نماد آخرین خبر

بیشترین قبض آب در تهران چقدر است؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
بیشترین قبض آب در تهران چقدر است؟

ايسنا/آب به عنوان ارزان ترين کالاي اساسي شناخته شده تا جايي که طبق گفته هاي مديرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران بيشترين قبض آبي که تاکنون در تهران صادر شده حتي براي افرادي که استخرهاي بسيار بزرگ در منزل دارند بيش از ۲۰۰ هزار تومان نبوده است.

 قيمت تمام شده آب در تهران نزديک ۳۰۰۰ تومان است وبه طور متوسط از مشترکان ۷۰۰ تومان در هر متر مکعب اخذ مي شود، در اين بين در چهار سال متوالي هفت درصد قيمت آب افزايش يافته است؛ يعني طي چهار سال ۲۸ درصد قيمت آب افزايش پيدا کرد. از سال گذشته طرحي به اسم طرح اميد نيز روي کار آمد که بر اساس آن قرار شد افرادي که يک سوم حد متوسط و يا کمتر مصرف آب دارند، قبض آب آن ها رايگان شود که در تهران دو درصد مشترکان مشمول اين طرح شدند.

ميزان مصرف آب در شهر تهران اينگونه است که حدود ۵۰ يا ۶۰ درصد مشترکان کمتر از نرمال و يا حدود نرمال مصرف آب دارند که عددي حدود ۱۴ تا ۱۵ مترمکعب مي شود. حدود ۳۰ درصد مشترکان کمي بيش از الگو مصرف دارند و ۲۰ درصد مشترکان جز مشترکان پرمصرف هستند و حدود پنج درصد نيز فوق العاده مصرف بالايي دارند.

افزايش مصرف آب در تهران يکي از چالش هاي اصلي پايتخت طي سال هاي اخير بوده که مشکلات متعددي را نيز به وجود آورده است، محمد رضا بختياري- مديرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران يکي از راه حل هاي رفع مشکل آب در تهران را موضوع اقتصاد دانست و به ايسنا گفت: بخشي از فرهنگ‌سازي بايد با افزايش قيمت آب صورت گيرد، شهروندي که استخر خود را با آب شرب بسيار با کيفيت پر مي‌کند و هزينه ناچيزي بابت آن مي پردازد نمي تواند ارزش واقعي آن را درک کند.

وي با بيان اينکه در نيا به جز انجام کارهايي براي فرهنگ‌سازي از ابزار قيمت براي کنترل ميزان مصرف آب استفاده مي کنند، اظهار کرد:۷۰  درصد آب‌هاي شيرين دنيا در کانادا قرار دارد، با اين حال اما قيمت هر متر مکعب آب در يکي از شهرهاي کانادا ۷۰ برابر شهر تهران بوده، در کشوري مانند مالزي که ۱۰ برابر ميزان بارندگي در آن بيشتر از ايران است، قيمت هر مترمکعب آب بيش از ۱۰ برابر ما تخمين زده مي شود.

به گفته مدير عامل شرکت آب و فاضلاب تهران دنيا اين موضوع را با اقتصاد حل کرده است، البته شرايط اقتصادي فعلي کشور اجازه افزايش قيمت آب را نمي دهد اما در يک شرايط مطلوب بايد تعرفه آب افزايش يابد، بخشي از جامعه هيچ گوش شنوايي براي مديريت مصرف ندارد و تنها راهکار آن ابزار قيمتي است.

بختياري اظهار کرد: بالاترين قبض آب در تهران که براي يک واحد در تهران صادر مي‌شود به بالاي ۲۰۰ هزار تومان نمي رسد، اگر همين عدد پنج ميليون شود، قطعا مردم رعايت خواهند کرد، در بسياري از نقاط جهان اين مساله با اقتصاد حل شده و ما نيز بايد به اين سمت حرکت کنيم، هيچ منطقي وجود ندارد که يک عده منابع طبيعي کشور را هدر دهند.

حل مشکل آب در تهران تنها با ابزار قيمت ممکن است
داريوش مختاري- کارشناس ارشد مديريت منابع آبي در اين باره به ايسنا گفت: در حال حاضر ميزان مصرف آب در تهران يک فاجعه است و بايد راه درماني براي آن درنظر گرفته شود که تنها راه حل در شرايط فعلي استفاده از ابزار قيمت و يا فرهنگسازي است.

وي با اشاره به اهميت موضوع ميزان مصرف آب در پايتخت اظهار کرد: اگر از هم اکنون براي اين مساله چاره انديشي نشود با بحران خالي شدن سکنه از کلان شهرها مواجه خواهيم شد لذا بايد به مساله آب به عنوان يک چالش جدي نگاه شود.


اين کارشناس ارشد مديريت منابع آب با بيان اينکه اگر روش هاي کاهش مصرف آب از ۱۰ سال پيش به طور جدي تري پيگيري مي شد اکنون وضعيت اين چنين نبود و اگر امروز نيز به دنبال راهکار براي کاهش مصرف باشيم شرايط بهتر خواهد بود، اظهار کرد: آب بخش مهمي از زندگي است و بايد براي مديريت آن برنامه هاي منسجمي وجود داشته باشد.

مختاري با بيان اينکه اقتصاد آب در ايران دچار مشکل است و بايد راه چاره اي براي اين مهم در نظر گرفته شود، گفت: گرچه تاکنون ايران علي رغم بهره‌برداري بي‌رويه از آب‌خوان‌ها توانسته‌ از بي‌ آبي در امان بماند، اما با پايان‌يافتن ذخاير راهبردي آبخوان‌ها، بي‌درنگ کلانشهرهاي کشور بي‌آب خواهند شد بنابر اين بايد فکر اساسي صورت بگيرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره