نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
موسیقی

خنثی‌سازی ایران‌ هراسی با جشنواره‌های موسیقی

منبع
خراسان
بروزرسانی
خنثی‌سازی ایران‌ هراسی با جشنواره‌های موسیقی

خراسان/ به بهانه برگزاری چهلمین جشنواره موسیقی فجر و حضور تعدادی از سرشناس‌ترین موسیقی‌دان‌ها و خوانندگان بین‌المللی نگاهی گذرا به تأثیر این رویداد بر مناسبات بین‌المللی کشورمان با دیگر کشورها داشته‌ایم 

موسیقی همواره از دیرباز به عنوان یکی از ابزارهای قدرتمند برای انتقال پیام‌ها و تبلیغ افکار مختلف شناخته می‌شود. بی تردید هرچه گستره اجرای موسیقی به سمت و سوی اجراهای بین‌المللی برود، تأثیرات آن در معرفی فرهنگ و تمدن یک کشور به دیگر کشورها بیشتر و عمیق‌تر خواهد شد. تصور کنید تعداد زیادی از خواننده‌ها و گروه‌هایی که طرفداران بی‌شماری در کشورهای خود دارند، به یک جشنواره موسیقی بین‌المللی بروند. وقتی این هنرمندان به کشور خود بازمی‌گردند، حتماً حرف‌های نگفته زیادی برای مردم کشورشان خواهند داشت و تجربیات جدید خود را با دیگران به اشتراک می‌گذارند.این گزارش به بهانه چهلمین دوره جشنواره موسیقی فجر در ایران که از ۲۳ بهمن آغاز به کار کرده و تا ۲۹ بهمن ادامه دارد، نوشته شده است. اگرچه نقدهایی به نوع اجرای این جشنواره وارد است که در فرصت‌های بعدی به صورت مفصل به آن ها می‌پردازیم، اما این نکته را نباید نادیده گرفت که این جشنواره و حضور گروه‌های بین‌المللی می‌تواند کمک زیادی به معرفی هرچه بیشتر صلح دوستی و فرهنگ وهنر هزاران ساله ایرانیان به دیگر کشورها داشته باشد.در دنیای امروز که تعدادی از کشورهایی که قدرت رسانه‌ای را در دست دارند با کشورمان سر دشمنی برداشته‌اند و به ترویج ایران‌هراسی می‌پردازند، ابزار قدرتمند موسیقی می‌تواند نقش مؤثری در آگاه‌سازی مردم نسبت به فرهنگ و تمدن و صلح‌دوستی ایرانیان و کاهش این نگرانی‌ها در سطح جهانی ایفا کند. هر گروه موسیقی بین المللی که در این جشنواره‌ها شرکت می‌کند، یک تریبون تبلیغاتی مهم برای معرفی فرهنگ و هنر ایران به مردم کشور خود به شمار می‌آید و باید از این فرصت به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.در ادامه به انعکاس نظرات برخی از هنرمندان شناخته‌شده در سطح بین‌المللی که تا امروز در جشنواره موسیقی فجر اجرای برنامه داشته‌اند، می‌پردازیم.

جمال علی‌اف: موسیقی پل ارتباطی میان ملت‌ها
جمال علی‌اف، نوازنده ویولن‌سل و آهنگ‎ساز جوان ترکیه‌ای که توسط فاضل سی به عنوان «یکی از بزرگ‌ترین ویولن‌سل نوازان نسل خود» معرفی شده است، امسال در این جشنواره حضور دارد. او همراه با اس داغستان، نوازنده پیانو از ترکیه، در قالب دونوازی و در حوزه موسیقی کلاسیک معاصر و با تکیه بر ریشه‌های موسیقی کلاسیک، روی صحنه می‌رود. علی‌اف در یکی از مصاحبه‌هایش گفت: «والدینم خیلی چیزها درمورد موسیقی ایرانی می‌دانند. هنوز بستگان زیادی در ایران داریم و من بارها نام هنرمندان ایرانی را از پدرم شنیده‌ام. می‌دانم آرشیو موسیقی ایران در ایران بسیار غنی است. به موسیقی ایران علاقه زیادی دارم و احتمالاً در آینده فرصت‌هایی برای این نوع تلفیق‌ها خواهم داشت.»

موسیقی و تبادل فرهنگی کشورها
دومین شب از جشنواره چهلم موسیقی فجر نیز میزبان اجرای دنیل کاسارس، گیتاریست برجسته اسپانیایی بود. تأثیر تشویق‌ها و همراهی ایرانیان حاضر در سالن و آشنایی آن‎ها با موسیقی اسپانیا بر اجرای دنیل مشهود بود تا جایی که کاسارس با لبخندی صمیمانه در میانه اجرا بیان کرد: «این نخستین بار است که به ایران سفر می‌کنم و امیدوارم آخرین بار نباشد. از این که می‌توانم موسیقی فلامنکو را با شما به اشتراک بگذارم، بسیار خوشحالم.»
همچنین آنتونیو سانچس بندیتو گاسپار، سفیر کشور اسپانیا درباره حضور هموطنش در جشنواره موسیقی فجر گفت: «حیف است کاسارس به این زودی از ایران می‌رود. اگر بیشتر می‌ماند حتماً از مهمان‌نوازی معروف ایرانی لذت می‌برد. انتظار نداشتم شناخت از موسیقی اسپانیا در ایران این قدر بالا باشد. موسیقی می‌تواند در تبادل فرهنگی بین دو کشور مؤثر باشد و فرهنگ‌های مختلف را به یکدیگر نزدیک کند. زبان موسیقی طوری است که نیازی به کلام ندارد و نوازنده و مخاطب، با ملیت‌ها و فرهنگ‌های مختلف، می‌توانند حرف هم را از طریق موسیقی و کلاً هنر، بفهمند.»
موزیسین سرشناس جهانی روی صحنه فجر چهلم
لئو روخاس، نوازنده و موسیقی‎دان سرشناس جهانی که با لقب «پسر خورشید» شناخته می‌شود، نیز یکی دیگر از نوازندگان خارجی است که در این جشنواره شرکت می‌کند. روخاس با اجرای قطعاتی مانند «چوپان تنها» و «قلب گرگ»، آواهای تسکین‌دهنده فلوت بومیان آمریکا را به مخاطبانش ارائه می‌دهد. او که تا امروز چند باری به ایران آمده نیز بی‌گمان در معرفی فرهنگ ایرانی به دیگر کشورها می‌تواند گام‌های موثری بردارد.
تأثیر موسیقی بر کاهش ایران‌هراسی
در دنیای امروز که برخی از کشورها با ایران سر دشمنی دارند و از ابزارهای قدرتمند خبری برای ترویج ایران‌هراسی استفاده می‌کنند، موسیقی می‌تواند نقش مؤثری در آگاه‌سازی مردم و کاهش این نگرانی‌ها ایفا کند. هر گروه موسیقی که در این جشنواره‌ها شرکت می‌کند، یک تریبون تبلیغاتی مهم برای معرفی فرهنگ و هنر ایران به مردم کشور خود به شمار می‌آید و باید از این فرصت بهره‌برداری کرد.
اجراهای بین‌المللی فرصتی برای صلح دوستی
البته باید به این نکته اشاره کرد که خارج از جشنواره موسیقی فجر، نوازندگان و خوانندگان فراوانی با گروه‌های بین‌المللی اجراهایی داشته‌اند که از جمله این خوانندگان و نوازندگان می‌توان به اجراهای متعدد استادان حسین علیزاده، کیهان کلهر، علی رهبری، همایون شجریان، علیرضا قربانی، علی قمصری، وحید تاج و تعداد زیادی از خوانندگان پاپ ایرانی اشاره کرد.
استفاده بهینه از چنین رویدادهایی و دعوت از گروه‌های موسیقی بین المللی، می‌تواند نقش مهمی در ترویج فرهنگ و هنر ایران و ارتقای روابط بین‌المللی داشته باشد. همان‌طور که رضا مهدوی، دبیر جشنواره موسیقی فجر، بیان کرده است، این جشنواره فرصتی برای نمایش قدرت هنر ایران به جهانیان است و امیدواریم تأثیرات مثبتی بر ترویج فرهنگ و هنر ایران داشته باشد.
 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

خنثی‌سازی ایران‌ هراسی با جشنواره‌های موسیقی

خنثی‌سازی ایران‌ هراسی با جشنواره‌های موسیقی
00:00
00:00
خنثی‌سازی ایران‌ هراسی با جشنواره‌های موسیقی
1 / 1
خنثی‌سازی ایران‌ هراسی با جشنواره‌های موسیقی
00:00
00:00
0 MB