

مهر/ مرکز موسيقي انقلاب اسلامي (مأوا) در آستانه فرا رسيدن ايام اربعين حسيني نماهنگ «آه ماه» را با شعار «امسال از پشتبام خانهها زيارت اربعين ميخوانيم» منتشر کرد.
علي شمس تهيه کننده نماهنگ «آهِ ماه» ضمن اشاره به نحوه انتشار اين اثر موسيقايي – تصويري بيان کرد: نماهنگ «آه ماه» از جمله آثار تهيه شده در مرکز موسيقي مأوا است که به مناسبت اربعين حسيني متناسب با حال و هواي روزهاي کرونايي توليد شده است. شرايطي که همراه با ساير عوامل اثر تلاش کرديم با به ميان آوردن شعار «امسال از پشت بام خانهها زيارت اربعين ميخوانيم» فضايي را پيش روي مخاطبان قرار دهيم که در اين شرايط ميتواند التيامي براي قلبهاي عاشق سيدالشهدا (ع) در روزهاي منتهي به اربعين با اتکا به يکي از روايتهاي امام صادق (ع) باشد.
وي افزود: روايتي از امام صادق (ع) آمده که ايشان از فردي سئوال ميکنند: «آيا زياد به زيارت قبر جد ما حسين (ع) ميروي؟» و آن فرد ميگويد: «راهم دور است». ايشان در پاسخ فرمودند: «در منزلت غسل کن، به پشت بام برو و با سلام به سوي قبر حسين (ع) اشاره کن، براي تو آن زيارت نوشته ميشود.» همين روايت مبنايي شد که بخواهيم اين بار در قالبي متفاوت نماهنگي را توليد کنيم که بتواند در فضاي اربعين امسال قرار گيرد. زيرا حالا که راه کربلا به دليل شرايط کرونايي بسته است فرصت مناسبي در اختيار ما قرار گرفت که راجع به عزاداري اربعين در روزهاي کرونايي اثري را توليد کنيم.
اين تهيهکننده گفت: متاسفانه شرايط شيوع ويروس کرونا و بيماري کوويد ۱۹ شرايط بحراني است که تمام اتفاقات و رويدادهاي کشور را تحت تاثير قرار داده است و عزاداران حضرت سيدالشهدا (ع) را با فضاي متفاوتي مواجه کرد که ميبايست با رعايت شيوهنامههاي بهداشتي به شکل محدودي عرض ارادت ميکردند. حتي در بسياري از مواقع شاهد اين بوديم که مراسم عزاداري در موارد متعدد تعطيل شدند و شايد هم تا سال بعد اين تعطيلي ادامه داشته باشد.
شمس افزود: من به تعطيلي کامل مراسم عزاداري شخصاً معتقد نيستم و بر اين باورم ميتوان بر اساس رعايت يکسري موارد و البته ايدهها و طرحهاي مبتني بر روزهاي کرونايي مدل عزاداريها را تغيير دهيم. يکي از اين ايدهها رفتن به سمت برگزاري روضههاي خانگي است که ما در نماهنگ «آه ماه» تلاش کرديم به اين الگو نزديک شويم.
وي ادامه داد: به هر حال اگر بخواهيم به ماجرا در وجوه فني آن توجه کنيم، ميتوان گفت که قاب تماشاي تصوير اربعين قاب بستهاي نيست. در واقع يک قاب لانگ شات است که همه در آن پياده روي عظيم حضور دارند و تصوير ارزشمندي را در سالهاي گذشته پيش روي مخاطب قرار دادند که بسيار ناب و ارزشمند بود و هست. اما حالا که در روزهاي کرونايي ديگر نميتوانيم سازنده اين قاب گسترده باشيم، قاب اربعين را به خانهها برديم تا شرايطي را ايجاد کنيم که بر حسب فرمايشات مقام معظم رهبري مبني بر نحوه سوگواري ايام اربعين مخاطب با قاب متفاوتي از اين فضاي معنوي مواجه شود.
تهيهکننده نماهنگ «آه ماه» با بيان اينکه تجربه توليد اين نماهنگ يکي از متفاوتترين و جذابترين تجربههايش در عرصه تهيه و توليد نماهنگهاي مذهبي بوده، درباره روند ساخت اين پروژه گفت: بعد از اينکه با حامد خاکي به عنوان شاعر اثر درباره محتواي اثر به نتيجه رسيديم و انصافاً هم دربرگيرنده فضاي ارزشمند و متفاوتي است براي گزينه اجراي اين قطعه که موسيقي آن توسط حسين نظري ساخته شده به هنرمندان زيادي فکر کرديم اما با توجه به اينکه اميرحسين مدرس هم بازيگر است، هم گوينده و هم دستي بر خوانندگي دارد بنابراين بهترين گزينه ما براي روايت اين نماهنگ او بود. کما اينکه او به دليل اينکه يک بچه هياتي است کاملاً ميدانست که ما براي ساخت و روايت نماهنگ چه نکاتي مد نظرمان است.
شمس در پايان صحبتهاي خود گفت: وقتي با اميرحسين مدرس موضوع را در ميان گذاشتيم او با تمام مهربانيها و محبتي که به اهل بيت داشت تمام قد در کنار اين پروژه حضور داشت و به من نظر من با توجه به محتواي شعر و موسيقي که براي کار آماده شده، گل کاشت. به هر حال ما تمام تلاشمان را انجام داديم که اين نماهنگ اثري قابل توجه متناسب با احوالات اين روزهاي ما و اربعين حسيني باشد که اميدواريم با استقبال مخاطبان نيز مواجه شود.
نماهنگ «آه ماه» از محصولات مرکز موسيقي ماوا با تهيه کنندگي علي شمس، حضور طاها چوگان باز در بخش تهيه کنندگي موسيقي، شعر حامد خاکي، موسيقي حسين نظري و اجراي اميرحسين مدرس در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.