زیان انباشته بانک آینده از ۱۷ هزار میلیارد تومان گذشت
تجارت نيوز/پس از ماجراي فروش ايرانمال حالا نوبت به حراج شعب بانک آينده رسيده است. اقدامي که شائبه بحران مالي در بانک آينده را پررنگتر ميکند. هرچند به نظر ميرسد وضعيت ترازنامه اين بانک و بيش از ۱۵ هزار ميليارد تومان زيان انباشته آن خود به تنهايي بتواند بر اين شائبه صحه بگذارد.
نام بانک آينده در ماههاي اخير با ماجراي فروش ايرانمال بار ديگر بر زبانها افتاد.
باور عموم بر اين بود که اين بانک در سالهاي گذشته چندين بار از طريق فروش و تمليک مجدد ايرانمال توانسته از ورشکستگي نجات پيدا کند و حالا هم قصد تکرار همين کار را دارد.
از زماني که خبر فروش ايران مال با قيمت ۸۵ هزار ميليارد تومان منتشر شد، اولين سوال اين بود که کدام شرکت ميتواند ايران مال را بخرد؟
قرار بود ايران مال به صورت يکجا فروخته شود، اما خيلي زود آگهي مزايده ۳۵ درصدي ايران مال به شرکت حامي کيانسازه با شرايطي خاص منتشر شد.
طبق اين آگهي ۳۵ درصد ايران مال به ارزش حدود ۳۰ هزار ميليارد تومان به شرکت حامي کيانسازه واگذار ميشد. شرکتي که آخرين سرمايه ثبتي آن ۱۰۰ ميليون تومان بود اما با اين سرمايه اندک يکي از گرانترين معامله سالهاي اخير را انجام داده بود.
البته چيزي نگذشت که بانک مرکزي مراتب عدم تاييد اين فروش را به بانک آينده ابلاغ کرد.
حالا هم شواهدي نشان ميدهد؛ در حالي که هنوز ايرانمال تعيين تکليف نشده، بانک آينده شروع به فروش برخي از شعب خود کرده است.
بعضي ريشه اين اتفاق را وضعيت مالي بانک آينده ميدانند و معتقدند اين بانک براي نجات خود از وضعيتي که در آن قرار گرفته است، سعي بر فروش ايرانمال کرد و حالا هم تصميم به فروش شعب خود گرفته است.
البته معاون مالي بانک آينده، چندي پيش در گفتگو با تجارتنيوز، علت فروش ايرانمال را تکليف الزامي بانک در اجراي مفاد مواد ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع توليد رقابتپذير عنوان کرد.
با اين حال وضعيت صورتهاي مالي بانک آينده هم به شائبه تلاش بانک براي نجات خود از زيان صحه ميگذارد.
آخرين صورت مالي منتشر شده بانک آينده مربوط به شش ماه منتهي به پايان شهريور سال ۹۹ است. اين صورت مالي حاکي از آن است که در شش ماهه ابتداي سال جاري اين بانک سه هزار و ۷۷۷ ميليارد تومان زيان کرده است.
تا پايان سال ۹۸ زيان انباشته آينده ۱۵ هزار و ۸۲۱ ميليارد تومان بوده، با افزايش زيان شش ماه ابتدايي امسالش، مبلغ زيان انباشته آن اکنون به ۱۷ هزار ميليارد و ۶۲۸ ميليارد تومان رسيده است.
با توجه به اين که پايان سال ۹۷ زيان انباشته آينده ۱۱ هزار و ۷۶۷ ميليارد تومان بوده، به نظر ميرسد روند زياندهي اين بانک رو به افزايش است و با اين حساب فرض فروش شعب آن براي پوشش بخشي از اين زيان دور از ذهن به نظر نميرسد.