نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
اقتصادی

واردات ۱۳۰ میلیون دلار کالا با ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کدام «سایر»؟!

منبع
ايسنا
بروزرسانی
واردات ۱۳۰ میلیون دلار کالا با ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کدام «سایر»؟!

ايسنا/در حالي بانک مرکزي مدعي است که ۴.۶ ميليارد دلار بابت واردات کالاهاي اساسي تامين ارز کرده که در اين بين مشخص نيست ۱۳۰ ميليون دلار را که به نام «ساير» ثبت و بابت آن ارز ۴۲۰۰ توماني پرداخت کرده کدام کالاها را در بر مي‌گيرد. پيگيري‌ها براي دريافت توضيح از بانک مرکزي هم تاکنون بي‌نتيجه مانده است.

 اختلاف بين آمار گمرک ايران و بانک مرکزي در رابطه با جريان تامين ارز واردات هنوز شفاف نشده است. اين در حالي است که بانک مرکزي اعلام کرده از ابتداي امسال تا نيمه تير ماه ۵.۵ ميليارد دلار بابت کالاهاي اساسي تامين ارز انجام داده که ۴.۶ ميليارد دلار آن براي اقلام زير نظر وزارت صمت و کشاورزي براي شش قلم کالاي کشاورزي و اساسي شامل جو (۵۸۰ ميليون دلار)، دانه هاي روغني (۸۸۳ ميليون دلار)، ذرت (۱.۲ ميليارد دلار)، روغن خام (حدود يک ميليارد دلار)، کنجاله سويا (۴۸۳ ميليون دلار) و گندم (۲۲۵ ميليون دلار) بوده است.

بانک مرکزي در کنار اين شش قلم، ۱۳۰ ميليون دلار هم به عنوان «ساير» اعلام کرده است. اما مساله اينجاست که ارز ۴۲۰۰ توماني در حال حاضر فقط محدود به پرداخت شش قلم ذرت، جو، دانه هاي روغني، کنجاله سويا، گندم و روغن خام است و به همراه آن بخشي از بهداشت و درمان را هم در بر مي گيرد. بر اين اساس اينکه اين ۱۳۰ ميليون دلار که به عنوان «ساير» اعلام شده براي کدام يک از اقلام است، وضعيت مشخصي ندارد.

حال اين سوال که آيا اين مبلغ بابت اقلامي که پيش از اين در ليست ارز ۴۲۰۰ توماني بوده اند پرداخت شده يا مربوط به بخشهاي ديگري است، بي پاسخ مانده و نمي توان احتمال اينکه اين مبلغ براي بخش دارو يا واکسن پرداخت شده را مطرح کرد؛ چراکه طبق اعلام بانک مرکزي، از اين ۵.۵ ميليارد دلار تامين ارز شده، بالغ بر ۹۰۰ ميليون دلار مربوط به حوزه بهداشت و درمان بوده است. 

 ۱۳۰ ميليون دلار هر چند که در مقابل مجموع واردات چندين ميليارد دلاري رقم چشمگيري نيست اما در هر صورت همين ميزان ارز ۴۲۰۰ توماني که فاصله آن با ارز نيمايي يا بازار آزاد حدود ۲۵ هزار تومان است، حداقل ۲۰ هزار تومان فاصله و به عبارتي رانت ايجاد مي کند که مشخص کردن نه تنها اين ۱۳۰ ميليون دلار بلکه وضعيت هر يک دلار آن بسيار حائز اهميت خواهد بود.

اما بانک مرکزي عمدتا در پيگيري هايي که از آن بابت تعيين تکليف وضعيت ارز يا ارز واردات مي شود پاسخي ارائه نمي کند و در رابطه با اين رقم ۱۳۰ ميليون دلار نيز پيگيري هاي ايسنا از اين بانک تاکنون  به نتيجه نرسيده است. 

اين در حالي است که در گزارش گمرک ايران اعلام شده که از ابتداي امسال تا نيمه تير ماه ۲۵ قلم کالا در قالب ۴.۵ ميليارد دلار ترخيص شده که فقط ۳.۲ ميليارد دلار آن مربوط به اين شش قلم است و عدد ۱۳۰ ميليون دلار در آمار گمرک ايران ديده نمي شود. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره