درنگی بر آنچه در نشست خبری جشنواره موسیقی فجر گفته شد
اعتماد/ نشست خبری چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر دیروز شنبه 6 بهمن در تالار وحدت برگزار شد. در این نشست رییس، دبیر، دبیر اجرایی و مدیر روابط عمومی این رویداد حضور داشتند.
احمد صدری، رییس جشنواره، برگزاری این نشست در روز آواها و نواها و در روزی موسیقایی به یاد صفیالدین ارموی، از نظریهپردازان موسیقی ایرانی را مایه مسرت دانست و گفت: در این جشنواره تلاش میکنیم که روی موسیقی جدی، هنری و حضور هنرمندان در حوزههای مختلف تمرکز کنیم.
در ادامه این نشست رضا مهدوی دبیر جشنواره با بیان اینکه از دو دوره پیش که دبیر این جشنواره بوده تلاش بر این داشتهاند که عنوان بینالمللی برجایگاه بالنده این جشنواره برگردد و جشنواره موسیقی فجر در عرصه بینالملل شناخته شده است.
او برگزاری جشنواره را یک بحث کلان عنوان و خاطرنشان کرد: مهمترین نکته موضوع بینالمللی بودن جشنواره موسیقی است و خوشبختانه بعد از چهل دوره برگزاری جشنواره موسیقی فجر، این رویداد در عرصه بینالملل به درستی شناخته شده و اکنون به موقعیت رقابتی شدن در بخش بینالملل رسیده است. امید است در دورههای آتی بتوانیم بخش بینالملل را با حضور استادان موسیقی ایرانی و خارجی نمایندگی و به قضاوت و داوری بنشینیم. وی ضمن اشاره به ارتقای کیفی بخش کودکان به صورت اجراهای تکنوازی افزود: بخش بانوان و کودکان در این دوره از جشنواره از لحاظ کیفی احیا و ارتقا پیدا کرده است. مهدوی ادامه داد: در این دوره از جشنواره برای کودکان بخش تکنوازی را در نظر گرفتیم تا تکنیکها و هنر نوازندگی آنها به درستی دیده شود. وی بر لزوم احیای هنر موسیقی بانوان تاکید کرد و در این باره ادامه داد: در بخش بانوان نیز اجراهای ویژهای را در فرهنگسرای نیاوران در دو سانس تدارک دیدهایم. در واقع در نظر گرفتن دو سانس و ساعت متفاوت برای بانوان در فرهنگسرای نیاوران به جای ساعت 30: 14 در تالار وحدت، موجب احیای هنر ارزشمند موسیقی نزد بانوان و دیده شدن
این گونه شده است زیرا طبق آمار، بانوان در زمینههای مختلف آموزشهای بسیاری به صورت دانشگاهی و همچنین آموزشگاهی دیدهاند و بنابراین باید فرصت دیده شدن و شنیده شدن موسیقی بانوان به آنها اعطا شود. از همین رو در نظر داریم علاوه بر جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، فرهنگسرای نیاوران را به عنوان یک پایگاه ثابت برای احیای موسیقی بانوان اختصاص دهیم.
مهدوی از برگزاری شب استادان موسیقی در جشنواره نیز خبر داد و گفت: استادان موسیقی ایران جایگاه خود را دارند اما باید فرصتی برای انتقال تجربه بزرگان به هنرمندان جوان فراهم شود، به همین دلیل شب موسیقی استادان این مهم را اجرایی میکند.
دبیر جشنواره چهلم موسیقی فجر با اشاره به تاریخچه جشنواره باربد خاطرنشان کرد: هنرمندانی همچون شهرام ناظری، پشنگ کامکار و علیرضا افتخاری از دل این رویداد متولد شدند. احمد صدری در تکمیل صحبتهای دبیر جشنواره گفت: تلاش داریم زمینههای انتشار آثار منتخب را فراهم کنیم.
در ادامه نشست محمدعلی مرآتی، دبیر اجرایی جشنواره درباره بودجه تخصیص داده شده، گفت: مبلغ 18 میلیارد تومان بودجه برگزاری این جشنواره در نظر گرفته شده است که این رقم نسبت به سال گذشته رشد 40 درصدی داشته است. قیمتگذاری بلیتها هم براساس قابلیتهای هنری و توجه ویژه هنرمندان و عدالت شنیداری بر موسیقی کلاسیک و ایرانی صورت گرفت که در این راستا ذائقهسازی مخاطب براساس کیفیت اجرا صورت گرفت.
مرآتی هم از گروه ویژه تصویری برای ساخت تیزر و مستندسازی برنامهها و نیز اضافه شدن سالن وزارت کشور به سالنهای جشنواره خبر داد.
در پایان پوستر چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر رونمایی شد. انوشیروان مانی، طراح پوستر و تندیس جشنواره توضیح داد که برای طراحی پوستر از شعر مطرب عشق عجب ساز و نوایی دارد، بهره برده و تصویری از مرغ هزاردستان را در طراحی پوستر و تندیس به کار برده. او گفت: این پوستر نمایانگر رویکرد نوین جشنواره در کنار حفظ هویت موسیقی ایرانی است.