نماد آخرین خبر

بازار ارز تحت تاثیر اخبار متناقض

منبع
تجارت نيوز
بروزرسانی
بازار ارز تحت تاثیر اخبار متناقض

تجارت نيوز/ بازار ارز امروز افزايشي آغاز شد اما به گفته فعالان اين بازار به علت رسيدن اخبار متناقض، نمي‌توان انتظار داشت مسير نرخ، طبق انتظار عمل کند. به ويژه حالا که بازارساز هم مثل دفعات پيش سعي دارد با دامن زدن به اخبار آزادسازي ارزهاي بلوکه شده نرخ ارز را دست کم براي چند روز کاهش دهد.

تصميم نهايي درباره خروج از پروتکل الحاقي تصميمي است که از يک هفته پيش بازار ارز در انتظار تاثير آن بر نرخ‌‍‌ها بود، اما حالا که به‌رغم توافق بين دبيرکل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي با مقامات کشور، ايران اجراي پروتکل الحاقي را متوقف کرده است، برخلاف انتظارات، بازار واکنشي به اين خبر نشان نداد.

البته اين روزها اخبار ضدونقيضي به بازار مي‌رسد و به نظر مي‌رسد گاهي اين سيگنال‌هاي متناقض تاثير يکديگر را خنثي مي‌کنند.

ديروز همزمان با اعلام خروج ايران از پروتکل الحاقي، رئيس کل بانک مرکزي خبر داد که با دولت کره‌جنوبي براي آزادسازي منابع بلوکه شده ايران در اين کشور به توافق رسيده است. همزمان سفير ژاپن نيز در ديدار با رئيس‌کل بانک‌مرکزي پيشنهاد داده است که از منابع مسدود شده ايراني در بانک‌هاي ژاپن براي تامين مالي واردات واکسن کرونا استفاده شود.

مدت‌هاست که به‌دليل اعمال تحريم‌هاي بانکي از سوي ايالات‌متحده آمريکا، بسياري از منابع ارزي ايران در کشورهاي ديگر بلوکه شده است. براساس تخمين‌هاي موجود، منابع بلوکه شده ايران در کره‌جنوبي حدود ۷ ميليارد دلار و در ژاپن ۵/ ۱ ميليارد دلار است.

اين يعني دارايي ايران فقط در کره جنوبي حدودا دو برابر اندازه واردات ايران در دي ماه ۹۹ (حدود ۴ ميليارد دلار) است. شکي نيست که دسترسي به اين ميزان پول، با تقويت طرف عرضه در بازار ارز تاثير چشمگيري روي نرخ ارز خواهد داشت. البته تجارب قبلي نشان داده ححتي اگر ارزي هم در کار نباشد، حتي حرف آزادسازي منابع دلار را دچار نوسان کاهشي مي‌کند.

پيش از اين حسن روحاني، رئيس جمهور، گفته بود که اگر منابع ايران فقط در کره جنوبي آزاد شود، قيمت دلار به ۱۵ هزار تومان مي‌رسد.

هيئت دولت؛ سوار برسيگنال ارزاني
روز سه‌شنبه قيمت دلار نسبت به آخرين قيمت روز گذشته افزايشي بود با اين حال فعالان و معامله‌گران بزرگ بازار در گفتگو با تجارت‌نيوز پيش‌بيني ‌کردند که احتمالا روند قيمت دلار در ادامه روز نزولي باشد.

همزمان با اعلام اولين قيمت‌ها در بازار امروز، جلسه ستاد هماهنگي اقتصادي دولت تشکيل شد. جلسه‌اي که در آن رئيس کل بانک مرکزي گزارشي از مذاکرت اخير خود و توافق هاي بدست آمده با نمايندگان کشورهاي کره جنوبي، ژاپن، عراق و عمان درخصوص نحوه استفاده از منابع بانک مرکزي در اين کشورها ارائه کرد.

رئيس جمهور هم در واکنش به اين گزارش گفت: «اکنون شاهد طليعه هاي اميدبخش شکست دشمن در جنگ تحميلي اقتصادي و ناکارآمدي تحريم ها هستيم. از جمله اين ثمرات آزادسازي منابع ارزي به ناحق و غير قانوني بلوکه شده ايران است که بي ترديد گشايش‌هايي را در فضاي اقتصادي کشور فراهم مي کند».

به اعتقاد فعالان بازار، بار ديگر دولتي‌ها برنامه دارند با دامن زدن به اخبار آزادسازي ارزهاي بلوکه شده، قيمت دلار را دست کم براي چند روزي کاهشي کنند.

از بازار چه خبر؟
امروز بازار ارز افزايشي آغاز شد با اين حال به گفته فروشندگان و خريداران عمده بازار ارز، اولين قيمت بازار چندان ملاک نيست با اين حال بالا بودن اولين قيمت‌ها اين سيگنال را مي‌دهد که وقت فروش رسيده و همين هم بازار را فروشنده‌تر مي‌کند.

يکي از اين صرافان بازار درباره احوالات امروز بازار به تجارت نيوز مي‌گويد: «اولين بار نيست که حرف ارزهاي بلوکه شده را مي‌زنند، قبلا هم دوبار دقيقا همين اتفاق افتاد. با اين که ارزي به کشور نيامد اما با داغ کردن ماجرا چند روزي نرخ تاثير تحت قرار گرفت. چون بازارساز قبلا از اين روش استفاده کرده و نتيجه گرفته حالا دوباره دارد از همين الگو استفاده مي‌کند».

يکي از دلالان ميدان فردوسي هم عنوان مي‌کند که اين روزها بازار واکنش خيلي ضعيفي به اخبار نشان مي‌دهد چرا که اخبار ضدونقيض خيلي زياد است، بناابراين نمي‌شود روي تاثير اخبار حساب کرد.

او ادامه مي‌دهد:« معامله‌گران در اين شرايط بيشتر بر اساس تصميم شخصي خود تصميم به معامله مي‌گيرند و ريسک آن را هم مي‌پذيرند. خود من به شخصه ديروز ۲۰ هزار دلارم را زير قيمت فروختم و نگه نداشتم. اگر دلارهاي بلوکه شده ايران آزاد شود قيمت خيلي پايين مي‌آيد اگر نشود فعلا جهش قيمت ندارد مگر اينکه در دراز مدت افزايشي شود».

يکي از فعالان باتجربه بازار نيز با بيان اين که بازار بيشتر تابع اخبار است تا شاخص‌هاي اقتصادي، عنوان مي‌کند:« اين روزها اخبار متناقضي به بازار رسيده است. خوشبختانه به نظر آمريکا نرمش نشان داده و گام‌هايي برداشته. ايران هم کدخدامنشانه از ماجراي پروتکل الحاقي عبور کرد. حالا هم رئيس بانک مرکزي، با توجه به اين که مي‌داند ارزهاي بلوکه شده اهرمي تاثيرگذاري در بازار است و صرف نظر از اينکه اين اتفاق بيفتد يا نه خبرش مي‌تواند سيگنال به بازار بدهد، هر زمان دلش بخواهد اين ماجرا را داغتر مي‌کند. بنابراين به نظر مي‌رسد که فعلا بازار فروشنده باشد حتي با اين که پروتکل الحاقي لغو شده و حمله راکتي به عراق شده است».

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره