رکورد حراج تهران با ۱۵۸ میلیارد فروش شکسته شد



ایسنا/پانزدهمین دوره حراج تهران عصر روز جمعه ـ ۲۴ دی ماه ۱۴۰۰ ـ آغاز به کار کرد و در مجموع به فروش ۱۵۸ میلیارد و ۸۹۰ میلیون تومان دست یافت.
این مراسم که عصر دیروز با اجرای حسین پاکدل و با حضور علیرضا سمیعآذر (مدیر حراج تهران) و جمع محدودی از نمایندگان رسانهها و فعالان حوزهی هنرهای تجسمی و خریداران آثار همراه بود.
۸۰ اثر از ۶۰ هنرمند در این دوره از حراج تهران شرکت داشتند که از این تعداد ۳۵ اثر با قیمت پایه بالای یک میلیارد تومان برآورد شده بودند.
عنوان گرانترین اثر حراج به چه کسی رسید؟
در پانزدهمین مراسم حراج تهران عنوان گران ترین اثر، به پرویز تناولی اختصاص پیدا کرد که مجسمه اش به رقم ۱۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به فروش رسید.
پرویز تناولی اگرچه عنوان گرانترین اثر حراج را به خود اختصاص داد، اما بهغیر از این هنرمند به ترتیب طراحی روی شیشهی منیر فرمانفرماییان با ۱۳ میلیارد و اثری بدون عنوان از سهراب سپهری به قیمت ۱۱ میلیارد و ۸۰۰ تومان و همچنین اثری از حسین زندهرودی به قیمت ۱۱ میلیارد پس از تناولی به عنوان گرانترین آثار فروخته شدهی این دوره از حراج شناخته میشوند.
این ارقام در حالی به ثبت رسیده است که در حراج سیزدهم فروش اثری از آیدین آغداشلو به قیمت ۱۲ میلیارد تومان بسیاری را شگفت زده کرده بود.
شاعر نشسته ـ گران ترین اثر حراجی پانزدهم
آثار کدام هنرمندان بالای یک میلیارد به فروش رفتند؟
در پانزدهمین دوره حراج تهران، تعداد قابل توجهی از آثار اگرچه لقب گرانترین اثر به آنها تعلق نگرفت؛ اما بالای یک میلیارد به فروش رسیدند.
از جمله هنرمندانی که آثارشان در این دوره بالای یک میلیارد تومان به فروش رسید، میتوان به نصرالله افجهای، محمدعلی ترقیجاه، رضا درخشانی، عبدالرضا دریابیگی، قاسم حاجیزاده، ژازه تباتبایی، صادق تبریزی، محمد احصایی، سهراب سپهری، مسعود عربشاهی، محسن وزیریمقدم، ایرج اسکندری، سیراک ملکونیان، حسین کاظمی، کوروش شیشهگران، منصور قندریز، فریده لاشایی، پرویز کلانتری، جعفر روحبخش، توکل اسماعیلی، منوچهر یکتایی، ناصر عصار، بهمن محصص، بهمن دادخواه و ابوالقاسم سعیدی اشاره کرد.
اثر بدون عنوان سهراب سپهری / تاریخ خلق اثر دهه ۱۳۴۰
نقطه قابل ذکر این دوره از حراج چه بود؟
این دوره از حراج به دو دلیل در مقایسه با دوره چهاردهم و حتی دوره های قبلی اهمیت دارد. اول به دلیل اینکه تمامی آثار ارائه شده خریداری شدند و دوم افزایش رقم کلی فروش در مقایسه با دوره قبل است.
چهاردهمین دوره حراج تهران با مجموع فروش ۴۲ میلیارد و ۷۱۸ میلیون تومان به پایان رسیده بود که رقم فروش در مقایسه با حراج سیزدهم به کمتر از نصف رسیده بود.
علیرضا سمیعآذر ـ مدیر حراج تهران ـ در همین راستا به خبرنگار ایسنا گفت: «این دوره حراج نشان میدهد که هنوز هم مجموعهداران آثار هنری و به طور کلی مراکز هنری علاقه ویژهای به اساتید مدرنیست ایران دارند و وقتی که آثار شاخص آنان در حراج ارائه شود، رقابت بالایی برای به دست آوردن آنان شکل خواهد گرفت.»