوري ايران نويدهايي را براي بازار سهام و مي تواند زمينه رشد بازار را فراهم کند.
به گزارش ايرنا، شاخص کل در بازار بورس امروز (دوشنبه) ۱۷ هزار ۴۸۲ واحد افت داشت که در نهايت اين شاخص به رقم يک ميليون و ۲۳۳ هزار واحد رسيد.