روایتی از کسانی که در ترکیه و دبی خانه خریدند

ايسنا/ رييس اتحاديه مشاوران املاک با بيان اينکه وعده اقامت با خريد آپارتمان در ترکيه و دوبي، سرابي است که بعضي هموطنان عزيز گرفتارش ميشوند گفت: به دليل مشکلات زندگي، نبود شغل و فشارهاي اقتصادي در ترکيه، دوبي يا قبرس بسياري از هموطنان مجبور به ترک اين کشورها شدند؛ به طوري که در فرودگاه دوبي خودروشان را رها کرده و آمدند و ديگر سراغي از آپارتمان خود نگرفتند.
مصطفيقلي خسروي اظهار کرد: آدم دلش ميسوزد که سرمايههاي ايرانيان عزيز به خريد آپارتمان و ملک در ترکيه اختصاص پيدا ميکند و بسياري از آنها مالباخته ميشوند. در تبليغات شبکههاي ترکي و عربي طوري وانمود ميشود که در ترکيه يا دوبي همه چيز گل و بلبل است و با وعده اقامت، سرمايهها را از ديگر کشورها جذب ميکنند اما بارها پيش آمده که اين کشورها به بهانههاي مختلف از دادن اقامت امتناع ميکنند و قوانين با تغيير مسئولان آن کشورها عوض ميشود.
راهکارهاي ترکيه براي ندادن اقامت
وي افزود: در ترکيه دو نوع سند ارايه ميشود که يکي از طرف شهرداري و ديگري سند ثبتي است. وقتي خانه را به يک فرد خارجي ميفروشند بعضا دولت ميگويد که اين سند شرايط دريافت اقامت را ندارد يا اينکه ميگويند شما بايد چند سال اينجا بمانيد و بعد اقامت دريافت کنيد. به هر حال هزينههاي زندگي در آنجا زياد است و شغل چنداني براي ايرانيها وجود ندارد. بنابراين در بسياري موارد با دريافت نصف يا يک سوم پول خانه خود مجبور به بازگشت ميشوند.
رييس اتحاديه مشاوران املاک با بيان اينکه در دوبي، قبرس و گرجستان نيز مشکلات اينچنيني براي ايرانيها ايجاد شده است گفت: بعضي هموطنان ما خودروشان را در فروگاه دوبي گذاشتند و آمدند؛ زيرا فشارهاي اقتصادي به آنها وارد شد و تعدادي از افراد حتي به زندان افتادند. برخي افراد حتي براي پيگيري وضعيت ملک خود ديگر به دوبي نرفتند.
خسروي تاکيد کرد: کشورهاي منطقه بازيهاي اقتصادي را بلدند و از ناآگاهي شهروندان ديگر کشورها درباره اوضاع کشور مقصد سوءاستفاده ميکنند. ايران از نظر آب و هوا، امنيت و فرهنگ بسيار بهتر از ساير کشورهاست. ما در کشور چهار فصل زندگي ميکنيم که بسياري از اتباع کشورهاي حاشيه خليج فارس دلشان ميخواهد در ايران آپارتمان و ويلا خريداري کنند؛ چرا که شيفته فرهنگ و آب و هواي ايران هستند.
معاملات در شمال تهران به يک سوم معاملات ايرانيها در ترکيه رسيد
وي تصريح کرد: تعداد معاملات ماهيانه در شميرانات به حدود يک سوم تعداد خانههايي که ايرانيان هر ماه در ترکيه خريداري ميکنند رسيده است؛ ماه گذشته ۲۵۹ فقره خريد مسکن در منطقه ۱ تهران داشتيم در حالي که ايرانيها حدود ۷۰۰ خانه در ترکيه خريدند. اين فاجعهاي است که بعدا صدايش در ميآيد. درست است که ترکيه کشور همسايه و دوست ماست ولي معمولا قوانين و مقررات آن با تغيير روسا عوض ميشود. هيچ تضميني وجود ندارد که دولت بعدي، املاک ايرانيان مقيم ترکيه را مصادره نکند. ممکن است به قدري ماليات براي خانه وضع کنند که رقمش از ارزش ملک بالاتر باشد.
رييس اتحاديه مشاوران املاک با توصيه به هموطنان براي خريد مسکن در ايران گفت: خريد مسکن، امنترين سرمايهگذاري در ايران است و همواره سرمايه را در مقابل تورم مصون نگه ميدارد. از قديم ميگفتند ملک را بخر پنج سال نگه دار بعد از پنج سال، ملک تو را نگه ميدارد. چرا هموطنان عزيز بايد به کشورهاي اطراف بروند و سرمايه خود را از دست بدهند؟
خسروي با بيان اينکه خطرات خريد مسکن در کشورهاي اطراف را بارها گوشزد کردهام خاطرنشان کرد: در قبرس و گرجستان موارد متعدد کلاهبرداري به بهانه اقامت را شاهد بوديم. مواردي مثل ساختن سند صوري، فروش آپارتمان با چند برابر قيمت واقعي يا فروش خانه در اطراف شهرها که از هيچ امکاناتي برخوردار نبوده از جمله مشکلاتي بوده که براي هموطنان ايجاد شده است.