نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
اقتصادی

کسری ۱۸ هزار مگاواتی تولید برق در پنج سال آینده

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
کسری ۱۸ هزار مگاواتی تولید برق در پنج سال آینده

باشگاه خبرنگاران/ مديرعامل شرکت مادرتخصصي برق حرارتي گفت: نياز مصرف برق کشور در سال ۱۴۰۵ به حدود ۷۸ هزار مگاوات مي رسد و با کسري ۱۸ هزار مگاواتي در اين زمينه مواجه خواهيم شد.

محسن طرزطلب در وبينار تخصصي "بررسي چشم‌انداز صنعت برق؛ فرصت‌ها و تهديدها" به ارائه تصويري از وضعيت کنوني و آتي حوزه توليد برق کشور پرداخت و افزود: در حال حاضر کل ظرفيت منصوبه نيروگاهي کشور به ۸۵ هزار و ۵۰۵ مگاوات رسيده است که از اين ميزان حدود ۶۹ هزار مگاوات سهم نيروگاه‌هاي حرارتي است.

وي با بيان اينکه ظرفيت ساير نيروگاه‌هاي کشور (برقابي، اتمي، توليد پراکنده، تجديدپذير و...) به ۱۶ هزار و ۵۰۵ مگاوات رسيده است، گفت: در شرايط فعلي ظرفيت منصوبه نيروگاه‌هاي حرارتي متصل به شبکه سراسري ۶۳ هزار و ۷۰۰ و کل ظرفيت عملي نيروگاه‌هاي حرارتي و اتمي به همراه واحد‌هاي DG در حدود ۵۲ هزار مگاوات است.

طرزطلب ادامه داد: در حال حاضر حداکثر ظرفيت عملي نيروگاه‌هاي برقابي و تجديدپذير در بهترين شرايط ممکن بالغ بر ۱۰ هزار مگاوات است؛ بر همين اساس توان توليد برق کشور در شرايط ايده‌آل و استفاده حداکثري از توان توليد برقابي‌ها و بدون خروج واحد‌هاي حرارتي نزديک به ۶۲ هزار مگاوات است.

وي با اشاره به اينکه راندمان کلي نيروگاه‌هاي حرارتي کشور تا پايان سال گذشته به ۳۹ درصد رسيده است، عنوان کرد: ظرف پنج سال گذشته سهم توليد انرژي نيروگاه‌هاي حرارتي به طور متوسط حدود ۹۳ درصد بوده است.

مديرعامل شرکت مادرتخصصي برق حرارتي اضافه کرد: در شرايط فعلي عمر ۵۸ واحد از ميان ۵۸۳ واحد نيروگاهي کشور با ظرفيتي بالغ بر ۱۰ هزار و ۹۶۱ مگاوات به بيش از ۳۰ سال رسيده است.

وي با اشاره به وضعيت توليد و مصرف برق در کشور، گفت: حداکثر توان توليد در سال گذشته ۵۸ هزار و ۴۴۳ مگاوات و نياز به مصرف در اين بازه زماني ۶۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات بوده است؛ در شرايط فعلي نياز مصرف برق در سال جاري به ۶۶ هزار و ۸۰۰ مگاوات رسيده است.

طرزطلب با اشاره به وضعيت پيش‌روي توليد برق در کشور، افزود: براساس پيش‌بيني صورت گرفته نياز مصرف برق کشور در سال ۱۴۰۵ به حدود ۷۸ هزار مگاوات خواهد رسيد که با توجه به ميزان توليد برق فعلي با کسري ۱۸ هزار مگاواتي در اين زمينه مواجه هستيم و بايستي ظرف پنج سال آينده سالانه شاهد افزايش سه هزار مگاواتي ظرفيت عملي و چهار هزار مگاواتي ظرفيت نامي نيروگاه‌هاي کشور باشيم.

مديرعامل شرکت مادرتخصصي برق حرارتي با تاکيد بر اينکه هزينه سرمايه‌گذاري يک نيروگاه سيکل‌ترکيبي هزار مگاواتي حدود ۶۰۰ ميليون يورو است، گفت: با وجود تاکيد بر مديريت مصرف، براي جبران کسري توان توليدي موجود با توجه به نياز مصرف حداقل طي چهار سال آينده نيازمند سرمايه‌گذاري ۱۲ ميليارد يوروئي در صنعت توليد برق کشور همزمان با نگهداري و بهره‌برداري از ظرفيت‌هاي موجود هستيم.

وي با اشاره به چالش‌هاي پيش‌روي توليد برق در کشور، گفت: کمبود سوخت در فصول سرد به ويژه در چهار ماه پاياني سال از جمله مسائلي است که ظرف دو سال اخير توليد برق نيروگاه‌هاي حرارتي را دچار مشکل کرده و احتمالا امسال نيز در فصل پاييز و زمستان براي تامين سوخت نيروگاه‌هاي حرارتي با کمبود و محدوديت مواجه خواهيم شد.

طرزطلب اضافه کرد: علاوه بر اينکه بايستي سالانه حدود چهار هزار مگاوات به ظرفيت نامي نيروگاه‌هاي کشور افزوده شود، بايستي توجه ويژه‌اي به فرسوده بودن واحد‌هاي نيروگاهي و جايگزيني نيروگاه‌هاي جديد به جاي نيروگاه‌هاي قديمي داشته باشيم.

وي با اشاره به اعلام نياز و آمادگي صنايع بزرگ پرمصرف براي سرمايه‌گذاري در حوزه توليد برق به منظور استفاده در مجموعه‌هاي تحت مالکيت صنايع، گفت: پيرو اين اعلام آمادگي مجوز مربوط به احداث ۱۰ هزار و ۵۳۶ مگاوات نيروگاه جديد حرارتي و تجديدپذير توسط صنايع بزرگ صادر شده است.

طرزطلب تاکيد کرد: برق حرارتي همچنين آماده است تا چهار هزار مگاوات از نيروگاه‌هاي گازي خود را براساس قوانين و مقررات در اختيار صنايع قرار داده تا اين واحد‌ها را تبديل به بلوک‌هاي سيکل‌ترکيبي کنند؛ بدين منظور اميدواريم ظرف هفته آينده فراخواني در اين زمينه اعلام شده تا مزايده مربوطه براي ورود سرمايه‌گذاران علاقه‌مند به اين بخش فراهم شود.

مديرعامل شرکت مادرتخصصي برق حرارتي با اشاره به توجه بيشتر مقامات ارشد کشور به سرمايه‌گذاري در صنعت برق و حمايت از بخش خصوصي براي ورود در اين عرصه و جبران کسري‌هاي موجود، گفت: همچنين درصدديم امسال مناقصه خريد تضميني برق با شرايط جديد را بر اساس قانون برنامه ششم توسعه در پنج ساختگاه برگزار کنيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره