پیش بینی آینده بازار رمزارزها

تجارت نيوز/ قيمت بيتکوين به يکباره و در طول ۲۴ ساعت، با افت تقريبا ۱۵ درصدي به حدود ۴۶ تا ۴۷ هزار دلار رسيد؛ يک عضو انجمن بلاکچين اين اصلاح را طبيعي ميداند و معتقد است افت قيمت بيتکوين ميتواند تا ۲۷ هزار دلار هم ادامه يابد اما او در کل، به آينده بازار رمزارزها خوشبين است.
بيتکوين پس از مدتي رشد شارپي و ورود به کانال ۵۰ هزار دلاري، به يکباره در عرض چند ساعت با افت حدود ۱۲ درصدي قيمت خود مواجه شد. در لحظه تنظيم اين گزارش، بيتکوين همچنان نوسان قيمتي را تجربه ميکند و افت ارزش آن بين ۱۳ تا ۱۵ درصد متغير است.
در نتيجه اين نوسانات، قيمت بينکوين از حدود ۵۸ هزار دلار به حدود ۴۶ هزار دلار، معادل بيش از يک ميليارد و ۲۰۰ ميليون تومان کاهش پيدا کرده و اين موضوع روي قيمت ديگر رمزارزها نيز به صورت نسبي موثر بوده است.
تاثير موضع منفي مقام آمريکايي
برخي تحليلگران، موضعگيري روز گذشته وزير خزانهداري آمريکا را در ريزش تاريخي بيتکوين موثر ميدانند. ژانت يلن، اين رمزارز را ابزاري بسيار ناکارآمد، براي انجام معاملات پولي و مالي دانسته بود.
محمدرضا شرفي، عضو انجمن بلاکچين ايران معتقد است سخنان اين مقام آمريکايي بدون شک بر شرايط بازار تاثيرگذار بوده است اما روند ريزشي قيمت بيتکوين يک روز پيش از آن آغاز شده بود؛ به گفته او موضعگيري وزير خزانهداري ايالات متحده تنها روند ريزش را تشديد کرده است.
احتمال کاهش تا ۲۷ هزار دلار
اين فعال حوزه رمزارزها ميگويد: بازار کريپتوکارنسيها نسبت به موضعگيري نهادهاي حاکميتي و رگولاتوري واکنش نشان ميدهند؛ ويژه اگر اين نهادها متعلق به کشورهايي قدرتمندي باشند که بر اقتصاد جهان تاثيرگذار هستند، اما گذشته از اين، بازارهاي مالي بعد از هر رشد شارپي، به صورت طبيعي خود را اصلاح ميکنند.
او ميافزايد: در مورد بيتکوين نيز برخي تحليلگران در انتظار اصلاح بازار بودند اما اظهارنظرهاي ايلان ماسک و سرمايهگذاري تسلا روي بازار، روند ريزش آن را به تاخير انداخت.
اما کاهش قيمت بيتکوين تا کجا ميتواند ادامه يابد؟ شرفي معتقد است، پاسخ اين پرسش به ميزان عرضه و تقاضا و وزن هر کدام در بازار بستگي دارد اما برخي برآوردها نشان ميدهد که قيمت اين رمزارز ميتواند تا محدوده ۲۷ هزار دلار کاهش پيدا کند.
آينده رمزارزها رو به رشد است
عضو انجمن بلاکچين ايران در مورد آينده بازار رمزارزها نيز ميگويد: هيچ نهاد رگولاتوري نميتواند به صورت مستقيم بازار کريپتوکارنسيها را کنترل و حد سود و زيان آن را دستکاري کند؛ اين موضوع از يک سو ميتواند براي عدهاي جذاب باشد و از سوي ديگر، ريسک سرمايهگذاري روي آن را افزايش ميدهد.
شرفي ميافزايد: با وجود اين، بازار رمزارزها آينده رو به رشدي دارد و کريپتوها در آينده نقش سنگينيتري را نسبت به امروز بازي ميکنند.
او در در مورد شرايط بيتکوين نيز معتقد است، نبايد بازار رمزارزها را تنها محدود به بيتکوين دانست و در کل نبايد روي هيچ رمزارزي تعصب نشان داد اما تا زماني که اين رمزارز بيشترين سهم بازار را به خود اختصاص داده است، طبيعتا نقش و تاثير بيشتري نسبت به ديگر همتايان خود دارد.
اسخراج سودآورتر است يا خريد؟
برخي از علاقهمندان به حوزه رمزارزها معتقدند، استخراج آنها نسبت به سرمايهگذاري براي خريد، سود بيشتري در پي دارد اما شرفي اين موضوع را رد ميکند: «سود ماينينگ به هيچ عنوان نميتواند، بالاتر از خريد رمزارز باشد اما اينکه فرد وارد کدام حوزه شود، به تحليل خود او بستگي دارد.»
اين عضو انجمن بلاکچين ايران معتقد است، اکنون با توجه به نوسانات شديد موجود در بازار رمزارزها وقت مناسبي براي ورود افراد تازهکار به اين حوزه نيست.
شرفي به علاقهمندان توصيه ميکند که به ويژه براي خريد و فروش و نوسانگيري، با دانش و آگاهي وارد اين حوزه شوند و فراموش نکنند که در بازار رمزارزها حفظ سرمايه، اهميت بيشتري نسبت به کسب سود دارد.