روز خوب بورس های جهانی

ايسنا/بيشتر شاخص هاي مهم بورسي در جهان صعود کردند.
وزارت خزانه داري آمريکا اعلام کرد کسري بودجه اين کشور در ماه آگوست به ۱۷۱ ميليارد دلار رسيده که اين رقم، ۲۹ ميليارد دلار کمتر از ماه قبل و دو ميليارد دلار کمتر از چيزي بوده است که پيشتر تصور مي شد. با از سرگيري بخش بزرگي از فعاليت هاي اقتصادي، درآمدهاي مالياتي دولت رو به افزايش است و اين مساله در کاهش کسري بودجه حتي در شرايطي که دولت مجبور به حفظ بخش بزرگي از مخارج خود به دليل کرونا است، تاثير زيادي در کمتر شدن کسري بودجه داشته است.
پس از چندين هفته تنش زايي، جو بايدن- رييس جمهور آمريکا- در گفتگوي تلفني با شي جين پينگ- همتاي چيني- بر ضرورت تداوم گفتگوها بين دو طرف تاکيد کرد. از زمان دولت ترامپ و اقدامات تنبيهي متقابل دو طرف عليه يکديگر در حوزه تجاري که به جنگ تعرفه ها معروف شد، مناقشات دو کشور با توجه به سهم قابل توجهشان از اقتصاد جهاني تاثير غير قابل انکاري روي عملکرد بازارهاي مالي داشت و اميد مي رود تلطيف فضاي روابط دو طرف تا حدي نگراني ها را کاهش دهد.
با بيشتر شدن شانس تصويب لايحه حمايتي يک تريليون دلاري، نگراني ها از پيامدهاي تصويب اين لايحه با توجه به اينکه دولت بايدن پيشتر ۳.۵ تريليون دلار در چند مرحله به اقتصاد تزريق کرده بود باعث افزايش نگراني فعالان بازار از سخت تر شدن کار بانک مرکزي آمريکا براي مهار تورم و همچنين کاهش رشد اقتصادي شده است. تحليل گران بانک جي پي مورگان در گزارشي، برآورد خود از رشد اقتصادي آمريکا در سه ماهه سوم سال را به ۲.۹ درصد کاهش دادند.
مرکز آمار اتحاديه اروپا گزارش رشد اقتصادي دومين فصل سال ۲۰۲۱ را منتشر کرد که بر اين اساس، متوسط رشد اقتصادي ۱۹ کشور عضو منطقه يورو و ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا به ترتيب ۲.۲ درصد و ۲.۱ درصد بوده است. اين رشد در مقايسه با رشد سه ماهه قبل در منطقه يورو ۲.۵ درصد و در سطح اتحاديه اروپا ۲.۳ درصد افزايش پيدا کرده است. هم چنين رشد اقتصادي سالانه طي بازه زماني فوق در منطقه يورو به طور متوسط ۱۴.۳ درصد و در اتحاديه اروپا به طور متوسط ۱۳.۸ درصد بوده است.
در بسياري از مناطق جهان روند واکسيناسيون به پيشرفت هاي رضايت بخشي رسيده است: وزارت بهداشت آمريکا اعلام کرد اکنون سه چهارم جمعيت اين کشور دست کم يک دوز واکسن کرونا دريافت کرده اند. در فرانسه با واکسيناسيون تمامي گروه هاي هدف، داشتن گواهي واکسيناسيون براي ورود به اماکن عمومي اجباري اعلام شده است و بسياري از شرکت ها با توجه به روند خوب واکسيناسيون تصميم گرفته اند کارکنان را در ماه هاي پيش رو براي بازگشت حضوري به محيط کار فرا بخوانند.
نرخ بيکاري بزرگ ترين اقتصاد جهان تا پايان ماه آگوست باز هم کاهشي شد و رقم ۵.۲ درصد را ثبت کرد. اين نرخ بيکاري، کمترين نرخ بيکاري اين کشور در ۲۶ ماه اخير است. از آوريل پارسال که نرخ بيکاري آمريکا با رسيدن به ۱۴.۸ درصد رکوردشکني کرد، روند نزولي نرخ بيکاري آمريکا ادامه داشته است. طي اين مدت شمار بيکاران با تغييري محسوس نسبت به ماه قبل به هشت ميليون و ۳۸۰ هزار نفر کاهش پيدا کرد يعني اين رقم ۳۱۸ هزار نفر کمتر شده است.
با وجود کاهش نرخ بيکاري، سرعت ايجاد مشاغل جديد نيز نسبت به ماه هاي قبلي کمتر شده و تداوم اين مساله يک زنگ هشدار براي رسيدن نرخ بيکاري به زير چهار درصد است. طبق يک آمار ديگر، در ماه آگوست اقتصاد آمريکا ۲۳۵ هزار فرصت شغلي ايجاد کرده که اين رقم، کمترين عدد ثبت شده هفت ماه اخير بوده است. ميزان فرصت هاي شغلي ايجادشده به ويژه در شهرهاي کوچک تر، پايين ثبت شده و اشتغال سياه پوستان نيز نسبت به ماه هاي قبلي کمتر شده است.
چين با هدف تقويت نقش بازار سرمايه در رشد اقتصادي تصميم گرفته است يک بازار بورس جديد تاسيس کند. به گفته شي جين پينگ- رييس جمهور چين- مقر اصلي اين بازار در پکن خواهد بود و تمرکز آن روي ورود شرکت هاي کوچک تر چيني به بازار است. رييس جمهور چين با بيان اينکه کشورش متعهد به حمايت از کسب و کارهاي کوچک و متوسط است از در پيش بودن اصلاحات ساختاري جديد خبر داد. در حال حاضر بورس شانگهاي بزرگ ترين بورس در سرزمين اصلي چين است.
تاکنون بيش از ۲۲۵ ميليون و ۷۸۹ هزار و ۳۲۱ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در اين بين چهار ميليون و ۶۴۹ هزار و ۳۳ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بين کشورهاي مختلف، بالاترين تلفات مربوط به آمريکا با ۶۷۸ هزار و ۳۷۲ نفر، برزيل با ۵۸۶ هزار و ۸۸۲ نفر، هند با ۴۴۳ هزار و ۳۷۵ نفر، مکزيک با ۲۶۷ هزار و ۷۴۸ نفر و پرو با ۱۹۸ هزار و ۷۶۴ نفر بوده است.
ديويد اسپيکا - کارشناس ارشد سرمايه گذاري در موسسه گايد استون کپيتال - گفت: به صورت کلي، تمايل معامله گران به فروش سهام خود با بهبود چشم انداز اقتصادي خيلي کمتر از قبل شده است. با اين حال ريسک هاي زيادي وجود دارد که مي تواند روند را به طور کامل معکوس کند: گونه دلتا ويروس کرونا نيز با توجه به قدرت سرايت بالايش به يک نگراني مهم تبديل شده است. ما نگراني هاي تورمي و احتمال افزايش تنش ها بين چين و آمريکا را نيز کماکان داريم.

















