مهر/ آريا عظيمينژاد داور مسابقه «عصر جديد» از دغدغه عوامل اين مسابقه براي حفظ استانداردهاي موسيقي شرکتکنندگان گفت.
عظيمينژاد آهنگساز، تنظيم کننده و نوازنده است و موسيقي تعداد قابل توجهي از فيلمهاي سينمايي، سريالها و برنامههاي تلويزيوني را ساخته است؛ از موسيقي قطعاتي چون «آمدهام شاه پناهم بده» درباره امام رضا(ع) گرفته تا سريالهاي ماورايي و ملودرامي چون «او يک فرشته بود»، «روز حسرت» و يا مجموعههاي کمدي مثل «خانه ما»، «دودکش» يا حتي سينمايي مثل «هميشه پاي يک زن در ميان است»، «طلا و مس»، «ميم مثل مادر» و... کارنامهاي که به سه دهه کار ميرسد و از موزيسينهاي رکورددار آهنگسازي را در سينما و تلويزيون به شمار ميرود.
در اين مصاحبه که همزمان با روزهاي نوروز ۹۹ انجام شد، درباره «عصر جديد» با اين آهنگساز که کمتر اهل گفتگوست و چندان علاقهاي به مصاحبه ندارد، به گفتگو نشستيم. بخشي از اين گفتگو را بخوانيد.
برنامههاي کمي در حوزه موسيقي در تلويزيون داشتهايم و شايد همين باعث شده که معدود برنامههاي سرگرمي در حوزه موسيقي با اقبال زيادي مواجه شوند مثل «شب کوک» که فقط يک فصل از آن روي آنتن رفت و حالا «عصر جديد» که اقبال زيادي براي علاقهمندان به خوانندگي نسبت به آن وجود دارد. خود شما چه بازخوردهايي نسبت به اين برنامه دريافت کردهايد؟
«عصر جديد» برنامه تخصصي موسيقي نيست و قرار نيست نظراتي هم که من بهعنوان داور در برنامه دارم با زبان تخصصي باشد. «عصر جديد» برنامهاي عمومي و سرگرمي است و در عين حال همين برنامه سرگرمي براي شرکتکنندهها بسيار جدي است آنها از طريق اين برنامه ديده شدهاند و حضورشان در اين برنامه سرنوشتشان را عوض کرده است؛ چه آنها که حذف ميشوند و چه آنها که به مراحل بعدي ميروند و اين اتفاقي است که تاثير آن پيش از اين در فصل قبل در زندگي شرکتکنندهها ديده شده است. اگر خود افرادي که به مسابقه ميآيند از فرصت «اجرا» به درستي استفاده کنند حتي اگر بعد از يک بار ديده شدن، حذف شوند باز هم سرنوشت و مسير زندگي شان تغيير ميکند.
ولي بازهم تعداد متقاضيان در حوزه موسيقي نسبت به ديگر حوزهها خيلي بيشتر است؟
خود برنامه به طور کلي با اقبال زيادي مواجه شده است. ما در شروع فصل يک اصلاً فکر نميکرديم اين برنامه اينقدر با اقبال مواجه شود. نه ما نه شرکتکنندهها چنين باوري نداشتيم اما برنامه بسيار مورد توجه قرار گرفت. در حوزه موسيقي هم درست است که ما با تقاضاي زيادي مواجه هستيم بهطور مثال در همين فصل حدود ۳۴ نفر براي خوانندگي به مرحله اصلي مسابقه راه پيدا کردند اما اينکه چند نفر از اينها بالا ميروند هنوز مشخص نيست.
چه ويژگياي در علاقمندان به استعدادهاي خوانندگي هست که ممکن است شما را حرص دهد؟
چيزي که من در بچهها ميبينم عدم توانايي روي کاري است که انجام ميدهند؛ يا تمرين و ممارستشان کم است يا سواد موسيقاييشان پايين است. با شروع اجراي شرکتکنندگان مشخص ميشود تلاش و ممارست آنها در حوزههاي مختلف چقدر بوده است درواقع استعداد هست حتي حس و حال و انرژي هم وجود دارد اما تمرين و تلاش نيست. موسيقي اما در راديو و تلويزيون به تدريج آن جايگاه را از دست داد، نگاه جدي به موسيقي هم فروکش کرد و به همين دليل ديگر اين رسانهها نتوانستند موسيقي خوب و حرفهاي را به مردم عرضه کنند
در همين مسير است که استعدادهايي مثل پارسا خائف هم موردتوجه واقع ميشود و رشد ميکند و البته يک نگراني هم نسبت به مسير حرفهاي نوجواناني مثل او بوجود آمد و گلايههايي از طرف استاد حسين عليزاده مطرح شد که البته پيش از اين هم به آن پاسخهايي داده شد اما چگونه هدايت و کنترل روي اين بچهها صورت ميگيرد؟
اين نگراني نسبت به مسير اين افراد کاملا درست است حرف استاد عليزاده هم درست و منطقي است. يک نکته هم وجود دارد که طبق تحقيقاتي که درباره همه برنامههاي استعداديابي به عمل آمده است بايد گفت خروجيهاي نهايي اين برنامهها معمولاً عمر کوتاهي دارند و تعداد کمتري به کار حرفهاي موسيقي مشغول شدهاند. با اين حال ما در «عصر جديد» اين حساسيت و نگراني را داريم که بچهها اين مسير را به درستي طي کنند و همانطور که گفتم دائم از آنها خواهش ميکنيم نوعي خودمراقبتي داشته باشند. خود من هم چندين بار با عليخاني، داوران و تيم اتاق فکري که داريم حرف زدهام تا بتوانيم فضايي فراهم کنيم که اين بچهها رها نشوند و بيشتر در مسيرهاي درست هدايت شوند.
بازار