حاشیههای آقای پُرحاشیه؛ خط و نشان چاوشی!
خراسان
بروزرسانی
خراسان/ محسن چاوشي طي اين سال ها، آن قدر کارهاي خوب و شنيدني از خود منتشر کرده است که ديگر همه او را يکي از قطب هاي قدرتمند موسيقي کشورمان مي دانند. شايد خيلي ها دليل موفقيت محسن را صداي متفاوتش بدانند اما اين تمام ماجرا نيست! او به سبک خودش آهنگ مي سازد و مي خواند. به خاطر شرايط کاري پدرش که کارمند شرکت نفت بود، در خرمشهر متولد مي شود و فرزند آخر يک خانواده هفت نفره است. جنگ ايران و عراق او را به کرمانشاه، مشهد و تهران مي کشاند. شهرهايي که انگار براي او خاطره ساز بوده اند. او در مرور همين خاطرات به تازگي ويدئوي کوتاهي از محل زندگي خود در مشهد در محله اي مخصوص جنگ زده ها که به شهرک عرب ها معروف است، منتشر کرد. زندگي حرفه اي محسن چاوشي از روزي که يک خواننده زير زميني بود تا امروز که يکي از خواننده هاي محبوب سبک پاپ و راک است، دستخوش حاشيه هاي زيادي بوده است. حاشيه هايي که يکي از آن ها در همين روزها دارد اتفاق مي افتد، تهديد محسن چاوشي درباره مجوز آلبومش و انتشار قطعاتي از آن در حالي که هنوز مجوز وزارت ارشاد ندارد. او از صفحه اينستاگرام خود به عنوان يک تريبون رسمي و اختصاصي استفاده مي کند، به طوري که اگر هر کدام از حاشيه هاي او را پيگيري کنيد به اين صفحه مي رسيد. انگار اين صفحه جاي گفت و گوهاي او با مطبوعات را گرفته است. حال با توجه به احوالات او در دوران موسيقايي اش، تمام حاشيه هايي را که يک سر آن به «محسن چاوشي» مي رسد، بررسي کرديم.
روزهاي زيرزميني چاوشي
علاقه محسن چاوشي به موسيقي، شايد به دوره نوجواني اش برگردد. اما دوره سربازي مقطعي از زندگي اوست که موسيقي را براي او جدي تر کرد. او در اين دوره جزو يگان موسيقي بود و ساکسيفون آلتو مي زد. ماجرا از همان جا شروع شد و آشنايي با چند فعال موسيقي، چاوشي را به استوديوهاي خانگي کشاند. در همان سال ها بود که آهنگ کفترچاهي را خواند و بعد از مدتي چند کار از اشعار مريم حيدرزاده و حميد مصدق را در قالب آلبومي تهيه کرد و براي دريافت مجوز به وزارت ارشاد برد. اين آلبوم ردشد اما سي دي آن پخش شد. آن روزها چاوشي مطرح نبود و برخي صداي او را با يک خواننده ديگر اشتباه مي گرفتند. او در استوديو هاي زيادي کار کرد و استوديوهاي زيادي در خانه براي خود ساخت. با اين همه، محسن چاوشي همچنان يک خواننده زيرزميني محسوب مي شد و اولين آلبوم موسيقي اش به نام «نفرين» را در سال 1382 به همين صورت منتشر کرد.
تولد«سنتوري» و مطرح شدن چاوشي
« سنتوري» داريوش مهرجويي را به سرانجام رساند. اين فيلم در نهايت مجوز نگرفت و همين موضوع، باعث شد نام او بيشتر از پيش بر سر زبان ها بيفتد و شهرت او همگاني شود. او درباره نحوه فعاليتش در اين فيلم گفت: «به کمک مادرم يک پتو را با ميخ جلوي پنجره زديم و ديوارها را هم با پتو پوشانديم تا صدا نپيچد. مادرم از اتاق بيرون رفت و با يک پتو از بيرون، در اتاق را پوشاند. خودم هم از اين طرف در، يک پتو آويزان کردم تا بتوانم در نهايت فضايي را در اختيار داشته باشم که در آن بشود وکال گرفت. بعد از همه اين ماجراها، پتو را کشيدم روي سرم و در همان شرايط خواندم و همه وکال را ضبط کردم. از زير پتو که بيرون آمدم، «علي سنتوري» به دنيا آمده بود. همان نسخه هم نهايي و پخش شد». جالب است بدانيد قطعه «کلاغ روسياه» سروده امير ارجيني که سال 84 توليد شد، بعدها در همين آلبوم «سنتوري» قرار گرفت.
شروع يک فعاليت مجاز با «يه شاخه نيلوفر»
حدود يک سال از محسن چاوشي خبري نبود تا اين که اواخر سال 87 يک اتفاق ويژه براي چاوشي و هوادارانش افتاد. او با آلبوم مجاز «يه شاخه نيلوفر» که تنظيم صدا و کيفيتي بهتر از کارهاي زيرزميني اش داشت، به بازار موسيقي برگشت و دنياي موسيقي را زير و رو کرد. اين آلبوم در سال 87 به عنوان بهترين آلبوم سال شناخته شد . از اين آلبوم 12 قطعه اي، آهنگ «کجاست بگو» به عنوان بهترين قطعه آهنگ سال شناخته شد. ترانه بهترين قطعه سال را حسين صفا که تا امروز همکاري اش را با چاوشي ادامه داده، سروده است. او در سال 88 آلبوم «ژاکت» را منتشر کرد که قطعه «سلام آقا» آن در ايام محرم آن قدر به چشم آمد که محمود کريمي مداح در ويدئويي از چاوشي به خاطر اين آهنگ تشکر کرد. چاوشي در آستانه رونمايي از همين آلبوم، قول برگزاري کنسرت را داد که عملي نشد.
واکنش به کارگردان آژانس شيشه اي
سال92 ابراهيم حاتمي کيا در نشست خبري فيلم سينمايي«چ» از محسن چاوشي گفت. او سوال خبرنگارها درباره اين که چرا با توجه به اظهارات قبلي، چاوشي تيتراژ اين فيلم را نخوانده است، مدعي شد: «فيلم بسته شده بود و پس از آن، آقاي چاوشي فيلم را ديدند. ايشان خيلي با چ ارتباط برقرار کرد و آن را دوست داشت و در نهايت هم قرار شد يک کار آزاد در اينباره انجام دهد نه براي تيتراژ». اين صحبت ها واکنش هاي منفي محسن چاوشي را در پي داشت و او با لحني اعتراض آميز در صفحه شخصي خودش نوشت: «به دليل طرح ادعاهايي سراسر وارونه و کذب درباره نحوه همکاري بنده با پروژه «چ» در نشست مطبوعاتي اين فيلم در جشنواره، بهتر است همچنان سنتوري اولين و آخرين تجربه سينماييام باشد». البته نام او به عنوان خواننده در «لامپ 100» سعيد آقاخاني هم به چشم مي خورد.
«نه» بلند به کارگردان سنتوري
در زمستان سال 93 پروژه ساخت «سنتوري2» کليد خورد. داريوش مهرجويي کارگردان «سنتوري» همزمان با پيش توليد اين فيلم، به سراغ محسن چاوشي رفت اما چاوشي پيشنهاد او را با درخواست دستمزدي بالا و با پست «سنتوري نه، شهرزاد نه» رد کرد. اين رد کردن به مذاق کارگردان نارنجي پوش خوش نيامد و به فيلم نت گفت: «خيلي از چاوشي رنجيدم چون او را من آوردم و برايش مجوز گرفتم. ما توليد «سنتوري» را پنج ماه عقب انداختيم تا برايش مجوز بگيريم اما او به جاي قدرداني گفت براي قسمت دوم ۵۰۰ ميليون بدهيد! حالا يک خواننده جديد را رو مي کنم تا روي چاوشي کم شود؛ يک موزيسين توانا». مهرجويي «فريمن» را به عنوان خواننده اين اثر سينمايي معرفي کرد اما نتوانست روي چاوشي را کم کند چون فيلم «سنتوري 2» ساخته نشد.
برچسبي که باعث اجراي زنده شد
محسن چاوشي، محبوب اما عزلت نشين است به طوري که تعداد گفت و گوهاي او نسبت به هم صنفي هايش انگشت شمار است و به همين دليل، ويدئوي حضور او در کنسرت مهدي يراحي مانند بمب در فضاي مجازي سر و صدا کرد. چاوشي با گذشت 15 سال از فعاليت موسيقايي اش هنوز کنسرتي برگزار نکرده است و همين موضوع باعث شد تا مجري يک شبکه ماهواره اي «نظريه کپي، دستگاهي و ماشيني بودن» صداي چاوشي را که نظريه جديدي هم نيست، مطرح کند. اين نظريه واکنش منفي هواداران دو آتشه چاوشي را در پي داشت. البته چاوشي در اين باره هم بيکار نماند و باز به سراغ تريبون هميشگي اش رفت. او اين بار با اشتراک ويدئويي از اجراي زنده آهنگ «متاسفم» که در سال 85 ساخته شده بود، به صورت عملي واکنشش را از تريبون شخصي اش نشان داد.
چالش هاي سرزمينِ حاشيه خيز تلويزيون براي چاوشي
تلويزيون هم براي محسن چاوشي «حاشيه خيز» بوده است. يکي ازحاشيه هاي اين سرزمين به برنامه «سه ستاره» برمي گردد، به زماني که احسان عليخاني و آرش ظلي پور درباره اجراي زنده خواننده ها صحبت مي کردند. احسان عليخاني گفت خواننده اي واقعي است که زنده بخواند. آرش ظلي پور هم در ادامه گفت:« باز از فردا يک عده راه مي افتند و از خواندن خود فيلم مي گيرند، ما خوانندههاي زيادي داريم اما کسي که زنده ميخواند، خواننده واقعي است». همين باعث شد تا برخي اين طعنه مشکوک را به محسن چاوشي نسبت دهند. واکنش چاوشي اين بار اين بيت شعر« مصلحت نيست که از پرده برون افتد راز/ ور نه در مجلس رندان خبري نيست که نيست» بود. البته عليخاني بعد از اين ماجرا، عذرخواهي کرد و گفت به هيچ عنوان منظورش چاوشي نبوده است. چاوشي چندي پيشتر به دنبال قرار گرفتن ريميکس آهنگ هاي «قطار» و« عروس من» در نظر سنجي برنامه تلويزيوني
« هفت ترانه» شبکه شما و پخش آهنگ «قطار» به عنوان تيتراژ برنامه ساعت25 از شبکه 5 سيما، بيانيه اي صادر کرد و گفت براي پخش هيچ يک از قطعات آلبوم هايم از من اجازه گرفته نشده است.
يک اختلاف خواننده محور
رابطه محسن چاوشي با هم صنفي هايش گاه در تنش بوده است. ماجراي اين حاشيه به حضور سينا سرلک در برنامه مهران مديري برمي گردد. سينا سرلک که با هم خواني با محسن چاوشي در قطعه«کجايي» سريال شهرزاد مطرح شد جاي خالي چاوشي را در برنامه هاي تلويزيوني تاييد و به نوعي اختلافش را با چاوشي تکذيب کرد. اين در حالي است که در قسمت نهم فصل دوم سريال «شهرزاد» قطعهاي با نام «تنها اميد زندگي»با صداي سرلک پخش شد که اين قطعه و همينطور ماجراي حذف نام چاوشي از روي جلد سريال باعث ايجاد حاشيه شد. پس از آن در قسمت يازدهم سريال و در حاليکه قرار بود يک اثر دو صدايي با شعري از باباطاهر از چاوشي و سرلک منتشر شود، صداي سرلک به طور کلي از شهرزاد حذف و قطعه «کاش نديده بودمت» چاوشي به صورت تکصدايي منتشر شد.
شدت گرفتن شايعه مهاجرت به خاطر يک کامنت
همزماني حاشيه سازي هاي چاوشي براي مجوز آلبوم ابراهيم و انتشار آن با نظر او در زير پست يکي از دوستانش که خبر از افزايش جست و جوي کليد واژه مهاجرت در ايران مي داد، باعث شد برخي فکر کنند او در فکر مهاجرت است. چاوشي در اين کامنت نوشته بود: «وقتي خونه ات کوچيک شد عوضش کن وقتي محله ات خسته ات کرد عوضش کن وقتي شهر و کشورت خفه ات کرد، عوضش کن». همين کامنت به سرعت در شبکه هاي اجتماعي پيچيد و حاشيه مهاجرت آقاي خاص را بر سر زبان ها انداخت.
سال 97 در آتش حاشيه هاي چاوشي
در سال جديد؛ خوزستان دست مايه اعتراض هاي چاوشي شد. هوشمندي او باعث شد تا در روزهاي بي تفاوتي مسئولان به خوزستان، چاوشي اين قطعه را در سالروز آزادي خرمشهر منتشر کندو بعد نوبت به «ابراهيم» برسد. آلبومي به تهيه کنندگي هادي حسيني( همان تهيه کننده آلبوم امير بي گزند) که 9 ماه در انتظار مجوز وزارت ارشاد است. ماجرا از روزي شروع شد که محسن چاوشي در صفحه اش نوشت: اگر آلبوم «ابراهيم» تا 20 مرداد مجوز نگيرد، آن را منتشر مي کنم. اين تهديد چاوشي با واکنش صريح و تند ابوالفضل صادقي نژاد مدير شوراي ارزشيابي و نظارت دفتر موسيقي وزارت ارشاد همراه بود و اين که بايد مميزي ها در پنج قطعه اعمال شود. علي ترابي مدير دفتر موسيقي وزارت ارشاد هم در واکنش به تهديد چاوشي به «موسيقي ما» گفت: به نظرم آقاي چاوشي شايد اطلاع نداشته باشند که هيچگونه تلاشي از سوي شرکت ارائهدهنده ترانهها براي اصلاح، جايگزيني يا حتي تقاضاي مکتوب بازنگري در آراي صادره ارائه نشده و توقف پيشرفت کار، تنها به همين دليل است. با اين حال محسن چاوشي ضمن بي توجهي به اين حرف ها، تهديدش را عملي و ديروز بخشي از «ابراهيم» را به شکل تيزر در صفحه اينستاگرامش منتشر کرد.
اکرم انتصاري
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar