پیش بینی قیمت دلار برای فردا
تجارت نیوز/ قیمت دلار در هفته سوم فروردین ۱۴۰۲ در پله اول کانال پنجم نوسان داشت. این اسکناس آمریکایی روزهای نیمه تعطیل نوروز را با روند صعودی آغاز کرد.
برخی معاملهگران بازار ارز پیشبینی کرده بودند قیمت دلار از نیمه کانال پنجم عبور میکند. اما بعد از تعطیلات نوروز متعاقب اخبار مساعد سیاسی، قیمت دلار در روند نزولی قرار گرفت.
با این وجود تحلیلگران اقتصادی معتقدند تغییر کانال دلار در مسیر نزولی نیازمند اخباری با قدرت مذاکرات برجام است. هر چند در هفتههای گذشته برخی رسانهها توافقات سیاسی و اقتصادی با کشورهای همسایه را جایگزین تاثیر برجام بر بازارهای مالی عنوان کردند، اما به نظر میرسد اسکناس آمریکایی چشمانتظار گسترش و بهبود روابط کشور با کشورهای اروپایی و آمریکایی است تا دست پایین را بگیرد.
بازی دلار در کف کانال پنجم
روز گذشته (پنجشنبه ۲۴ فروردین) قیمت دلار نسبت به روز کاری قبل ۲۰۰ تومان ارزانتر شد. فعالان بازار ارز معتقدند تعطیلی روز چهارشنبه باعث شده معاملهگرانِ باتجربه، داراییهای خود را در روزهای بینالتعطیلی در معرض ریسک قرار ندهند و معامله خاصی نکنند.
هر چند در دو هفته گذشته با تغییر قوانین و مقررات فروش دلار توافقی تقاضای خرید به پایینترین سطح خود رسیده است.معاملهگران میگفتند دلار در بازار آزاد برای خرید و فروش کم است.
قیمت دلار در مرکز مبادله ارز و طلا نیز طی یک هفته گذشته در حدود هزار تومان افزایش قیمت داشت. در این مرکز، روز شنبه ۱۹ فروردین دلار ۴۰ هزار و ۶۳۹ تومان کشف قیمت شد و تا روز پنجشنبه ۲۴ فروردین به قیمت ۴۱ هزار و ۷۱۳ تومان رسید. این هفته دلار توافقی در کانال ۴۳ هزار تومانی نوسان داشت.
بازار در کوتاهمدت آرام است
کارشناسان اقتصادی روند قیمت دلار در روزهای آینده و در کوتاهمدت را مشابه هفته اخیر میدانند. آنها با اشاره به عدم امکان تغییر مولفههای اقتصادیِ موثر بر قیمت دلار در کوتاهمدت میگویند: «تا اخبار و سیگنال قوی روانه بازار نشود، دلار در کانالهای پایینتر قیمتی قرار نمیگیرد. از سوی دیگر باید امید داشت اخبار نامساعد نیز روانه بازار نشود.»
اگرچه پیشبینیهای کوتاهمدت، بازار ارز را باثبات میداند اما پیشبینیهای میانمدت و بلندمدت بر افزایش قیمت دلار تاکید دارد.
در مجموع میتوان گفت از نگاه کارشناسان اقتصادی قیمت دلار در کوتاهمدت تغییر چشمگیری نخواهد داشت و نوسانات محدودی را تجربه میکند. اما در میانمدت و بلندمدت، شاخصهای اقتصاد کلان از جمله نقدینگی، تورم و کسری بودجه بر قیمت دلار اثر میگذارد و آن را وارد فاز افزایشی میکند. مگر اینکه دولت اصلاحاتی را در برنامه اقتصادی خود اعمال کند.