نماد آخرین خبر

مرغ و ماهی هم پایشان به بورس کالا باز می‌شود؟

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
مرغ و ماهی هم پایشان به بورس کالا باز می‌شود؟

باشگاه خبرنگاران/ ساز و کارهاي سنتي براي مديريت و قيمت گذاري محصولات ديگر کارايي ندارد و بايد از ظرفيت‌هاي بورس کالا به عنوان بازاري شفاف و ضابطه‌مند استفاده شود.


 طي تحقيقات و مصاحبه‌هاي ميداني انجام شده با توليدکنندگان و توزيع کنندگان ناراضي مرغ و ماهي از قطعي‌هاي مکرر برق و شرايط به وجود آمده بعد از اين قطعي ها، به يکي ديگر از مهم‌ترين مشکلات موجود در اين زمينه برخورديم. بسياري از توليدکنندگان و فعالان از وجود دلالان و واسطه‌هاي سودجو خبر دادند که مهم‌ترين عامل به وجود آمدن شرايط فعلي در بازار مرغ و ماهي هستند.

توليدکننده از ترس فساد محصولات با دلال همکاري مي کند
علي عيوضي متخصص دامداري و فروش محصولات شيلات گفت: فروش به موقع محصولات و جلوگيري از فاسد شدن آن ها، مديران را مجبور به معامله با دلالان و فروش دام خود به قيمت بسيار پايين به آن‌ها کرده است.

او ضمن ارائه راهکاري براي مقابله با دلالان گفت: با ورود و مشارکت نهادها و توليدي‌هاي مرغ و ماهي در بازار بورس کالا مي‌توان به يک قيمت شفاف و روشن در رابطه با اين دو قلم جنس رسيد.

لازم به ذکر است کشف قيمت در بورس کالا از طريق حراج حضوري و به صورت شفاف صورت گرفته و با حذف رانت، باعث فساد زدايي از بازار معاملات مي‌شود. معاملات در بورس کالا، کم هزينه، قابل نظارت، قانونمند، سازمان يافته و همچنين کيفيت و کميت کالا، مبالغ و مدت معامله تضمين شده است.

علي بيگي متخصص و فعال در حوزه پرورش و عرضه ماهي ضمن ابراز تاسف و نارضايتي در خصوص بازار فعلي گفت: به عنوان يک توليد کننده و عرضه کننده ماهي در بازار با تلاش زياد سعي کرده ام محصولات توليدي را بي هيچ واسطه به بازار عرضه و به دست مصرف کننده برسانم.

وي با بيان اينکه خواستار ورود و عرضه محصول خود در بازار بورس کالاست، ادامه داد: با ورود به بورس کالا مي‌توان اين قيمت‌هاي نجومي را از بين برد.

 

قيمت گذاري دستوري به دليل ارز يارانه اي!
محمدرضا اسلامي کارشناس بورس کالا در خصوص عدم حضور محصولات دامي (به خصوص مرغ و ماهي) در بازار بورس کالا گفت: يکي از ارکان مهم براي حضور در بورس کالا وجود شفافيت در معاملات و مقدار بار موجود در انبار است که بسياري به علت اين شفافيت‌ها از ورود اين محصولات در اين حوزه جلوگيري مي‌کنند و دولت بايد از نهادهاي ناظر بخواد محصولات خود را به اين بازار عرضه کنند.

براي پيگيري بيشتر در رابطه با عدم حضور محصولات دامي در اين بازار به سراغ مصطفي محمد باقري کارشناس بورس کالا رفتيم. او اظهار کرد: بورس کالا بر اساس ميزان تقاضا محصولات را وارد اين بازار مي‌کند و يکي از اصلي‌ترين دلايل نبود اين محصولات عدم تقاضاي بورس براي شرکت دادن محصولات دامي است. دقيقا همين اتفاق براي محصولات کشاورزي افتاد که بعد از مدتي ميزان تقاضاي بازار کاهش يافت و به همين دليل از بورس کالا کنار گذاشته شدند.

او در رابطه با خارج شدن محصولات کشاورزي اينگونه شرح داد: محصولات کشاورزي يکي از زير مجموعه‌هاي کالاي اساسي است و با ارز دولتي واردات آن انجام مي‌شود. به همين دليل دولت اقدام به قيمت گذاري دستوري براي اين نوع از محصولات کرد و به دليل نبود هيچ گونه محدوديت در شيوه قيمت گذاري در بورس، محصولات کشاورزي از اين بازار کنار گذاشته شدند و همين موضوع در رابطه با محصولات دامي نيز صدق مي‌کند.

او گفت: زماني محصولات دامي به بورس کالا وارد مي‌شوند که تحريم‌ها برداشته شوند و دولت دخالتي در بحث قيمت گذاري نداشته باشد.

همچنين او با بيان يکي ديگر از دلايل عدم حضور مرغ و ماهي ادامه داد: به دليل نبود يک قيمت واحد و شفاف در مورد اين اجناس اگر که وارد بورس کالا شوند به دليل رقابتي بودن قيمت گذاري در فضاي بورس، اگر ارزش و قيمت اين اقلام افزايش پيدا کند همه افراد جامعه بورس کالا را در اين زمينه مقصر معرفي مي‌کنند. در آخر بايد گفت تا اين شرايط در رابطه با محصولات دامي حاکم است اين اقلام به بازار بورس کالا راه پيدا نمي‌کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره