نماد آخرین خبر

۱۴ حقیقت جالب درباره بازار بورس

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
۱۴ حقیقت جالب درباره بازار بورس

باشگاه خبرنگاران/ بازار بورس حقايق جالبي دارد که در اين گزارش به برخي از آن‌ها اشاره شده است.

بازار بورس يک بستر جذاب است براي افرادي که در سرمايه گذاري‌هاي خود ريسک پذير هستند. در اين بازار پيش بيني کردن يک امر غير ممکن است به طوري که از پس هر کسي برنمي آيد و بايد عوامل زيادي مورد بررسي قرار گيرد. سهام داران بازار بورس چيز‌هاي زيادي بدست آورده و بسياري از دست داده اند. اين تلاطم به جذابيت بازار سهام مي‌افزايد، جايي که ميليون‌ها سرمايه گذار روزانه به آرزوي کسب ثروت مي‌روند.

در اين گزارش نکاتي جالب در مورد بازار بورس آورده شده است که خواندن آن خالي از لطف نيست:

۱. قانون ۷۲
در بازار بورس قانوني وجود دارد به نام قانون ۷۲ که با استفاده از آن مي‌توان به طور حدودي زمان دو برابر شدن سهام عرضه شده در بورس را تخمين زد، بر اين اساس که با تقسيم ۷۲ بر نرخ بازده سالانه، يک سرمايه گذار مي‌تواند برآورد کند که چند سال طول مي‌کشد تا سرمايه اوليه دو برابر شود. به عنوان مثال، فرض کنيد شما با توجه به سرمايه‌اي که از شرکت خود در بازار عرضه کرده ايد، با ۸ ٪ بازده سالانه، طبق قانون ۷۲، نه سال طول مي‌کشد تا مبلغ دو برابر شود (۷۲/۸ = ۹).

۲. يک لحظه غفلت يک عمر پشيماني
حجم و قيمت معامله دو پارامتر بسيار مهم براي ثبت سفارش، خريد و فروش در بازار بورس است. يک سرمايه گذار هنگام سفارش از نظر قيمت و کميت بايد محتاط باشد. حتي يک اشتباه در مبادله در بخش قيمت و حجم معامله مي‌تواند منجر به ضرر هزاران هزار توماني شود. مبادله در هند با سرعت چند ميکروثانيه کار مي‌کند؛ بنابراين، سفارشي که يک بار ثبت شده است قابل بازگشت نيست.

۳. قديمي‌ترين صرافي آسيا
تاجري به نام Premchand Roychand در قرن نوزدهم بورس سهام بمبئي (BSE) را تأسيس کرد. آقاي رويچند در تجارت بورس ثروت زيادي به دست آورد و بعد‌ها به عنوان پادشاه اين سهام معروف شد. BSE در ابتدا در هند به عنوان انجمن بومي سهام و بورس شناخته مي‌شد. BSE قديمي‌ترين صرافي آسيا است و بيش از ۵۰۰۰ شرکت در زير مجموعه خود دارد. اين امر باعث مي‌شود که سهامي با بالاترين تعداد شرکت زير مجموعه در جهان شناخته شود.

۴. گران‌ترين سهام دنيا
Berkshire Hathaway Inc. يک شرکت چند مليتي آمريکايي است که دفتر مرکزي آن در نبراسکا، ايالات متحده قرار دارد. اين شرکت سومين شرکت بزرگ در جهان و بزرگترين شرکت خدمات مالي از نظر درآمد در جهان است. سرمايه گذار آن وارن بافت است که به عنوان رئيس هيئت مديره خدمت مي‌کند و توسط يک سرمايه گذار ديگر به نام چارلي مونگر که نايب رئيس نيز هست، پشتيباني مي‌شود. در تاريخ ۱ فوريه ۲۰۱۹، هر سهم اين شرکت با قيمت ۳۱۳ هزارو ۳۵۰ دلار فروخته شد و اين گران‌ترين سهم در جهان است.

دليل اين امر اين است که اين شرکت هرگز تقسيم سهام نداشته و تنها يک مرتبه سود سهام پرداخت کرده است. سهام اين شرکت براي اولين بار در جهان در ۲۳ اکتبر ۲۰۱۶ از ۱۰۰ هزار دلار عبور کرد.

۵. معامله دزدان دريايي
به غير از انجام معامله حضوري و برخط، تبادل دزدان دريايي نيز وجود دارد. اولين بازار بورس دزدان دريايي جهان در سال ۲۰۰۹ در هاراردره در سومالي تأسيس شد. دفتر اين بازار به صورت شبانه روزي باز است و به سرمايه گذاراني که در ناو‌هاي جنگي، نيروگاه‌هاي دريايي و ... فعاليت مي‌کنند امکان خريد و فروش سهام مي‌دهد.

۶. بازار گاو و خرس
بازار گاو و خرس متداول‌ترين اصطلاح در بازار سهام است. به طوري که هنگامي که قيمت سهام افزايشي است و وضعيت کلي بازار مثبت است، به عنوان بازار گاو شناخته مي‌شود. همچنين اعتقاد بر اين است که گاو نر شاخ‌هاي خود را به سمت آسمان نشان مي‌دهد، که نماد حرکت به سمت بالا است. از سوي ديگر، بازاري که قيمت سهام نزولي باشد، به بازار خرس معروف است. معمولا اعتقاد بر اين است که خرس هنگام برخورد با گاو کف دست خود را به سمت زمين نگه مي‌دارد و بنابراين بازار خرس شبيه بازار رو به زوال است.

۷. قديمي‌ترين سهام
قديمي‌ترين بورس سهام در جهان مربوط به سهام آمستردام است که در سال ۱۶۰۲ توسط شرکت هلندي در شرق هند و با سهام و اوراق قرضه چاپ شده تاسيس شد.

۸. اوراق خياباني
NYSE MKT LLC که قبل‌ها با نام بورس سهام آمريکا AMEX)) شناخته مي‌شد، در اصل تا سال ۱۹۵۳ بورس ارز نيويورک بود و کارگزاران عادت داشتند کالا‌هاي خود را در حاشيه شهر نيويورک معامله کنند.

۹. بازار پر رونق، اما سرمايه کم
در هند بيشا ز ۲۲ هزار ميليارد روپيه پس انداز خانوار وجود دارد، اما فقط ۲ ٪ از آن به عنوان سرمايه در بازار سهام سرمايه گذاري مي‌شود. مردم هند بيشتر تمايل دارند که پول خود را در طلا، بانک و املاک و مستغلات سرمايه گذاري کنند.

۱۰. کاهش ارزش سهام در تعطيلات تابستاني
يکي از دلايلي که حجم معاملات در تابستان کاهش پيدا مي‌کند اين است که سرمايه گذاران وقت خود را براي تعطيلات اختصاص مي‌دهند و پس از بازگشت به کار، از موقعيت‌هايي که ايجاد کرده بودند خارج مي‌شوند.

۱۱. اکتبر ماه نحس بازار بورس
ماه اکتبر به عنوان يک ماه نحس براي انجام معاملات از سوي فعالان اين حوزه شناخته مي‌شود چرا که دو رويداد بزرگ در تاريخ بورس در اين ماه رخ داده است. اولين مورد در سال ۱۹۲۹ با کاهش ۲۵ درصدي شاخص کل بورس آمريکا رخ داد و سقوط بعدي در اکتبر ۱۹۸۷ رخ داد که بازار سهام يک چهارم کاهش يافت.

۱۲. انجام معاملات بر خط
در سال ۲۰۰۶، يک سوم کل سهام معامله شده در ايالات متحده و اتحاديه اروپا از طريق Algorithmic Trading معامله شد که يک سيستم معاملاتي وابسته به فرمول‌هاي رياضي و الگوريتم‌هاي سرعت بالا و برنامه نويسي کامپيوتر است. تا سال ۲۰۰۸، تقريبا ۸۰ ٪ معاملات توسط الگوريتم‌ها انجام مي‌شد، اما به دليل مقررات مختلف و بروز يکسري مشکلات، حجم معاملات از طريق الگوريتم‌ها بعد از سال ۲۰۰۸ کاهش يافت.

۱۳. بيشترين و کمترين حجم معامله در روز
بيشترين حجم معامله در روز در بورس اوراق بهادار نيويورک در ۴ ژانويه ۲۰۰۱ بود که ۲، ۱۲۹، ۴۴۵، ۶۳۷ سهم معامله شد. کمترين حجم در ۱۶ مارس ۱۸۳۰ بود که فقط ۳۱ سهم معامله شد.

۱۴. اولين کميسيون براي انجام معاملات
کميسيون بورس اوراق بهادار در ايالات متحده آمريکا در سال ۱۹۳۴ توسط قانون بورس اوراق بهادار براي تنظيم بازار اوراق بهادار، جلوگيري از تقلب و اجراي قوانيني که شرکت‌ها را ملزم به افشاي کامل اطلاعات مالي خود مي‌کند، ايجاد شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره