داستان همیشگی کاشت کشاورز و برداشت دلال

باشگاه خبرنگاران/ رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: هم اکنون وضعیت به گونهای است که تمام زحمتهای تولید محصولات کشاورزی بر دوش زارعان و کشاورزان است اما سود این تلاش به جیب دلال میرود و این مسئله در مورد تمام محصولات دیده میشود و میتوان با کشاورزی قرادادی تا حدود زیادی از آن کاست.
وی ادامه داد: برای دستیابی به اهداف خوداتکایی پس از انعقاد قرارداد بین کشاورز و شرکت، کود، سم و بذر مورد نیاز کشاورزان باید تامین شود. در پایان محصول تولیدی کشاورزان را خریداری میکنند.
پیشه ور گفت: اعتقاد ما بر آن است که کشاورز میکارد و دلال درو میکند. کشاورز مطمئن است با کشت قراردادی محصول روی دستش نمیماند چرا که برای تحقق این هدف و اجرای کشت قراردادی، قیمتها از سال قبل باید مشخص شود.
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: اعتبار بخشی پروانههای کشاورزان یکی از وظایف نظام صنفی است که اعتبار سنجی پروانههای نظام صنفی مرجع خوبی خواهد بود چرا که در شرایط فعلی آمارها خود اظهاری است که امیدواریم در سال آینده محقق شود.
این مقام مسئول گفت: با اجرای کشت قراردادی میتوان پیش بینی راجع به عملکرد در واحد سطح داشت که به آمار واقعی نزدیک است، اما مشروط بر اینکه تمامی کشاورزان اطلاعات در سامانه بارگذاری میشوند.
رئیس نظام صنفی کشاورزی ادامه داد: در مواقعی که پرتقال و سیب پای درخت میماند که دلال با کمترین قیمت خریداری و با بالاترین نرخ عرضه میکند.
پیشه ور گفت: در شرایط فعلی نمیدانیم چه تعداد از کشاورزان برای سال آینده میخواهند دانه روغنی بکارند و آمار اعلامی خوداظهاری است که در تصمیم گیریها ما را دچار مشکل میکند.