مهر/ مرکز موسيقي حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي در تازه‌ترين فعاليت موسيقايي خود پوئم سمفوني «آب تشنه» را در قالب يک مقدمه و پنج مجلس منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، پوئم سمفوني «آب تشنه» عنوان تازه‌ترين محصول موسيقايي مرکز موسيقي حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي است که در آستانه فرا رسيدن ايام سوگواري حضرت سيدالشهدا به آهنگسازي محمدرضا عليقلي، مديريت توليد سروش بخشش در دسترس مخاطبان قرار گرفت.

علي تفرشي (آواز سلو)، ياسمين حاج ناصر (سوپرانو و آلتودر گروه کر)، ريحانه ناصري (سوپرانو و آلتودر گروه کر)، کارگاه نگاره و گرافيک سوره (امور هنري) و اميرحسين طاهريان (روابط عمومي) ديگر عوامل اجرايي اين آلبوم هستند.

«مقدمه»، «مجلس اول»، «مجلس دوم»، «مجلس سوم»، «مجلس چهارم» و «مجلس پنجم» عنوان آثاري هستند که در اين مجموعه شنيده خواهد شد.

محمدرضا عليقلي که چندي پيش آلبوم «ناصر» را منتشر کرده بود طي يادداشتي به مناسبت انتشار آلبوم «آب تشنه» ضمن قدرداني از سيدرضا ميرکريمي، سهراب کاشف، احمد شيخ ذاکر، علي نوري اسکويي، محمدرضا شبيري و مزدا موسي زاده که او را در تهيه اين اثر ياري کرده‌اند، نوشته است: «بهترين خاطراتم از دوران کودکي، به محرم‌ها بر مي‌گردد که ماجرايش ذهنم را پر از تصوير مي‌کرد و موسيقي شگفتش در عزاداري‌ها طبعم را نوازش مي‌کرد. از جواني که وارد دنياي موسيقي شدم همواره اين شوق با من بود که بتوانم روزي براي اين ماندني‌ترين حماسه تاريخ، اثري خلق کنم اما احساس مي‌کرد هنوز اين توان در من نيست.

از همان سال‌ها در برهه‌هاي مختلف پيشنهادهايي به من شد و نمي‌پذيرفتم گويا هنوز احساس مي‌کرد نياز به رسد و سلوک بيشتري دارم براي آفرينش در اين ساحت. بالاخره در سال ۱۳۹۸ پيشنهاد ديگري شد و اين بار ديگر به سني رسيده بودم که دلهره داشتم فرصت را از دست بدهم و دستم از خوان وسيع حضرتش خالي بماند.

پوئم سمفونيک «آب تشنه» را کوشيدم آنگونه که شايسته است بسازم و اميد دارم شيفتگان اين حماسه شگفت آن را بپذيرند و دوست داشته باشند.

«پوئم سمفونيک» گونه‌اي زيبا و موثر در موسيقي کلاسيک است که آهنگساز با بهره‌گيري از شعر، روايتي از آغاز تا پايان يک قصه يا يک درام را به شکل موسيقايي بازآفريني مي‌کند.

پوئم سمفونيک «آب تشنه» روايتي است از لحظات ورود امام و کاروانش به سرزمين نينوا تا لحظات سرخ ظهر عاشورا. براي ساخت اين اثر از اشعار و نغمه‌هاي کاملاً اصيل که بعضي را از کودکي به ياد دارم و هم چنين بخشي از قديمي‌ترين شعرها و نواهاي عاشورايي بوشهر که بسيار دوستشان داشتم، استفاده کرده‌ام.

گفتني است ارکستراسيون و رنگ آميزي سازها در اين اثر، نيم نگاهي به موسيقي تعزيه‌اي دارد. اين اثر در شش قسمت اجرا مي‌شود که شامل مقدمه و پنج مجلس است. و در پايان از مرکز موسيقي حوزه هنري که به توليد و انتشار اين اثر همت کرد، تشکر مي‌کنم»

محمدرضا عليقلي از جمله هنرمنداني است که از کودکي در کلاس‌هاي موسيقي کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان به آموزش موسيقي روي آورد. وي در ۱۴ سالگي زير نظر وانکو نايدنف آهنگساز بلغاري شروع به نوازندگي ترومبون و آهنگسازي کرد. اين هنرمند در نوجواني فعاليت حرفه‌اي خود را با ساخت موسيقي براي چند سريال تلويزيوني و تئاتر آغاز کرد و همزمان نزد استاداني از جمله پرويز منصوري، مرتضي حنانه و احمد پژمان به يادگيري موسيقي پرداخت.

عليقلي تاکنون بيش از ۲۰۰ موسيقي فيلم و سريال تلويزيوني در ژانرهاي مختلف (کودک، مستند، دفاع مقدس، اجتماعي و کمدي) ساخته است. وي ۱۵ بار نامزد دريافت جايزه بهترين موسيقي در جشنواره فيلم فجر بوده که طي آن برنده ۵ سيمرغ بلورين از اين جشنواره شده است. اين آهنگساز مطرح سينماي کشورمان تاکنون با هنرمنداني چون محمدعلي طالبي، رسول صدرعاملي، کيومرث پوراحمد، رخشان بني اعتماد، رسول ملاقلي پور، ابراهيم حاتمي کيا، مسعود کرامتي، عباس کيارستمي، جمال شورجه، سيدرضا ميرکريمي، يدالله صمدي، ماني ميرصادقي، فرهاد ورهران، ايرج طهماسب، ابوالحسن داودي، کمال تبريزي و تعدادي ديگر از هنرمندان همکاري داشته است.

«آواي زمين»، «خاک سرخ»، «سيمرغ»، «خيلي دور خيلي نزديک»، «پرنده خيال»، «جزيره قشم»، «ماه کولي» و «ناصر» از جمله آلبوم‌هايي هستند که تاکنون از عليقلي پيش روي مخاطبان قرار گرفته است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar