نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
اقتصادی

جزئیات بسته حمایت از اصناف آسیب دیده از کرونا

منبع
خراسان
بروزرسانی
جزئیات بسته حمایت از اصناف آسیب دیده از کرونا

خراسان/ اتاق اصناف ايران در اطلاعيه‌اي جزئيات حمايت از مشاغل به شدت آسيب‌ديده از کرونا را اعلام کرد که بر اساس آن علاوه بر برخي تسهيلات در حوزه بانکي و تعويق مهلت چک‌ها، مهلت ثبت‌نام مشاغل و کسب‌وکارهاي به شدت آسيب‌ديده از کرونا متقاضي دريافت تسهيلات کرونايي نيز تا پايان شهريور۱۴۰۰ تمديد شده است.

حمايت‌هاي بانکي دولت با عنوان «تمديد بسته حمايت از کسب وکارها و مشاغل به شدت آسيب ديده از کرونا» در هفتاد و يکمين جلسه ستاد ملي مديريت کرونا در تاريخ هشتم خرداد تصويب شده و به تاييد مراجع ذي ربط نيز رسيده و حالا اتاق اصناف ايران طي اطلاعيه‌اي جزئيات آن را اعلام کرده است.
بازپرداخت اقساط آسان تر شد
بر اين اساس در بخش تسهيلات بانکي، براي صاحبان مشاغل و کسب‌وکارهاي به شدت آسيب‌ديده از کرونا (به غير از تسهيلات قرض الحسنه)، بازپرداخت اقساط تسهيلات دريافتي که موعد پرداخت ‌آن‌ها در چهار ماه اول سال ۱۴۰۰ بوده و در اين بازه زماني پرداخت نشده است، منوط به آن که بدهي‌ آن‌ها به شبکه بانکي تا اول بهمن سال گذشته در طبقه جاري قرار داشته باشد، به انتهاي دوره تقسيط منتقل خواهد شد تا طي چهار قسط پس از آخرين قسط وصول شود. تسهيلات پرداختي از محل صندوق کارآفريني اميد که جهت کسب‌وکارهاي به شدت آسيب‌ديده پرداخت شده است نيز مشمول امهال اين بند مي‌شود.طبق اين مصوبه، موعد پرداخت تسهيلات با بازپرداخت به صورت دفعي براي مشمولين اين بند که سررسيد بازپرداخت آن در سه ماه اول سال ۱۴۰۰ باشد، به پايان تير امسال منتقل مي‌شود. استمهال موارد اين بند از احتساب و دريافت وجه التزام تأخير تاديه دين و کارمزد اضافي مستثناست.از سوي ديگر مشمولين اين بند تا موعد مقرر، براي بازپرداخت اقساط داراي سررسيد طي چهار ماه اول سال ۱۴۰۰، مشمول محدوديت‌ها و ممنوعيت‌هاي بانکي ناظر بر اشخاص داراي بدهي غيرجاري نمي‌شوند.
تسهيلات در حوزه چک 
بخش دوم مصوبه مذکور، مربوط به چک‌هاست. در اين  خصوص مقرر شده است که ممنوعيت‌ها و محدوديت‌هاي مقرر در ماده (۵) مکرر الحاقي به قانون چک (صرفاً براي دريافت تسهيلات) براي چک‌هاي صادر شده توسط صاحبان مشاغل و کسب‌وکارهاي به شدت آسيب‌ديده از کرونا، که تاريخ مندرج در چک در سه ماه اول سال ۱۴۰۰ بوده و منجر به برگشت چک و صدور گواهي‌نامه عدم پرداخت حداکثر تا پايان تير ۱۴۰۰ شود، طي يک ماه پس از تاريخ برگشت، اعمال نخواهد شد.البته اين موضوع مستلزم ارائه تقاضا از سوي صادر کننده چک به بانک يا مؤسسه اعتباري مربوط است.همچنين طبق اعلام اتاق اصناف ايران، مصوبه جلسه ۶۷ ستاد ملي مديريت کرونا  اصلاح و اعلام شده: در صورت نبود موجودي کافي اشخاص براي چک‌هاي صادر شده، با سررسيد «اول تا بيستم ارديبهشت سال ۱۴۰۰»، بانک‌ها و مؤسسات اعتباري از صدور گواهينامه عدم پرداخت و برگشت چک، در صورتي که حداکثر تا ۲۰ خرداد امسال به بانک ارائه شوند، اجتناب  کنند. محاکم و ضابطان قضايي نيز از صدور اجراييه در اين موارد، در بازه زماني مزبور خودداري کنند.همچنين چک‌هايي که سررسيد آن‌ها اول تا بيستم ارديبهشت ۱۴۰۰ بوده و به دليل نبود موجودي کافي منجر به صدور گواهينامه عدم پرداخت شده‌اند نيز تا ۲۰ خردادمشمول ممنوعيت‌ها و محدوديت‌هاي مقرر در قانون چک نخواهند شد.
مهلت دريافت وام کرونايي تمديد شد
اما در حوزه وام کرونا، ستاد ملي مديريت کرونا مقرر کرده که مهلت ثبت‌نام مشاغل و کسب‌وکارهاي به شدت آسيب‌ديده از کرونا و متقاضي دريافت تسهيلات کرونايي، تا پايان شهريور  ۱۴۰۰ و با شرايط دستورالعمل ابلاغ شده قبلي تمديد مي‌شود. در اين خصوص بانک‌ها و مؤسسات اعتباري موظف به پرداخت تسهيلات کرونايي اعم از تسهيلات جديد يا تسهيلات مراحل قبلي تا پايان آبان‌ ۱۴۰۰ هستند.
همچنين بازپرداخت اقساط تسهيلات کرونايي دريافت شده توسط مشاغل و بنگاه هاي به شدت آسيب ديده از کرونا در بخش هاي گردشگري، ورزش و جوانان، فرهنگ و هنر و حمل و نقل ريلي و هوايي اعم از تسهيلات کرونايي قبلي يا تسهيلات جديد تا پايان شهريور 1400 امهال مي شود.
مشاغل جديدي که تسهيلات کرونايي دريافت مي‌کنند
اتاق اصناف ايران همچنين پيرو ابلاغيه با موضوع تمديد بسته حمايت از کسب و کارها و مشاغل به شدت آسيب ديده در سال ۱۴۰۰، اسامي مشاغل و کسب و کارهايي  را که در اين خصوص به تصويب رسيده است به شرح زير اعلام کرد:
1- مراکز مربوط به گردشگري شامل هتل ها، هتل آپارتمان ها، مجتمع هاي جهانگردي و گردشگري، مهمان پذيرها، مهمانسراها، مسافرخانه ها، مراکز بوم گردي، مراکز اقامتي، پذيرايي، خدمات بين راهي، زائر سراها، دفاتر خدمات مسافرتي، گردشگري، زيارتي و آژانس هاي مسافرتي
2-شرکت هاي حمل و نقل مسافر برون شهري
3-مراکز پذيرايي، تالارهاي پذيرايي، رستوران ها، چايخانه ها، قهوه خانه ها، مراکز طبخ غذا
4- قنادي، شيريني پزي، آب ميوه و بستني فروشي
5- آرايشگاه هاي مردانه، آرايشگاه هاي زنانه و سالن هاي زيبايي
6-مراکز فروش انواع پوشاک، کفش، خرازي، خياطي، مراکز فروش کادويي، لوازم آرايشي و بهداشتي، اسباب بازي، لوازم تحرير، مراکز توزيع صنايع دستي، مراکز فروش فرش و موکت، لوازم خانگي، پارچه، پرده، مبلمان و تزئينات داخلي ساختمان، آتليه و عکاسي
7-مراکز عرضه گل و گياهان زينتي و ماهيان زينتي
8- مراکز آموزشي، آموزشگاه ها و مهدهاي کودک
9- مراکز فرهنگي، هنري و رسانه اي (غير ديجيتال)، موزه ها، سينماها و تئاترها
10-مراکز تفريحي، باغ وحش ها، شهربازي ها
11- مراکز ورزشي، باشگاه ها و مراکز ورزشي آبي، پارک هاي آبي و استخرها
12-نمايشگاه هاي تجاري اعم از عمومي، تخصصي و بين المللي
شايان ذکر است اعلام کسب و کارهاي فوق در شرايطي صورت مي گيرد که بر اساس اعلام قبلي دبير اتاق اصناف، سال گذشته تنها ۷ درصد مشمولان وام کرونا از آن استقبال کردند. دليل اين موضوع به مواردي از قبيل سخت دريافت شدن اين وام ها از بانک، بوروکراسي اداري و نبود تفاوت بين وام‌هاي عادي و وام کرونايي و همچنين مبلغ پايين وام بر مي گردد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره