نماد آخرین خبر

وضعیت بیکاری در مالزی، ترکیه، اندونزی و ایران

منبع
ايسنا
بروزرسانی
وضعیت بیکاری در مالزی، ترکیه، اندونزی و ایران

ايسنا/ اتاق بازرگاني تهران در جديدترين گزارش خود به بررسي وضعيت بيکاري در ايران پرداخته و آمارهاي موجود را با سه کشور مالزي، ترکيه و اندونزي مقايسه کرده است.

بر اساس تعريف سازمان بين المللي کار که در گزارش‌هاي مرکز آمار نيز ديده مي‌شود، نسبت اشتغال يا تعداد شاغلان در ايران رقمي در حدود ۳۸ درصد تخمين زده مي‌شود که در مقايسه با کشورهاي منطقه و آسيا آمار پايين‌تري را نشان مي‌دهد.

اين عدد در ترکيه نزديک به ۴۳ درصد، در مالزي نزديک به ۶۲ درصد و در اندونزي نزديک به ۶۴ درصد تخمين زده مي‌شود. نرخ مشارکت اقتصادي نيز که نسبت جمعيت فعال به جمعيت در سن کار را نشان مي‌دهد در ايران نسبت به ديگر کشورها عدد پايين‌تري را نشان مي‌دهد. اين عدد در شاخص اقتصاد ايران حدود ۴۴ درصد است و اين در حالي است که در اندونزي اين عدد در مرز ۶۸ درصد قرار دارد. در مالزي نيز به حدود ۷۰ درصد نزديک مي‌شود و در ترکيه نيز بالاتر از ۵۰ درصد تخمين زده مي‌شود.

در ميان مردان، نرخ مشارکت اقتصادي ايران بيش از ۷۰ درصد است که در نزديکي ترکيه قرار دارد اما باز هم در مقايسه با اندونزي که عدد بيش از ۸۲ درصد را نشان مي‌دهد فاصله‌اي جدي دارد.

در ميان زنان اما شرايط ايران دشوارتر است. نرخ مشارکت اقتصادي زنان در اقتصادي ايران تنها ۱۷.۵ درصد اعلام شده که در مقايسه با اندونزي با بيش از ۵۳ درصد و مالزي با عدد ۵۵ درصد فاصله‌اي جدي دارد. نرخ مشارکت زنان ترکيه در اقتصاد نيز بيش از ۳۵ درصد تخمين زده مي‌شود.

در گروه سني جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله نيز شرايط ايران چندان قابل اتکا نيست. در نرخ مشارکت کلي، ايران عدد ۲۷ درصد را به ثبت رسانده و اين در حالي است که اندونزي مشارکت بالاتر از ۴۷ و ترکيه و مالزي عدد مشارکت بيش از ۴۰ درصد داشته‌اند.

در گروه جوانان مرد در گروه سني بين ۱۵ تا ۲۴ سال نيز ايران مشارکت حدود ۴۲ درصد دارد و اين در حالي است که اين عدد در ترکيه و اندونزي بالاتر از ۵۵ درصد و در مالزي بالاتر از ۵۰ درصد بوده است. در گروه زنان جوان نيز مشارکت ايران تنها حدود ۱۲ درصد است که در مقايسه با اندونزي با بيش از ۳۸، مالزي با بيش از ۳۵ و ترکيه با بيش از ۳۰ درصد يک عقب ماندگي ديگر در حوزه اشتغال را نشان مي‌دهد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره