نماد آخرین خبر

چابهار توان رقابت با بنادری نظیر هامبورگ را دارد

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
چابهار توان رقابت با بنادری نظیر هامبورگ را دارد

باشگاه خبرنگاران/ مديرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: با راه اندازي خط ريلي چابهار توان رقابت با بنادر بزرگ دنيا مانند هامبورگ، نيويورک و ... را پيدا مي‌کند و حتي با راه اندازي اين خط ريل جمعيت ۵ ميليون نفر را دارا مي‌شود.

عبدالرحيم کردي مديرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: منطقه چابهار يکي از نقاط استراتژيک و مهم کشور است در حال حاضر با راه اندازي خط ريلي چابهار توان رقابت با بنادر بزرگ دنيا مانند هامبورگ، نيويورک و ... را پيدا مي‌کند و حتي با راه اندازي اين خط ريل جمعيت ۵ ميليون نفر را دارا مي‌شود.

او ادامه داد: آنچه که امروز ما در چابهار مي‌بينيم آينده چابهار است که يک موقعيت بالا و استراتژيک در کشور و به خصوص منطقه است و با توجه به اينکه ۷۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان انجام شده است و ظرف مدت ۲ سال آينده اين اتصال انجام خواهد شد.

مديرعامل منطقه آزاد چابهار بيان کرد: همچنين بندر شهيد بهشتي هم در سال‌هاي اخير پيشرفت خوبي داشته است و ما امروز بدون محدوديت مي‌بينيم که جذب بار در چابهار را داشته باشيم و همچنين در اين چند سال طرح جامعه چابهار بازنگري شده است.

کردي گفت: خوشبختانه در بخش‌هاي زير بنايي و توسعه زيرساخت‌ها کار‌هاي خوبي انجام شده است به طوري که طي يکسال گذشته چندين هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري در چابهار محقق شده است.

او افزود: تصويب طرح توسعه منطقه آزاد با يک نقطه منفصل در مرز ريمدان به عنوان دروازه ورود به اقتصاد ۲۱۹ ميليون نفري پاکستان و اتصال به پروژه بزرگ کريدور اقتصادي چين و پاکستان، نويدبخش تحولات عظيم اقتصادي براي اين جغرافياي ارزشمند و اقتصاد ملي و منطقه‌اي است.

چابهار پايتخت دريايي ايران مي شود
مديرعامل منطقه آزاد چابهار تصريح کرد: با اتصال راه‌آهن چابهار به زاهدان که بخش عمده و مهم آن به پايان رسيده است، در کنار توسعه بندر شهيد بهشتي وقت آن رسيده است که چابهار را پايتخت دريايي ايران لقب دهيد.

او افزود: در منطقه آزاد چابهار بر پايه ماموريت‌هاي محوري پتروشيمي، فولاد، لجستيک و حمل‌ونقل، با برنامه‌ريزي و سياست‌گذاري مناسب، براي افزايش ظرفيت جذب سرمايه‌گذاري‌هاي بخش خصوصي برنامه‌ريزي و تلاش اساسي صورت پذيرفته است.

به گفته وي، در اين راستا شهرک پتروشيمي نگين مکران در زميني به مساحت ۱۲۰۰ هکتار به عنوان بخشي از هاب (شبکه) سوم پتروشيمي با سرمايه‌گذاري به ارزش ۱۰۶۴ميليارد تومان و ظرفيت جذب ۱۴ ميليارد يورو سرمايه‌گذاري براي توليد ۲۰ ميليون تن محصولات پتروشيمي و صرفاً براي صادرات طراحي شده است. ۳ مجتمع پتروشيمي با ارزش سرمايه گذاري ۳.۶ ميليون يورو در اين سايت درحال ساخت هستند و از نيمه ۱۴۰۱ به تدريج به بهره‌برداري خواهند رسيد.

کردي گفت: در چابهار به‌ عنوان يکي از چهار شهر لجستيک براساس سند جامع لجستيک کشور تمرکز بر زيرساخت‌هاي لجستيکي و تهيه طرح جامع محدوده جديد منطقه آزاد با تمرکز بر هاب لجستيک اقدام ارزشمندي است که صورت پذيرفته است و در اين راستا امروز شاهد افتتاح مجتمع انبار‌هاي منطقه آزاد چابهار به مساحت ۳۵ هزار مترمربع و ارزش سرمايه‌گذاري ۱۵۶ ميليارد تومان هستيم.

مديرعامل منطقه آزاد چابهار اضافه کرد: بدون ترديد چابهار بين‌المللي و پايتخت دريايي ايران نيازمند بستر ارتباطي و مخابراتي در قواره بين‌المللي است، پروژه ديگري که امروز با دستور جنابعالي بهره‌برداري از آن آغاز خواهد شد فاز اول توسعه زيرساخت‌هاي ICT منطقه با راه اندازي اپراتور مکران‌تل، کارت شهروندي و سامانه بار هوشمند است که با ارزش سرمايه‌گذاري ۴۵ ميليارد تومان در فاز اول زمينه تحقق شهر هوشمند را فراهم خواهد کرد.

به گفته او، در حال حاضر تعداد ۲۲ پروژه عمراني به ارزش قراردادي ۲۹۲۴ ميليارد تومان در حوزه زيرساخت‌هاي چابهار در حال اجرا است و ارزش توليدات اين منطقه از ۵۲ ميليارد تومان در سال ۹۲ به بيش از ۷۷۲ ميليارد تومان در سال ۹۹ رسيده است و بهره‌برداري بيش از ۱۵۰ طرح سرمايه‌گذاري توليدي کوچک و بزرگ در حال ساخت ظرف ۲ سال آينده به يک انقلاب توليدي در اين منطقه منجر خواهد شد.

او بيان کرد: کشور افغانستان با توجه به پيمان‌هاي اساسي که با برخي از کشور‌ها دارد بايد آن را توسعه دهد و همچنين کشور‌هايي نظير چين و ... با توجه به اينکه اقتصاد بزرگ در جهان هستند بايد از منطقه چابهار عبور کنند و اين منطقه يک ميانبر براي تسريع در انجام کار‌ها محسوب مي‌شود

پديده نازيباي حاشيه نشيني در مهم ترين منطقه آزاد کشور
کردي در ادامه با اشاره به پديده کپر نشيني در چابهار گفت: پديده حاشيه نشيني يک اثري است که در همه جوامعي که به سمت توسعه رفته اند کل گرفته است و اين پديده مختص چابهار نيست، در هرکجاي دنيا کانون و مرکزي شکل گرفته از اين دست قبايل بوده است، اما شدت و ضعف آن متفاوت بوده است

مديرعامل منطقه آزاد چابهار افزود: پديده حاشيه نشيني در چابهار به دليل دوگانگي مديريتي و تفاوت قوانين و مقررات است پرداخته نشده است، زماني که در چابهار منطقه ازاد شکل مي‌گيرد به دليل مشوق‌ها که فراهم شده است که اين موضوع هم در اولويت قرار گيرد.

او گفت: ما امروز وارد ساماندهي کپر نشينان شده ام به طوري اولويت اصلي ما روشن شدن صورت مسئله است و ما بايد براي اين حجم از کار و توسعه چابهار نيازمند نيروي کار در سطوح مختلف است.

مديرعامل منطقه آزاد چابهار تاکيد کرد: به نظر من وجود اينگونه افراد کپر نشين مي‌تواند منشا و منبع توليد ثروت در شهر باشد و خوشبختانه توافقات خوبي براي ساماندهي اين کپر نشينان شده است که در آينده نزديک به عنوان يک فرصت به آن توجه کرد.

مديرعامل منطقه آزاد چابهار افزود: بي شک منطقه آزاد طي چند سال اخير با يک چرخش تاريخي از تجارت به سمت توليد مواجه شده است و متاسفانه موانعي بر سر راه توليد کنندگان وجود دارد که رفع اين موانع نيازمند پشتيباني‌ها زيادي است.

او اضافه کرد: بين المللي شدن چابهار و متاسفانه ناديده گرفتن ان در منطقه صرفا کار درست و مطلوبي نيست، چون منافع زيادي در چابهار درگير شده است و درحال حاضر برخي از کشور‌ها هستند که با نبودن چابهار هزينه‌هاي اقتصادي گزافي پرداخت مي‌کنند و تمامي اين‌ها در تلاش هستند که چابهار را مستثني کنند

کردي تصريح کرد: چابهار يک پايلوت بزرگي در کشور‌هاي منطقه است و چرا که بندر چابهار مسير بسيار خوبي براي واردات و صادرات کالا بخصوص کشور‌هاي اطراف محسوب مي‌شود

او ادامه داد: درحال حاضر  منطقه چابهار از موقعيت استراتژيکي مناسبي برخوردار است و کشور‌هاي که در اين زمينه وارد همکاري شده اند، به همين ظرفيت‌ها نگاه کرده اند، به عبارت ديگر امروز هزينه‌هاي حمل و نقل و دستيابي به بازار‌هاي هدف از اولويت‌هاي سرمايه گذاري شرکت‌هاي بزرگ است. از اين رو منطقه چابهار با داشتن موقعيت مناسب توانسته اين مزيت‌هاي مناسب را ايجاد کند.

مديرعامل منطقه آزاد چابهار بيان کرد: از طرف ديگر اين منطقه از تحريم‌هاي آمريکا معاف شده که مي‌تواند ناشي از منافع هم‌پيمانان اين کشور در منطقه نيز باشد، زيرا توسعه منطقه چابهار روي کشور‌هاي هم‌جوار نيز تأثير مي‌گذارد.

کردي گفت: بنابراين برون گرايي اقتصادي با کشور‌هاي ديگر در منطقه مي‌تواند براي کشور موثر باشد و قدرت مداخله گري اقتصادي و سياسي و حضور در ديپلماسي در کنار شيوه‌هاي هايي که در کشور استفاده مي‌کنيم موثر باشد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره