محسن چاوشی، آزادی از بند سلبریتیسم
فرهيختگان/ محسن چاوشي يک اعدامي را نجات داد، کتاب شعر محسن چاوشي منتشر شد»، «چرا چاوشي کنسرت نميدهد، آلبوم چاوشي بدون نام منتشر ميشود، حمله طرفداران چاوشي به فلان خواننده در فضاي مجازي و... .احتمالا شما هم در سالهاي اخير از اين جنس تيترها را در رسانهها ديده باشيد.
هرچند صداي چاوشي در ابتداي فعاليتش شبيه سياوش قميشي، خواننده آنطرف آبي بود اما بعدها رفتار و صداي چاوشي هويت خود را پيدا کرد و حالا با بيش از 15 سال فعاليت، ميتوانيم به صراحت بگوييم که محسن چاوشي شبيه هيچ خواننده قبل و بعد از خودش نيست. حتي طرفدارانش به او لقب «آقاي خاص» را دادهاند که کپي برداري از لقب ژوزه مورينيوي پرتغالي است. برخي معتقدند صداي چاوشي براي مردهاست و آنها بيشتر درکش ميکنند و گروهي ديگر ميگويند که جنس صداي چاوشي براي کساني است که غمي در سينه دارند و اصلا جنسيت در آن مطرح نيست. برخي او را به «تلخخواني» متهم ميکنند و دستهاي ديگر براي رد کردن اين ادعا به قطعاتي مانند «بازار خرمشهر» و «آمد بهار جانها» و «بستگي داره به تو» اشاره ميکنند. هرچند تعداد اين قطعات گروه دومي بهمراتب کمتر باشند اما اکثر شنوندگان آثار چاوشي معتقدند او باهوش است و ميداند که چه اشعاري متناسب با صدايش است و حتي اين هوش را در انتخاب دستگاههاي موسيقي هم تاييد ميکنند. چاوشي صداي گرمي دارد و اشعارش را هدفمند انتخاب ميکند و کمتر قطعه خنثايي را از او به ياد داريم. اين خواننده اصالتا کرد که متولد خرمشهر است از اولين آلبوم رسمياش، «يه شاخه نيلوفر»، حتي حساب خود را با آلبومهايي مانند «نفرين» يا «خودکشي ممنوع» از خودش هم جدا کرد و آرام آرام به سمت تشکيل يک چاوشي مستقل رفت. او قطعا سير صعودي داشته و از تجربههاي تازه هم نهراسيده است حتي اگر به موقعيت و شهرتش لطمه هم زده باشد. شنوندگان قطعات محسن چاوشي صرفا با يک صدا و خواننده مواجه نيستند و انگار شريک يک سبک زندگي يا زندگي يک داستانگوي خسته و تلخ ميشوند.
محسن چاوشي در کارهاي خير فعال است، حتي اين کارهايش هم منتقداني دارد؛ از کساني که ميپرسند اگر او اين کارها را مخفي انجام ميدهد پس چرا رسانهاي ميشود. اما فارغ از اين نقدها او بارها در صفحه اينستاگرامياش براي نجات اعدامي يا خريدن داروي بيماري از طرفدارانش درخواست پول کرده و هربار هم موفقيتآميز بوده است.