وزیر نفت: ساخت خط لوله صلح در خاک پاکستان آغاز شد/ تامین امنیت این خط لوله با هر دو کشور است
تسنيم
بروزرسانی
تسنيم/ وزير نفت از آغاز ساخت خط لوله صادرات گاز ايران به پاکستان موسوم به خط لوله صلح در خاک پاکستان خبر داد و گفت: تامين امنيت اين خط لوله با هر دو کشور است.
رستم قاسمي در بيان نتايج سفر خود به اسلام آباد با اشاره به توافقات صورت گرفته در باره احداث خط لوله صلح در خاک پاکستان گفت: خوشبختانه مذاکرات خوبي بين دوطرف انجام شد و کار احداث خط لوله صلح در خاک اين کشور آغاز شده است.
وي ادامه داد: البته مراسم رسمي براي احداث اين خط لوله با حضور رئيس جمهور دوطرف به زودي برگزار خواهد شد.
قاسمي خاطرنشان کرد: پيش بيني مي شود با جديتي که پاکستاني ها در کار ساخت خط لوله در پيش گرفته اند تا سال 93 احداث اين خط لوله به پايان برسد.
وزير نفت ادامه داد: براساس توافقاتي که انجام شد کار احداث خط لوله توسط يک شرکت پاکستاني و ايراني انجام مي گيرد و دو کشور از خط لوله حفاظت خواهند کرد.
به گزارش تسنيم، هر چند خبرها از دور جديد مذاکرات ايران و پاکستان حاکي از درخواست پاکستان براي کاهش قيمت گاز ايران بود، اما معاون وزير نفت در امور گاز به اين خبرها پايان داد و با تشريح توافقات صورت گرفته بين دو کشور، اعلام کرد: توافقات صورت گرفته در موضوع قرارداد قبلي صادرات گازي ايران به پاکستان همچنان پابرجاست و بهرهبرداري از خط لوله انتقال گاز ايران به پاکستان از دسامبر سال 2014 عملياتي و صادرات گاز ايران به پاکستان به ميزان 21 ميليون و 500 هزار مترمکعب در روز انجام خواهد شد.
جواد اوجي تاکيد کرد: تمام توافقات براساس اسناد قبلي صورت گرفته است و دوطرف بر انجام آن تاکيد کردند.
وي با بيان اينکه از مهمترين موضوعات اين سفر که مورد نظر وزير نفت و هيئت همراه بود، نهايي و قطعي کردن مشارکت ايران در احداث خط لوله ايران- پاکستان در خاک پاکستان بوده است، اظهار داشت: اين خط لوله به طول 710کيلومتر در خاک پاکستان ساخته مي شود.
اوجي يادآور شد: وزير نفت در مذاکره با طرف پاکستاني بر مشارکت شرکتهاي پيمانکار توانمند جمهوري اسلامي ايران در ساخت بخش پاکستاني خط لوله ايران-پاکستان تاکيد و آن را نهايي کردند.
معاون وزير نفت در امور گاز با اشاره به اينکه درباره حجم و قيمت هردو طرف به توافق رسيدند، تاکيد کرد: باتوجه به توانمندي ايران در زمينه دانش و تکنولوژي در صنعت نفت و گاز، طرف پاکستاني بر انتقال دانش فني از سوي ايران تاکيد کرد.
اوجي افزود: با توجه به اينکه در دو، سه سال آينده ظرفيت توليد گاز ايران به دو برابر حجم فعلي خواهد رسيد، با توجه به احداث خط لوله 56 اينچي و قابليت انتقال روزانه 110 ميليون مترمکعب گاز، براي افزايش حجم گاز صادراتي تا سطح 30 ميليون مترمکعب و بيشتر نيز اعلام آمادگي شد.
وي از روند بسيار مثبت احداث اين خط لوله توسط پيمانکاران داخلي اظهار رضايت و ابراز اميدواري کرد که با توجه به پيشرفت بسيار خوب عمليات احداث خط لوله، اين پروژه زودتر از موعد مقرر (سال 2014 ) به بهره برداري برسد.