جشنواره فجر؛ پلی به آینده هنری موسیقی جوان
![جشنواره فجر؛ پلی به آینده هنری موسیقی جوان](https://app.akharinkhabar.ir/images/2025/02/11/28f38701-a744-4715-9475-92906b9385c6.jpeg)
خراسان/ چهلمین جشنواره موسیقی فجر از امروز آغاز میشود و به مدت یک هفته هنرمندان این عرصه در سراسر کشور به هنرنمایی میپردازند. موسیقی سنتی و مقامی یکی از بخشهایی است که هنرمندان برجسته کشور در آن بخش به اجرای برنامه میپردازند. استان خراسان نیز امسال در اولین تجربه برگزاری جشنواره موسیقی فجر به برپایی این رویداد مهم اقدام کرده است. در ادامه دیدگاههای برخی از پیشکسوتان موسیقی مقامی خراسان را که امسال در این جشنواره حضور دارند میخوانیم:
حسن کیانینژاد، پیشکسوت موسیقی مقامی خراسان:
اجرای موسیقی زنده و کسب تجربه از طریق حضور در این جشنواره، تأثیر بسزایی در تقویت تواناییهای هنرمندان دارد. تجربه کار گروهی و امکان کشف استعدادهای نوظهور از دستاوردهای مهم این جشنواره است. باید راه برای حضور تمام سبکها در جشنواره باز باشد و شرط حضور را بالاترین کیفیت و بهترین رتبههای هر سبک قرار بدهند. حضور همه سبکها میتواند مخاطبان با سلایق مختلف را جذب و از این طریق جایگاه سبکهای مختلف را تقویت کند.
هادی قاسمی، سرپرست گروه موسیقی بیداد کاشمر:
بسیار بهتر بود اگر این جشنواره در شهرهای مختلف استان برگزار میشد و گروههای موسیقی میتوانستند در بیش از یک شهر اجرا داشته باشند. ای کاش از گروههای موسیقی استانهای دیگر نقاط کشور هم در این جشنواره دعوت میشد تا این دورهمی اهالی موسیقی بزرگتر و جذابتر برگزار شود. با این حال، ما این اتفاق را به فال نیک میگیریم، چرا که چنین مراسمی که دغدغه دریافت مجوز و تشریفات اداری طولانی را از روند اجرای گروههای کوچک حذف میکند، میتواند اثر به سزایی در دیده شدن گروهها و پیشرفت آنها داشته باشد.
حیدر سلیمانی، سرپرست گروه موسیقی حاج قربان سلیمانی:
گروه موسیقی ما متشکل از نوههای شادروان استاد حاج قربان سلیمانی با هدف زنده نگاه داشتن میراث هنری آن مرحوم در طی ۳۰ سال گذشته جشنوارهها و فستیوالهای متعددی در داخل و خارج از کشور به اجرای برنامه پرداخته است. منطقه خراسان اساتید به نام بسیاری در حوزه موسیقی دارد، برگزاری مستمر جشنوارههای اینچنینی اولاً سبب حضور بیش از پیش این اساتید روی صحنه اجرا و آشنایی مردم با آنها شده و ثانیاً سبب میدان یافتن هنرمندان جوان و تازهکار و کشف استعدادهای نوین برای ادامه راه هنر خواهد بود. در صورت استمرار این برنامهها، میتوانیم امیدوار باشیم هنرمندان جدید و نسلهای نوظهور موسیقی امیدوار به ادامه راه شوند و ماندن در شهر و دیار خود را به مهاجرت به نیت پیشرفت ترجیح دهند. به این ترتیب، از مدیران و دستاندرکاران امور هنری تقاضا داریم ترتیبی اتخاذ کنند تا جشنواره موسیقی با این کیفیت به طور مستمر و هر سال برگزار شود.