نماد آخرین خبر

مهاجرت فعالان صنعت فرش به ترکیه

منبع
ايسنا
بروزرسانی
مهاجرت فعالان صنعت فرش به ترکیه

ايسنا/عضو هيات مديره اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ايران با بيان اينکه در دستکاري بودجه در ابتداي امسال از سوي مجلس، بيمه قاليبافان حذف شد، گفت که هزينه بالاي ورود فرش مستعمل باعث شده توليدکنندگان براي تعمير و خدمات پس از فروش با مشکل مواجه و نيروي کار مرمت کار مجبور به مهاجرت به ترکيه شود.

مرتضي حاجي آقاميري با اشاره به صادرات ۷۲ ميليون دلاري فرش در سال ۱۳۹۸ گفت: آمار کامل صادرات فرش در سال گذشته منتشر نشده، اما آمارهاي چند ماهه نشان مي‌دهد صادرات فرش در سال گذشته نيز بين ۶۰ تا ۷۰ ميليون دلار و تقريبا مشابه سال ۱۳۹۸ بوده است. اين آمار پايين‌ترين ميزان صادرات ۴۰ سال گذشته است. 
وي با بيان اينکه علاوه بر تحريم‌ها برخي موانع قانوني داخلي در کشور براي صادرات فرش دستباف وجود دارد، اظهار کرد: براي مثال در زمينه فرش‌هاي مرجوعي بر اساس ماده ۱۲۱ آيين نامه اجرايي قانون امور گمرکي، برگشت هر کالاي مستعمل به کشور مستلزم پرداخت حقوق گمرکي بوده که پرهزينه است. اين باعث شده فرش‌هاي ايراني که در بازارهاي مختلف انباشته شده، حالا مي‌تواند به کشور برگردد و با ارزش افزوده بيشتري صادر شود، امکان ورود پيدا نکنند و توليدکنندگان براي تعمير و خدمات پس از فروش نيز با مشکل مواجه باشند. 

مهاجرت نيروي کار ايراني به ترکيه

به گفته وي در چنين شرايطي نيروي کار مرمت کار مجبور به مهاجرت به ترکيه شده است. 

بودجه بيمه قاليبافان حذف شد
ميري همچنين گفت که در دستکاري بودجه در ابتداي امسال از سوي جلس شوراي اسلامي، بيمه قاليبافان حذف شده است. اين در حالي است که شوراي نگهبان آن را تاييد کرده بود و در صحن علني مجلس نيز تصويب شده بود، اما کميسيون و هيئت رئيسه مجلس بودجه بيمه قاليبافان را قطع کردند که اين موضوع ضربه بزرگي به صنعت فرش دستباف ميزند. 

وي همچنين با اشاره به تعهد ارزي صادرکنندگان گفت: هنوز تعداد زيادي از کارت‌هاي بازرگاني تعليق است‌. از طرف ديگر پيشنهاداتي که در مورد اصلاح سامانه‌ها ارائه شده بود با وجود پذيرش مسئولان، هنوز انجام نشده است. 

مشکلاتي در تمديد کارت بازرگاني
عضو هيئت مديره اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف با بيان اينکه بسياري از تجار فرش ايران در بازار تهران در حجره هايي که سرقفلي دارند فعاليت مي‌کنند و ملکيت ندارند، تصريح کرد: اين افراد سند مالکيت ندارد و نمي‌توانند کد رهگيري اجاره هم بگيرند که اين موضوع باعث شده کارت بازرگاني آنها تمديد نشود. بنابراين خيلي از اين افراد با اين مقررات از دايره خارج مي‌شوند.

وي همچنين در پاسخ به سوالي درباره وضعيت بازار داخل اظهار کرد: قدرت خريد مردم پايين است و توليد کنندگان در بازار داخل هم نمي‌توانند توفيق داشته باشند. چرا که تورم باعث افزايش قيمت فرش و کاهش قدرت خريد مردم شده است. فرش هم جزو ضروريات خانواده نيست. 
 بر اساس آمار منتشر شده از سوي مرکز ملي فرش ايران، صادرات فرش دستباف در دو ماهه اول امسال نسبت به زمان مشابه در سال گذشته به لحاظ ارزشي ۸۴.۶ درصد و وزني ۲۷۵ درصد رشد داشته است. اما اين آمار طي ۹ ماهه سال ۱۳۹۹ به لحاظ وزني ۱۶.۴ درصد رشد، به لحاظ ارزشي ۴.۹ درصد افت داشته است.

اوايل سال جاري معاون فني گمرک ايران طي مکاتبه اي با وزير صمت از کاهش صادرات فرش دستباف از حدود ۵۰ ميليون دلار در سال ۱۳۹۹ خبر داده و راهکارايي از جمله معافيت صادرات فرش دستباف ايراني از برگشت ارز حاصل از صادرات جهت تسهيل شرايط موجود مطرح کرده است. طبق اعلام گمرک، صادرات اين کالا درسال ۱۳۷۲ به اوج خود رسيده و حدود دو ميليارد دلار بوده  و براي پنج تا هفت ميليون نفرشغل ايجاد  کرد، اما به تدريج کاهش يافته، به طوري که به حدود ۲۴۰ ميليون دلار درسال ۱۳۹۷ و پس از اعمال تحريم ها به ۷۰ ميليون دلار در سال ۱۳۹۸ و ۵۰ ميليون دلار در سال ۱۳۹۹ رسيده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره